A karácsony nagy könyve – Blogturné + Nyereményjáték

A Kolibri kiadó gondozásában megjelent A karácsony könyve az adventi várakozás tökéletes kísérője: 24 hosszabb-rövidebb verset és történetet tartalmaz, egyet-egyet advent minden estéjére. A karácsony esszenciáját magába záró kötetben a kicsik és nagyon többek között olyan klasszikus szerzők karácsonyi írásaival ismerkedhetnek meg mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Louisa May Alcott és a Grimm testvérek. Tartsatok hat bloggerünkkel és játsszatok velünk: a turné végén akár ti lehettek az a két szerencsés olvasónk egyike, aki megnyeri a könyv egy-egy példányát! 

Kiadó: Kolibri, 2019
Oldalszám: 230 oldal, keménytáblás
ISBN: 9789634376156
Illusztrálta: Tony Ross

Fülszöveg

Amikor beköszönt a tél, és a levegőben hópelyhek kavarognak, eljön az ideje az esti kuckózásnak, a meséknek és a varázslatnak.

Könyvünk lapjain bátor gyerekek, beszélő állatok és a napkeleti bölcsek is megelevenednek. Találkozhatunk a Mikulással, a Kisasszonyokkal és a Hókirálynővel. Sőt, bepillantást nyerhetünk a manók, óriások és tündérek világába.

A karácsony nagy könyve tökéletes társ az adventi időszakban ahhoz, hogy közösen várjuk a szeretet ünnepét.

24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek és még sokan mások.

Véleményem a könyvről

Mindig is a karácsony volt a kedvenc ünnepem. Már gyerekkoromban is minden évben alig vártam, hogy eljöjjön ez az időszak, és emlékszem, hogy gyerekként milyen izgalmas és varázslatos volt számomra a várakozás időszaka. Anyukámmal közösen varrtunk egy adventi kalendáriumot, amibe minden évben apró meglepetések vártak december első 24 napján. Amikor elmentem egyetemre, ez a kalendárium is költözött velem, és a hagyományt a férjemmel folytattuk tovább sok-sok éven keresztül, annyival kiegészítve, hogy minden nap apró üzeneteket hagytunk egymásnak a kalendárium zsebeiben, amiket azóta is kincsként őrizgetek. 🙂 Az ember onnan érzi leginkább, hogy valóban felnőtté vált, amikor ezek a pici játékos hagyományok már nem igazán neki szólnak, hanem a saját gyerekeinek adja tovább az élményeket. Az én kisfiam idén még kicsi az adventi kalendáriumhoz, de jövőre egészen biztosan elkezdjük a december minden napjára jutó izgalmas várakozást, amihez A karácsony nagy könyve tökéletes társként fog szolgálni, hiszen minden napra egy-egy csodálatos történetet tartogat számunkra.

Őszintén mondhatom, hogy ez volt az egyik legszebb könyv, amit idén a kezembe vehettem. Gyönyörű kiadvány, 24 szépséges, illusztrációkkal gazdagított történettel, amely hol verses, hol prózai vagy olykor levél formában gyönyörködteti az olvasókat. A kötetben helyet kaptak klasszikus történetek is, úgy mint Andersentől A Hókirálynő (3 részletben), Charles Dickenstől egy részlet a Karácsonyi énekből vagy több részlet Louisa May Alcott Kisasszonyok című regényéből, de emellett megismerkedhettem számos kevésbé ismert, aranyos mesével, verssel, népdallal a világ minden tájáról, annak pedig külön örültem, hogy a kötetbe a Bibliából is került be néhány részlet, nem elfeledve, hogy ez az ünnep Jézus születéséről szól.

Nagyon tetszett a könyv végén található összefoglaló a szerzőkről és az általuk írt történetekről, ami számomra sokat adott hozzá a könyvélményhez. Az illusztrációk eleinte talán kevésbé nyerték el a tetszésemet, de napról napra egyre közelebb kerültek a szívemhez, és összességében nagyon szép egységet alkotnak a kötettel. Töredelmesen bevallom, hogy számomra idáig nem volt ismert Tony Ross neve, de azóta egy kicsit mélyebben is megismerhettem a munkásságát, és a kötet végén az is kiderül, hogy mára több mint 1000 gyerekkönyvet írt és rajzolt.

Összességében nagyon tetszett ez a könyv, amelyben helyet kaptak megmosolyogtató, könnyfakasztó, lélekmelengető és olykor kissé szomorkásabb történetetek is. A személyes kedvencem Lev Tolsztoj Panov avó különleges karácsonya című elbeszélése volt, amit azóta már többször is elolvastam. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom ezt a csodálatos kötetet, és alig várom már, hogy Bence elég nagy legyen ahhoz, hogy csendes decemberi estéken összebújva olvashassuk majd együtt ezeket a szépséges történetek.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Nyereményjáték

Mostani játékunkkal már az adventre hangolódunk mi is, ezért mindegyik állomáson egy-egy a karácsonnyal kapcsolatos idézetet találhattok. A feladatotok annyi lenne, hogy a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok annak a könyvnek a címét, amiből az idézet származik. Ez alkalommal két szerencsés olvasónk nyerhet majd egy-egy példányt a könyvből.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“És talán te nem is Karácsony apónak ismered őt.

Hanem úgy, hogy Mikulás vagy Télapó vagy Fagyapó, vagy Santa Claus, esetleg Sinterklaas, Kris Kingle, Pelznickel, Gyed Maróz, vagy úgy, a Nagyhasú idegen, aki Rénszarvasokkal Társalog és Ajándékot Hoz.”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

nov. 24: Spirit Bliss Sárga könyves út
nov. 26: Flora the Sweaterist
nov. 28: Never Let Me Go
nov 30: Flora the Sweaterist (extra)
dec. 2: Veronika’s Reader Feeder
dec. 4: Könyv és más
dec. 6: Könyvvilág

 

Leave a Reply