10 könyv a legkiemelkedőbb LMBT szereplőkkel – 10 books with the most amazing LGBTQ characters

A Pride Month alkalmából összegyűjtöttem 10 könyvet a kedvenc LMBT karaktereimmel. (Legyen az fő- vagy mellékszereplő.) Remélem, hogy találtok majd olyan kötetet a listában, ami felkelti az érdeklődéseteket, és ha van kedvetek, írjátok meg, hogy nektek melyek voltak a kedvenceitek. ♥

On the occasion of Pride Month I would like to share 10 of my favorite books featuring LGBTQ+ characters (main or side character). I’m hope you will find some great reads on this list and if you would like to you can tell me what are your favorites. ♥

 

1. Tanner & Sebastian – Christina Lauren: Autoboyography 

Christina Lauren Autoboyography című könyve egy nagyon fontos témákat boncolgató, gyönyörű történet két világ találkozásáról, elfogadásról, hitről és szerelemről. A szerzőpáros nagyon jó érzékkel és profi módon nyúlt hozzá a történet által érintett igencsak kényes témához, és jó stílussal, komplex karakterekkel és nagyon szép kontrasztokkal vezetik végig az olvasót Tanner és Sebastian lassan kibontakozó kapcsolatán, egy igazán magával ragadó történetben. Őszintén ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, nemtől, kortól, szexuális beállítottságtól és vallási nézettől függetlenül, mert garantáltan el fog rabolni egy darabot az olvasó szívéből.

Értékelésem       KMK

Autoboygraphy by Christina Lauren is a beautiful and important story about two colliding worlds, acceptance, faith and love. This is not the kind of book that we are used to from the author duo, but they showed us that they can create something outstanding in Young Adult genre, too. The story touches some serious subject matters but the authors dealt with these with outstanding professionalism, and they lead the readers through the blooming of Tanner and Sebastian’s relationship with amazing writing-style, complex characters and beautiful contrasts. I highly recommend this book to anyone regardless of gender, age, sexual orientation, and religious views, because this beautiful story will surely steal a piece of every reader’s heart.

Amazon

 

2. Max & Silas – Emma Scott: Someday, ​Someday

Emma Scott újra és újra képes felülmúlni önmagát, és ez alkalommal bebizonyította, hogy M/M műfajban is kivételeset és kiemelkedőt tud alkotni. Max és Silas története nem egy kis könnyed olvasmány. Sokszor volt fájdalmas és megrázó, ugyanakkor önzetlen és gyönyörű pillanatoknak is a tanúi lehettünk. Feledhetetlen könyvélmény volt.

Értékelésem    Amazon

Emma Scott outdone herself once again and in 2019 she was able to sweep me off my feet twice. This time she proved that she can write an exceptional book in the M/M genre, too. The story of Max and Silas is not an easy read. It was painful and shocking many times, but we also witnessed several beautiful and selfless moments. It truly was unforgettable.

Amazon (FREE on KU)

 

3. Ryan – Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Brittainy C. Cherry az egyik kedvenc írónőm és a Loving Mr. Daniels talán a legnagyobb kedvencem tőle. A nagyon aranyos pillanatoktól a teljes szívet megrázóig minden megvolt ebben a csodálatos könyvben. Nagyon szerettem elejétől a végéig, és minden egyes karakter örökre bevéste magát a szívembe. Az egyik ilyen feledhetetlen karakter számomra Ryan volt, a főszereplő lány, Ashlyn egyik mostohatestvére. Csodálatos és komplex szereplő volt, akit soha nem fogok elfelejteni. Őszintén bízom benne, hogy egyszer a magyar polcokon is láthatom majd ezt a könyvet. 

Értékelésem      Amazon

It’s not a big secret that Brittainy C. Cherry is one of my favorite authors and Loving Mr. Daniels is one of my most favorite books by her. From the most adorable moments to the most heart-shattering ones there was everything in this beautiful book. I loved it so much from the very beginning to the last pages and each character etched itself into my heart forever. One of the most memorable character for me was Ryan, the main character, Ashlyn’s stepbrother. He was a truly wonderful and complex character who I will never forget. 

My review      Amazon (FREE on KU)

 

4. Javier – Suanne Laqueur: An Exaltation of Larks

Suanne Laquer az egyik legzseniálisabb írónő, akitől eddig volt szerencsém olvasni. A szerző minden egyes könyve kiemelkedő és mindegyik tartalmaz LMBT szálat. Éppen ezért kicsit nehéz volt csupán egyet választani a könyvei és a karakterei közül, de az An Exaltation of Larks az egyik legerőteljesebb és legszebb regény, amit valaha a kezembe vettem. Nem csoda, hogy sorra nyeri a díjakat, mert ez egy igazán feledhetetlen, gyönyörűen megírt történet, amelynek örök helye van nálam a kedvencek polcán, akárcsak a sorozat másik két részének. Ez egy csodálatos történet véletlenekről, sorsokról, történelemről és életről. Őszintén ajánlom! ♥

Értékelésem      Amazon

Suanne Laquer is one of the most brilliant authors I’ve had a chance to read from so far. Each of the author’s books is outstanding and each contains an LGBT thread. That’s why it was a little hard to choose just one of her books and characters but An Exaltation of Larks has a special place in my heart, It’s one of the most beautiful and powerful stories I’ve ever read. It’s no surprise that it wins so much awards because it’s a really unforgettable, beautifully written story which will have a place on my ‘favorite shelf’ forever. An amazing story about coincidences, fate, history and life. I highly recommend it! ♥

My review      Amazon

 

5. Timo Kotova – Krista Ritchie & Becca Ritchie: Amour Amour (Aerial Ethereal 1.) 

A Ritchie ikerpárnak több kifejezetten LMBT regénye is jelent már meg, de kedvencet mégis az Aerial Ethereal sorozatukkal tudtam avatni, amely a Las Vegas cirkuszainak életébe nyújt bepillantást. Mind az Amour Amour, mind a második kötet, az Infini esetében úgy éreztem, hogy egy egészen különleges világba csöppentem. Imádtam a cirkuszt, Las Vegast, a hangulatot, és persze főként a szereplőket és a Kotova családot. Közülük is a főszereplő egyik testvére, Timo lopta be magát örökre a szívembe és nagyon-nagyon várom, hogy saját könyvet kapjon, mert nagyon kiemelkedő szereplő. Az Aerial Ethereal sorozat egy történet az álmok megvalósításról, családról, barátokról, és szerelemről, amely oly sokféle lehet. Szerelem egy szenvedély vagy munka iránt, szerelem a művészet iránt, és szerelem, amit egy másik ember iránt érzünk… Amour, Amour Mind más és más, de mindegyik lehet ugyanolyan erős a maga nemében.

Értékelésem #1   #2      Amazon

Although Krista and Becca Ritchie has several LGBT novels too, I chose Aerial Ethereal series for this list because it’s my favorite written by them. Both with Amour Amour and both with the second part of the Aerial Ethereal series, Infini I found myself in another world, the magical world of circus. I loved Las Vegas, and the atmosphere of the circus and mostly the characters and the Kotova family. Especially one of the brothers of the main character, Timo stole a piece of my heart. He is an incredible character and I’m really waiting for his book. Aerial Ethereal series is about archiving our dreams, abut family, friends and love that can be so many kinds. Love for a passion or a job, love for art, love for an other person… Amour, Amour. All of them are different but all of them are strong.

Amazon (FREE on KU)

 

Him' Series by Sarina Bowen & Elle Kennedy – Mia the Book Addict6. Ryan Wesley & Jamie ​Canning aka Wesmie – Elle Kennedy & Sarina Bowen: Him/Us

Szeretem a kollaborációkat, mert nagyon sokszor két tehetséges elme közös munkájával születnek meg a legzseniálisabb dolgok, és úgy gondolom, hogy ez alkalommal is ez történt. Míg Sarina Bowen bedobta a közös kalapba az M/M románcok terén szerzett tapasztalatát (én például az írónő Goodbye Paradise című könyvét olvastam korábban, amiben két srác megszökik egy szektából és új életet kezd az külvilágban. Ezt is nagyon tudom ajánlani!), addig Elle Kennedy hozta a hokis szálat és az ellenállhatatlan férfi karaktereket, amiket már jól ismerünk tőle az Off-Campus sorozata által. Wes és Jamie története egyértelműen levett a lábamról, és ez a két srác teljesen elrabolta a szívemet. Akinek tetszett ez a regény, szintén tudom ajánlani a szerzőpáros Top Secret című kötetét is, azt is imádtam!

 KMK

I love collaborations because very often the most brilliant things are born by the joint work of two talented minds, and I think that’s what happened this time, too. While Sarina Bowen threw in her experience in M/M romances (for example I’ve read Goodbye Paradise by her, in which two guys escape from a cult and start a new life in the outside world. I highly recommend that too!), Elle Kennedy brought the hockey thread and the irresistible male characters we already know well from her through her amazing Off-Campus series. The story of Wes and Jamie swept me off my feet, and these two guys completely stole my heart. Whoever liked this novel, I can also recommend Top Secret for them by the duo which I also really loved!

