10 szuper könyv egyedülálló apákról – 10 Amazing ‘Single Dad’ Books

Apák napja alkalmából összegyűjtöttem nektek a 10 kedvenc könyvemet, amiben egyedülálló apukák szerepelnek. 

On the occasion of Father’s Day, I have collected 10 of my favorite ‘Single dad’ books. 

 

 

Képtalálat a következőre: „kick push coast”1. Jay McLean – Kick, Push & Coast Duet

Jay McLean minden könyvét szeretem, de a Kick, Push duológia különleges helyet foglal el a szívemben. A könyv főszerelője egy deszkás srác, akinek tinédzserként, teljesen egyedül kell szembenéznie az apaság kihívásaival. Érzelmekkel teli csodálatos történet. Imádtam! 

Ha minden igaz, magyarul is érkezik majd a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában! Már nagyon-nagyon várom! 🙂

Értékelésem #1 #2     Amazon

I love all the books by Jay McLean, but Kick, Push duet always had a special place in my heart. It’s about a skater boy who has to face alone the challenges of fatherhood as a teenager. It’s an emotional, beautiful story and I loved it so-so much! 

It’s coming in Hungarian in the future! I truly can’t wait! 🙂

My Review #1 #2   Amazon (FREE on KU)

 

2. Brittainy C. Cherry – The Gravity of Us (Elements #4)

The Gravity of Us nagyon szép zárása volt az írónő csodálatos és feledhetetlen Az vagy nekem sorozatának, és Brittainy C. Cherry méltán került fel a kedvenc írónőim közé.  Ez egy történet egy lányról, aki mindent érez, és egy férfiról, aki nem érez semmit. Egy lányról, akit szabadon visz a szél, és egy férfiról, akit a múlt gyökerei láncolnak a földhöz. Két teljesen különböző ember egyetlen úton, ahonnan nem lehet, és nem is akarnak visszafordulni. Brittainy C. Cherry ismét egy gyönyörű történetet hozott el nekünk, amit teljes szívemből ajánlok! 

Értékelésem      Amazon

The Gravity of Us was the perfect closure of Brittainy C. Cherry’s amazing and unforgettable Elements series, and she has a well-earned place along my favorite authors. This is a story about a girl, who feels everything, and a man, who feels nothing at all. A girl, who flies freely with the wind, and a man, who is chained to the ground by his roots. Two entirely different people going on the same road, from where they are not able and do not want to turn back. Brittainy C. Cherry brought us a beautiful story again that I recommend with all my heart! 

My review      Amazon (FREE on KU)

 


3. Amy Harmon – The Smallest Part

Csupán a könyv felénél jártam, amikor kedvencnek jelöltem ezt a történetet, ugyanis volt benne valami, ami már az első pillanatoktól kezdve képes volt megszólítótani a szívemet. Amy Harmon ismét megmutatta, hogy miért ő a kedvenc szerzőm. Neki van a leggyönyörűbb, legkiemelkedőbb írásmódja, és minden egyes szót olyan gonddal és szeretettel tesz egymás mellé, hogy az olvasó úgy érzi, mintha a szívének egy darabkáját öntené a sorokba. A könyv főszereplője Dr. Noah Andelin, akivel először az írónő The Law of Moses című könyvében találkoztunk. Noah egy pszichológus, aki nagyon fiatalon veszítette el a feleségét, özvegyen, és egyedülálló szülőként maradva egy éves kislányával. Ez egy lenyűgöző, hihetetlenül egyedi, fordulatos könyv, amely kívül-belül gyönyörű. Egy feledhetetlen történet barátságról, szerelemről, megbocsájtásról, szülőségről és második esélyekről.

