6+2 Könyv Úszókról – 6+2 Books About Swimmers

Lassan a végéhez közeledik a FINA vizes világbajnokság itt Budapesten és Balatonfüreden, amely az utóbbi két hétben igazán sok izgalmas pillanatot hozott el Magyarországra. Én csupán egy szinkronúszásra tudtam kilátogatni, amely a Városligeti-tavon került megrendezésre (eszméletlenül nagy élmény volt!), de igyekeztem minél több eseményt online vagy a tv-ben nyomon követni. 🙂  (Azért az óriás toronyugrást sajnálom, mert nagyon szerettem volna megnézni, de sajnos már hetekkel ezelőtt sem volt rá jegy. :() Úgy gondolom, hogy mindannyian nagyon büszkék lehetünk a sportolóinkra, de ma este még naaagyon-nagyon kell drukkolnunk a vízilabdás fiúknak! 🙂

Bár talán kicsit megcsúsztam ezzel a poszttal, de a vb alkalmából összegyűjtöttem néhány könyvet, amelynek úszó a főszereplője, vagy kapcsolódik valamelyik vizes sporthoz. (Egyébként meglepően kevés könyvet találtam a műfajban (vízilabdát vagy szinkronúszást érintőt egyet sem és műugrást is csak egyet)). Remélem találtok közöttük néhányat, amely felkelti majd a figyelmeteket. 🙂 

The FINA World Aquatics Championships is coming to an end in Budapest and Balatonfüred, which has brought some very exciting moments to Hungary in the last two weeks. I was able to see only a Synchronized swimming on Városliget Lake in the City Park (it was such great experience!), but I tried to keep track of the events online or on TV. 🙂 (I’m a little disappointed that we could’t buy a ticket for High diving. It’s scary as heck but it seems like a “once in a lifetime experience” especially because the venue is Buda embankment of the River Danube :()  I think we can all be very proud of our athletes, and tonight we can root for the Hungarian Water polo team! *Yay!*

Although maybe I’m a little late for the party, but on the occasion of the World Aquatics Championships, yesterday I wrote a post about 6+2 books where the main character is a swimmer or the story is connected to one of the water sports. (I found surprisingly few great books about swimmers (I found none about water polo or synchronized swimming and only one about diving.) I hope that some of them may catch your attention 🙂

1. Ginger Scott- Hold My Breath

Egyértelműen Ginger Scott Hold My Breath című könyve a legnagyobb kedvencem a kategóriában. Az írónő ez alkalommal is egy szívettépő, gyönyörű történetet hozott el nekünk. A történet egy gyásszal küzdő úszóról szól, aki megpróbál újra talpra állni, és összeszedni életének darabkáit.
Annyi érzelmet és annyi mélységet tartogatott ez történet, és annyiféle módon érintette meg a szívemet! A könyv néhány igencsak nehéz témát is érintett, úgy mint gyász, depresszió, betegségek, és annyira fájt a szívem a szereplőkért, ugyanakkor talán ennek is köszönhető, hogy Will Hollister az egyik legszebben és legmélyebben felépített karakter akivel eddig találkoztam.

Hold My Breath by Ginger Scott is definitely my top favorite book in this category. This is another beautiful heart-touching book by the author, and it’s an *all the feels* kind of story. It’s about a swimmer, who is struggling with grief and who tries to pick up the pieces of his life after years of sorrow. There was so much emotion and depth in this story and it touch my heart in so many ways. The book dealt with some serious subject matters like grief, depression, illness and my heart ached so many times for the characters, but maybe this is the main reason why Will Hollister is one of the most layered characters I’ve ever met.

GOODREADS  AMAZON

2. R. S. Grey – Settling the Score (The Summer Games #1.)

Imádom R.S Grey-t, és a humoros sport románc kategóriában egyértelműen az egyik legkiemelkedőbb írónő. A Settling the Score című könyvével a Rio-i olimpiára kalauzol el minket, ahol is egy focista lány és egy jóképű brit úszó románcát kísérhetjük végig egy humoros, forró, igazi kis nyári történetben, az Olimpia izgalmaival fűszerezve. 🙂

I love R.S Grey’s books so much! She is the very best creating funny and hot romances. In Settling the Score, she took us on a journey to Rio de Janeiro, where at the Olympic Games a romance starts to bloom between an American soccer player girl and a hot British swimmer. It’s a humorous, steamy summer romance spiced with the excitement of the Olympics. I highly recommend it!

GOODREADS AMAZON

3. S. Walden- Going Under (18+)

S. Waden Going Under című könyve egy picit kilóg a sorból, ugyanis ez egy „hidegkirázósan” felkavaró krimi. A történet főszereplője, Brooklyn az úszócsapat után kezd el nyomozni, miután rájön, hogy többen közülük tagjai egy titkos társaságnak, akik lányokat használnak ki, és akik tetteti vezethetőek vissza a legjobb barátnőjének halálához is. Izgalmas, mellbevágó, nyers, amelyet kizárólag 18 év felett ajánlok.

This book sticks out a little because it’s a really creepy, upsetting dark book. It’s about a girl who starts to snooping around the swim team after she finds out that several members of it are part of a secret group, who take advantage on girls, and whose act was also the cause of her best friend’s death. It’s a really thrilling, disturbing, raw story and I recommend it only 18+.