Amazon (FREE on KU)

 

Carry the Ocean · Heidi Cullinan · Könyv · Moly7. Emmet & Jeremy – Heidi Cullinan: Carry the Ocean

Egyszerre nagyon aranyos és mégis komoly volt ez a könyv, amely egy autista fiú és egy depresszióval küzdő srác történetét mutatta be, akik mindketten csodálatos szereplők voltak. Ez egy történet első szerelemről, barátságról, felnőtté válásról, önmagunk megtalálásáról és mentális betegséggel való küzdelemről. A szívem minden egyes darabját elrabolta ez a könyv. 

Értékelésem      Amazon

Carry the Ocean is a beautiful story about an autistic boy and one with clinical depression. It’s about first love, friendship, growing up, finding ourselves and living with mental illness. It stole every piece of my heart.

My review      Amazon 

 

8. Dávid & Áron – Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba / Kapcsolatpróba

Rácz-Stefán Tibor bármelyik regényének helye lehetne ezen a listán, hiszen minden könyvében fontos szerepet kap az LMBT vonal legyen szó fő- vagy mellékszereplőről. Én most a Szállj a dallal! duettet választottam a listára, ami nem csak azért áll közel a szívemhez, mert én tervezhettem a borítóját, hanem azért is, mert tényleg nagyon megszerettem Dávidot és Áront, akik története eredetileg a szerző Fogadj el! című debütáló regényében indult el. A Szállj a dallal! egy történet zenéről, táncról, családról, barátságról és első szerelemről. Én őszintén ajánlom!

Értékelésem      KMK

 

9. Ellis & Macsen – E. S. Carter: Favourite ​Hello. Hardest Goodbye.

Nagyon különleges volt ez a történet, ami témájában egyszerre volt szívmelengető és valahol fájdalmasan tragikus. Még soha nem olvastam ehhez foghatót. Elgondolkoztatott, mosolyt és könnyeket csalt az arcomra és reményt költöztetett a szívembe. Őszintén ajánlom!

Értékelésem      Amazon

It was a really unique story, which was both heartwarming and somehow painfully tragic. I’ve never read anything like this before. It made me think, put a smile and also tears on my face and moved hope into my heart. I sincerely recommend it!

Amazon (FREE on KU)

 

 

10. Aristotle & Dante – Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe – Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában

Szeretem a coming-of-age történeteket, mert úgy gondolom, hogy mindenki életében ez az egyik legfontosabb időszak, és csodálatos dolog egy kicsit részese lenni annak, ahogy egy-egy szereplő túl a bizonytalanságon és az útkeresés nehézségein, végül az évek múlásával megtalálja önmagát, és felfedezi azt a személyt, aki később végigkíséri őt élete útján. Aristotle és Dante bár másként gondolkoznak az univerzumról, mégis képesek megtalálni a közös hangot, miközben elindulnak önmaguk felfedezésének rögös útján, keresve a titkot, amelyet a világmindenség rejt magában. 

Értékelésem      KMK

I truly like coming-of-age stories, because I think this is one of the more important periods in everybody’s life and it’s amazing to be part of the process how a character beyond all the insecurities and difficulties, eventually find themselves over the years, and discovers the person who later follows them through their life.Though Aristotle and Dante are thinking differently of the world, still become friends as they start to go down the road to discover themselves and try to find out all the secrets of the universe.

My review       Amazon 

 

+1 Szerencsére egészen nagy palettáról volt lehetőségem válogatni ehhez a listához, éppen ezért voltak olyan könyvek, amiket bár nagyon szerettem, most sajnos mégsem fértek fel rá. Viszont Seth King könyveit még mindenképpen szerettem volna megemlíteni, mert különösen a Liberty és az Honesty hitetlenül nagy hatással voltak rám.

+1 Luckily, I had the opportunity to choose books from a very large palette for this list, which is why there were books that, although I really loved unfortunately now didn’t make the top 10. However, I still wanted to mention Seth King’s amazing books by all means, especially Liberty and Honesty left a great impact on me.

Könyvek, amiket mindenképpen szeretnék elolvasni a jövőben 

Books I really would like to read in the future

❤️ A.M. Johnson – Let There Be Light

🧡 Casey McQuiston – Red, White, and Royal Blue

💛 Ella Frank – Try

💚 Becky Albertalli – Simon vs. the Homo Sapiens Agenda

💙 Sarina Bowen – The Understatement of the Year

💜 Leigh Bardugo – Six of Crows

💗 Adam Silvera – They Both Die at the End

 

 

Leave a Reply