Értékelésem      Amazon

I marked this book as a favorite when I was only halfway through the story, because there was something in it that spoke to my heart from the very first moments. Amy Harmon showed me again why she is my favorite author. She has the most beautiful, amazing writing style. She puts every word next to each other with much care and pours her heart into every word and line. We met Dr. Noah Andelin in The Law of Moses. He is a psychologist who lost his wife at a young age leaving him as a widow and a single parent to a one-year-old little girl. This is an amazing, incredibly unique, twisting story what is beautiful inside and out. I cried, I laughed, it broke my heart and it healed it. This story is about friendship, love, forgiveness, parenting and second chances and it earned an everlasting place deep in my heart.

My Review      Amazon 

 

Transcend (Transcend Duet, #1)

4. Jewel E. Ann – Transcend Duet (Transcend & Epoch)

Ez volt a legegyedibb, legfrusztrálóbb és az egyik legfájdalmasabb szerelmi háromszöges (négyszöges?) könyv, amit valaha olvastam, és a legfurcsább az egészben, hogy valójában nem is volt az. Az írónő a reinkarnáció témájához nyúlt hozzá egy egészen különleges módon, és tényleg teljesen padlóra küldött ezzel a történettel. A könyv igazából három történetet mesél el, négy különböző szemszögből. Nagyon komplex és különleges volt az egész, és emellett nagyon érzelmekkel teljes is. Tényleg teljesen kikészített lelkileg, főleg a második kötet, aminek az olvasása során nem egyszer fakadtam könnyekre. Ez volt 2019 egyik eddigi legjobbja számomra! Őszintén ajánlom!

Értékelésem     Amazon 

It was the most unique, most frustrating and one of the most painful love triangle (rectangular?) books I’ve ever read, and the strangest thing about it was that it wasn’t a love triangle book at all. The author approached the subject of reincarnation in a very special way and this duet totally knocked me off my feet. The book actually tells three stories from four different POVs. It was very complex and special, and it was also very emotional. It was one of my top reads of 2019 so far!  I highly recommend it! 

Amazon (FREE on KU)

5. Ella Maise –  To Hate Adam Connor 

To Hate Adam Connor egy nagyon aranyos és nagyon-nagyon vicces történet egy hollywoodi filmsztárról és az ő lökött, új szomszédjáról. A karakterek fergetegesek voltak, és olvasás közben komolyan szakadtam a nevetéstől, főleg a lehetetlen szituációktól, amelyekbe a főszereplő lány sodorta magát. Na meg Adam imádnivaló, 5 éves kisfia, Aiden sem hagyja hidegen a szíveket. 🙂

Értékelésem      Amazon (FREE on KU)

To Hate Adam Connor is a very cute and very-very funny story about a Hollywood movie star and her new, crazy neighbor. The characters were hilarious and amazing, and my face hurt because laughing so much during my reading, especially about the impossible situations the heroin found herself in all the time. And Adam, 5 years old, adorable little son, Aiden doesn’t leave the hearts cold either. 🙂

Amazon

Eleanor & Grey

6. Brittainy C. Cherry – Eleanor & Grey

Brittainy C. Cherry ismét gondoskodott róla, hogy olvasás közben nem egyszer könnyek között találjam magam. A ‘második esély’ történetek egyébként is az egyik kedvenc műfajom, de őszintén nem voltam rá felkészülve, hogy ez a könyv mennyire elrabolja majd a szívemet. A történet egy gyászoló, magába fordult, egyedülálló apáról szól, aki számára a segítség egy régi baráttól érkezik. Habár ez egy romantikus történet, én úgy gondolom, hogy leginkább mégsem a szerelemről, sokkal inkább barátságról, családról, gyászról és gyógyulásról szól. Gyönyörű volt.

Értékelésem     Amazon 

Brittainy C. Cherry touched my heart deeply once again and I found myself with tears in my eyes several times during my read. Second chance romances are one of my top favorite sub-genre so I was sure that I will love this story but I wasn’t prepared for how much this story would steal my heart. The story is about a grieving single dad, for whom the help arrives from an old friend. Although this is a romance novel, I think it’s not really about love and relationships. I think it’s more about friendship, family, grief and healing. It was beautiful.

My Review     Amazon (FREE on KU)

Amazon

Preston's Honor7. Mia Sheridan – Preston’s Honor (Sign of Love 11.)

Sokszor fájdalmas volt olvasni ezt a történetet, amelyben a főszereplőnek, Preston-nak egyszerre kell megtanulnia küzdeni a gyásszal és a gyermeknevelés nehézségeivel. Mia Sheridan ismét egy gyönyörű történetet hozott el nekünk barátságról, otthonról, megbocsájtásról, második esélyekről. Őszintén ajánlom!

Értékelésem     Amazon

It was often painful to read this story, in which the main character Preston has to learn to deal with grief and raising a child alone at the same time. Mia Sheridan once again brought us a beautiful story about friendship, home, forgiveness and second chances and I’m so glad that I could read this story which was eye-opening for me in so many ways. I truly recommend it!

My Review     Amazon (FREE on KU)

 

So Much More8. Kim Holden – So Much More

Kim Holden ismét felültett egy érzelmi hullámvasútra. Sőt ez inkább egy körhinta volt, amiből kiszállás után csak azt éreztem, hogy szédülök, és hirtelen nem találom a fókuszpontot. Rengeteg-rengeteg érzelem volt ebben a könyvben, de ami talán leginkább jellemző volt rá, az a kétségbeesett harag, a frusztráció és az összetört szív. Volt olyan pillanata a könyvnek, amikor együtt sírtam Seamus-el, annyira kilátástalannak tűnt minden. Hihetetlen ez az írónő…

Értékelésem     Amazon

Kim Holden took me to a ride on the emotional roller-coaster again. Moreover, it was rather a carousel which if you take off, you just feel yourself dizzy and can’t find the focus point. This book was full with emotions, but maybe the most defining was the despairing anger, the frustration, the broken heart. There were moments in this book, when I cried with Seamus because of the hopelessness what he felt. Kim Holden is simply incredible…

My Review     Amazon (FREE on KU)

 

Egomaniac9. Vi Keeland – Egomaniac

Nagyon szeretem Vi Keeland könyveit, és ez a könyv sem volt kivétel. A humor mellett ez a kötet érintett egy-két nehezebb témát is, ami vélemény szerint, igazán jó egyensúlyt tudott adni a történetnek. Egy párkapcsolati tanácsadó és egy válóperes ügyvéd papíron közel sem nevezhető ideális párosításnak, de ahogy mondani szokták, az ellentétek vonzzák egymást. Ráadásul a kettejük közötti kémia első perctől kezdve megkérdőjelezhetetlen, így minden adott egy humoros, néhol igencsak fülledt, könnyed romantikus történethez. 🙂

Értékelésem     Amazon

I really like Vi Keeland’s books, and this book was no exception. In addition to the great sense of humor, this volume also touched some heavier topics, that I think brought great balance to the story. Maybe a marriage counselor and a divorce lawyer is not an ideal match on paper, but as they say, opposites attracts. In addition, the chemistry between the two of them is unquestionable from the first minute, so everything is given for a humorous, sometimes very steamy, light romantic story. 🙂

Amazon

 

Forever Right Now

10. Emma Scott – Forever Right Now

A könyv főszereplője Sawyer, aki végzős a jogi egyetemen, így keményen kell tanulnia a záróvizsgáira, miközben egyedül próbálja nevelni a lányát, Olivia-t, a tőle telhető legjobban. De a gyógyulás útján lévő drogfüggő Darlene-t nem ijeszti el a rideg viselkedés, és mint egy tornádó viharzik be Sawyer és Olivia életébe. Ezt a könyvet is szerettem! 

Értékelésem     Amazon 

The main character, Sawyer wants to be left alone since he has his own problems. He is in law school and he has to study a lot for his finals while he tries to raise his daughter alone the best he can. But Darlene, who is a recovering drug addict doesn’t shy away from Sawyer’s hard demeanor. Like a tornado, she storms into his life and at the end she finds an amazing guy under the hard surface. I loved this story, too! 

My Review     Amazon (FREE on KU)

Leave a Reply