GOODREADS  AMAZON

4. Emery Lord- The Names They Gave Us

Emery Lord The Names They Gave Us című könyve egy igazán kiemelkedő ifjúsági regény, amelyet nyári olvasmányként is különösen ajánlok. A történet főszereplője Lucy, aki az úszócsapat kapitánya, és akit beteg édesanyja egy nyári táborba küld el, hogy ott tanácsadóként állja meg a helyét rossz családi helyzetből érkező gyerekek között. Hogyan találod meg újra a hitedet, ha egyszer elvesztetted azt? Erre a kérdésre keresi a választ a regény. Ez egy nagyon szép történet, hitről, félelemről, önmagunk kereséséről, fájdalomról és reményről.

 

The Names They Gave Us by Emery Lord is an outstanding young adult book and an amazing summer read. The main character, Lucy is the captain of the swim team. Her sick mom asks her to spend the summer at a camp by the lake which is held for kids with difficult backgrounds and where she has to work as a counselor. How can you find your faith again if you lost it? This novel tries to find the answer for this question. This is a beautiful story about faith, pain, fears, finding ourselves and hope.

GOODREADS   AMAZON

5. P. Dangelico -A Million Different Ways (Horn 1.)

P. Dangelico debütáló regénye, A Million Different Ways egy kiválóan megírt, izgalmas történet, amely Svájcban játszódik, és amely a Horn sorozat első része. A könyv főhőse Sebastian Horn, egy volt olimpiai úszó, aki egy baleset során nemcsak a feleségét veszítette el, de a lába is súlyosan megsérült, ami miatt egy keserű ember vált belőle. A főshősnő, Vera egy orvos, akinek Albániából Svájcba kellett menekülnie, és akinek most sürgősen munkára van szüksége. Vera végül állást kap a Horn birtokon, mint szolgálólány, azonban az igencsak szeszélyes Sebastiannak dolgozni igazi kihívásnak bizonyul.
Nagyon szerettem ezt a történetet, amely amellett, hogy tele volt tűzdelve forróbbnál forróbb jelenetekkel, nagyon sok izgalmas fordulatot is tartogatott. Őszintén ajánlom!

A Million Different Ways is P. Dangelico’s amazing debut novel and it’s the first book of The Horn Duet. It’s a really well-written, gripping story which takes place in Switzerland. The hero of the book is Sebastian Horn, a former Olympic swimmer who hurt his leg and lost his wife in a car accident and who became a really bitter person. The heroine, Vera is a doctor who had to flee from Albania to Switzerland and who now desperately needs a job. She starts to work for Sebastian as a maid, but working for her new moody boss turns out to be quite a challenge.
This book was truly amazing with really great writing style, amazing twists and turns and some really hot scenes. I highly recommend it!

GOODREADS   AMAZON

6. Rácz-Stefán Tibor – Túl Szép

Nagyon szerettem Rácz-Stefán Tibor Túl Szép című regényét, amely után azt kívántam, hogy ilyen bárcsak a valóságban is megtörténhetne…  A könyvnek két főszereplője van, Márk egy duci srác, tele önbizalomhiánnyal, kétségekkel és múltbéli sebekkel, akit testsúlya miatt ítél el a világ, míg Olivér egy úszó, irigylésre méltó külsővel, magabiztos megjelenéssel, azonban múltbéli hibáinak nyomait ő is ott hordozza magában, és talán már soha nem lesz lehetősége tisztára mosni a nevét. Ez egy igencsak komoly témákat érintő LMBT regény, amelyet mindenképpen ajánlok!

 MOLY   KMK

+ 2 könyv, amit  még nem olvastam a témában, de szeretnék /
+2 Books I haven’t read yet, but I would like to 

7. Tabitha Suzama  – Hurt

Tabitha Suzama Hurt című regénye egy 17 éves műugróról szól, akinek egyetlen hétvége, amelyről nincsenek emlékei megváltoztatja az életet. Még nem olvastam ezt a könyvet, de nagyon érdekesnek hangzik, ugyanakkor egyértelműnek tűnik, hogy ez nem egy könnyű olvasmány, és eléggé megosztja a közönséget.

Hurt by Tabitha Suzuma is about 17 years old champion diver, whose life changes after a weekend he he cannot seem to remember. I haven’t read this book yet, but it seems really interesting although it also feels like a heavy read.

GOODREADS   AMAZON

 

8. Callie Harper – In Deep (All In #1)

Callie Harper In Deep (All In #1) című könyvét szintén nem kerítettem még sorra, de wow! nagyon jónak tűnik!! A történet főszereplője egy Olympia úszó, akihez egy masszázsterapeutaként jelentkezik egy blogger lány, hogy még többet megtudhasson a titokzatos sportolóról. Alig várom, hogy olvashassam! Jelenleg INGYENES az Amazonon!

I also haven’t read In Deep (All In #1) by Callie Harper yet, but *OMG!* It seems so good. It’s about an Olympic swimmer and a blogger girl who is gotten herself hired as his physical therapist.  I can’t wait to read it!! It’s Currently FREE on Amazon

GOODREADS   AMAZON


 

2 thoughts on “6+2 Könyv Úszókról – 6+2 Books About Swimmers

Leave a Reply