5 perces húsvéti történetek – Blogturné + Nyereményjáték

A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent a Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek című mesekönyv, amely néhány szeretett Disney karakter húsvéti és tavaszi kalandjaiba enged bepillantást nyerni. A megjelenés alkalmából a Blogturné Klub bloggerei mesélnek a könyvvel kapcsolatos élményeikről. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét!

Kiadó: Kolibri Kiadó

ISBN: 9789634376682

Oldalszám: 100 oldal

Fordító: Horváth M. Zsanett

Kategória: 6-10 éves korosztály

Fülszöveg

Itt a tavasz!
Indulj húsvéti kalandra kedvenc mesehőseiddel! Ezek a könnyed történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába – akár öt perc alatt!

Véleményem a könyvről

Azt hiszem, én az a típus vagyok, aki talán soha nem fog kinőni a Disney mesékből. Talán ez azért is van így, mert gyermekkorom egy nagyon meghatározó részét töltötték ki a klasszikus Disney rajzfilmek. Amikor csupán néhány videókazettányi mese van otthon, és azt annyiszor megnézed, hogy a végére képkockáról képkockára fel tudod idézni a film minden pillanatát, akkor arra az emlékre évtizedekkel később is boldog mosollyal gondolsz vissza. Ma már annyiféle mesecsatorna létezik, vagy akár ott van a YouTube vagy a streaming, ami gyakorlatilag végtelen filmválasztási lehetőséget biztosít, így nem biztos, hogy a mai generáció ennyire képes lesz kötődni egy-egy mesekarakterhez. Ezért is vagyok nagyon boldog, hogy a Disney évtizedekkel később is töretlenül itt van velünk, és nem csak a filmvásznon, de könyv formátumban is hódítja a gyermekszíveket. Bár még nálunk picit messze van ez a kérdés, de én magam a könyvek és a Disney mesék mellett teszem le a voksom, ha a gyerekekről van szó, és ez a kötet pontosan ezt a kettőt egyesíti. 🙂

A kötet hat rövidke húsvéti és tavaszi mesét tartalmaz, melyek során újra ellátogathatunk szeretett mesehőseink életébe. A gyönyörűen illusztrált kötet kisfiúk és kislányok számára is tartogat aranyos meséket, és több évtized mesehőseit vonultatja fel, így régi és új kedvencekkel is találkozhatunk a lapokon. Vannak jó és kevésbé erős mesék is a könyvben, de mindegyik aranyos és tanulságos. Az én személyes kedvencem a Micimackós és a Verdás történet volt, talán azért is, mert Bence is ezt a kettőt szereti. Egyelőre persze ő túl kicsi még az ilyenfajta “hosszú” mesékhez (még csak 16 hónapos, a kiadói ajánlás pedig 6-10 éves kor), de a könyvben szereplő képeket imádja nézegetni (a Micimackós mesét pedig már szerintem érti is), így most hogy elől volt a kötet, minden nap több alkalommal is kérte, hogy vegyük elő. (Amit nagyon cuki autóberregéssel jelzett. :)) 

Összességében ismét egy igazán színvonalas Disney mesegyűjtemény kerülhet most fel a polcainkra, ami igazán szép tavaszváró ajándék lehet a gyerekek számára. Én meleg szívvel ajánlom! 

További képekért kattint ide.

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy Disney rajzfilmről találtok érdekességeket. A feladat az, hogy a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok, hogy az adott állomáson melyik animációs filmről van szó. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

1937-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amely a Grimm fivérek azonos című meséje alapján készült. A főszereplő karakter tiszteletére 1987-ben a hollywoodi hírességek sétányán csillagot helyeztek el. Az Amerikai Filmintézet listáján minden idők 100 legjobb amerikai filmje között szerepel.

 
a Rafflecopter giveaway

Állomások

03/09 Veronika’s Reader Feeder
03/11 Csak olvass!
03/13 Nem félünk a könyvektől
03/15 Utószó
03/17 Könyv és más
03/19 Dreamworld
03/21 Spirit Bliss

One thought on “5 perces húsvéti történetek – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply