3 éves lettem! – Blogturné + Nyereményjáték

A Pagony Kiadó 3 éves lettem! című antológiájában a kiadó legkedveltebb mesehőseinek történetein keresztül olvashatunk mindarról, ami egy óvodás számára fontos lehet. A kötetben találhatunk meséket önállóságról, testvér születéséről, óvodakezdésről, szobatisztaságról, elalvásról, betegségről és persze sok-sok játékról. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

  

Kiadó: Pagony

Kiadás éve: 2020

ISBN: 9789634106128

Oldalszám: 112 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Amikor az ember hároméves, rengeteg minden változik körülötte: egyedül alszik, elkezdi használni a vécét, óvodába megy, bátran beveszi a gyógyszert, kistestvére születik. Mindeközben persze rengeteg idő marad rajzolásra, maszatolásra, labdázásra, barátkozásra.

Egy kötetbe gyűjtöttük a Pagony legkedvesebb mesehőseinek történeteit:

Boribon, Maszat, Babaróka, Pitypang, Lea és barátai mind itt sorakoznak a lapokon. De nemcsak a kedvenceikkel találkozhatnak a kötetben a legkisebbek, hanem életük minden fontos eseményével is.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Szülőnek lenni az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Olykor talán akadnak nehézségek, de ezek hamar tovaröppennek, hogy átvegye a helyüket számtalan boldog pillanat. Talán a legnehezebb benne mégis az, hogy sokszor szeretnénk megállítani az időt, hiszen az egyik pillanatban még olyan picik, hogy a fél karunkon elférnek és még a fejüket sem tudják megtartani, aztán kettőt pislantunk, és már futkároznak, huncutkodnak, egyedül megcsinálnak egy csomó mindent, és a szülők hirtelen úgy érzik, hogy már nincs is ránk szükségük. Bence még csak 2 éves, de máris haladunk az önállóság útján, mégis a legtöbb gyerek életében a 3 éves kor az igazi nagy fordulópont. Ekkor mennek óvodába, ez az az időszak, amikor már tényleg együtt tudnak játszani a többi gyerekkel, amikor már egyedül használják a wc-t és sokszor ebben a korban érkezik a kistesó is.

A 3 éves lettem! című antológiában a Pagony Kiadó egy csokor olyan mesét gyűjtött össze a legnépszerűbb szerzőik mesetárjából, ami mindazzal a témával foglalkozik, ami egy 3 éves gyerkőc számára fontos lehet és ezáltal segít nekik feldolgozni ezt az időszakot. Találunk benne meséket és verseket óvodakezdésről, játékokról, elalvásról, betegségekről, kistestvér születéséről, önállóságról és szobatisztaságról.

Igazán színesre sikerült ez a válogatás, és ezt erősíti, hogy minden meséhez értelemszerűen más-más illusztrátorok készítették a rajzokat. Nagyon jó lapozgatni, és tényleg mindenféle mesét találunk benne. Azonban ahogy ez egy gyűjtemény esetén gyakran előfordul, nem éreztem minden történetet egyformán erősnek. A kötetben 28 mesét és verset találunk, Bence egyelőre mégis nagyjából ötöt szeret ezek közül, ebből a Doktor Maszat már eleve megvolt nekünk, így az nem is hatott az újdonság erejével. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy sok olyan mese van a könyvben, ami őt még nem érinti, így egyelőre talán ezért nem is érdekes számára. Nekem a személyes kedvencem a Szofi lufija, ami úgy láttam, szintén megjelent önálló könyvként. Ez egy nagyon aranyos történet és Bence is nagyon szereti, annak ellenére, hogy egy picit elvont. Örültem, hogy megismerhettem új szerzőket és sok olyan sorozat egy-egy meséjét, amivel már korábban szemeztem, ezáltal jobban meg tudom ítélni, hogy tetszene-e nekünk vagy sem. 

Úgy gondolom, hogy a kötet nagyon jó ötleten alapul, hiszen a gyerekek gyakran meséken keresztül tudnak legjobban feldolgozni egy-egy olyan kérdést, ami ebben a korban őket foglalkoztatja. Ennek legjobb példája az, hogy Bence egyik kedvence a könyvből Vadadi Adrienn: Kész vagyok! című meséje, ami a szobatisztaság témáját dolgozza fel, ami nálunk most aktuális kérdés, és emiatt nagyon sokszor kéri, hogy ezt olvassam el. 

Összességében szerintem az alapötlet nagyon jó, a kivitelezés is szépre sikerült, és bár a mesék vegyességéből adódóan nem nyerte el maradéktalanul a tetszésemet minden történet, de az biztos, hogy mindenki megtalálja benne a számára aktuális, fontos és a szívéhez leginkább közel álló meséket.    

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

A kötetben a Pagony Kiadó legnépszerűbb mesehőseivel találkozhatunk. Mostani játékunk során az állomásokon egy-egy a kötetben is szereplő mesehősről találhattok képet. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található karakter és az őt megalkotó szerző nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

12/01Veronika’s Reader Feeder

12/03 Könyv és más

12/05 Spirit Bliss Sárga könyves út

One thought on “3 éves lettem! – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply