A rövidlátó zsiráf és a többiek – Blogturné + Nyereményjáték

Nemrég jelent meg a Móra Könyvkiadó gondozásában A rövidlátó zsiráf és a többiek című, elbűvölő és gyönyörűen illusztrált vidám állatmese-gyűjtemény. A kötetből ti is megtudhatjátok, miért nem akart a zsiráf szemüveget hordani, milyen munka való az elefántnak, vagy éppen hogyan utazott a kiskutya a Holdra. Tartsatok négy bloggerünkkel, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!

Kiadó: Móra, 2020

Oldalszám: 176, keménytáblás

ISBN: 9789634865735

Fordította: Lukács Tibor

Eredeti cím: The Big Book of Animal Stories

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Lehet egy vakondból is hős? Hordhat a zsiráf szemüveget? Erre és sok más izgalmas kérdésre is választ kapunk ezekben a kedves, humoros és sokszor tanulságos állatmesékben.

Véleményem a könyvről

A rövidlátó zsiráf és a többiek a polcunk jelenlegi “leg”-je. A legcukibb, a legtöbbet olvasott, az egyik legszebb és a legnagyobb kedvenc. 😊 Amióta néhány hete megérkezett hozzánk, egész álló nap ezt kell olvasni Bencének, egyszerűen nem tudja megunni. Még kétéves sincs, és képes mind a nyolc mesét egymás után végighallgatni, utána pedig újra és újra kéri őket.

A kötet nyolc különböző mesét tartalmaz, amelyek mindegyike nagyon aranyos és tanulságos. A történeteket szinte kivétel nélkül más-más szerző írta, és a rajzok is különböző illusztrátorok munkái, stílusukban mégis nagyon egységes és gyönyörű a kötet. Egyetlen mese van, ami picit kilóg a sorból, mert nem állatokról szól és igazából egy vers, de nekem az is nagyon-nagyon tetszik, mert nagyon kreatív, humoros és szerintem elgondolkodtatja a gyerekeket.

A mesékben sokféle állattal találkozhatunk, helyet kaptak benne szavannán élő állatok, erdei állatok és házi kedvencek is. Tetszett, hogy a főszereplők között akadtak kislányok és kisfiúk is, viszont a férjem nehezményezte, hogy az apukáknak nem jut túl nagy szerep a könyvben, mindig csak az anyukákról van szó. 😀

Bence legnagyobb kedvence az Elzi az elefánt története, Az elefántnak való munka, amelyben Elzi kipróbálja magát különböző munkákban, de egyik sem akar neki sikerülni, mígnem segít eloltani egy tüzet, és így tűzoltó válik belőle. Szintén nagyon szereti a Valér a hőst, A kis süni nagy napját és a Vigyázz magadra, Brúnó!-t, de igazából jobban belegondolva tényleg kivétel nélkül nagyon-nagyon szereti az összes a kötetben szereplő történetet.

Nagyon tetszett, hogy vannak olyan mesék a könyvben, ahol megcsillan egy kis humor, például, amikor átfestik a zebra csíkjait vagy amikor az oroszlán belecsücsül a tarajos sülbe. Ezeken a kicsik és nagyok is jókat tudnak nevetgélni. A mesék egytől egyig tanulságosak. Megtanítják a gyerekeknek, hogy soha nem szabad feladni, hogy nem kell félni az olyan új helyzetektől, mint az iskola, hogy szemüveget hordani egyáltalán nem rossz dolog, és hogy mindig fogadjunk szót a szüleinknek és a felnőtteknek.

A könyv úgy épül fel, hogy a legkisebbek számára is befogadható legyen, hiszen az oldalakon a gyönyörű illusztrációk a hangsúlyosabbak, míg többnyire maga a szöveg egészen kevés. Szeretném kiemelni a kötet tipográfiáját, ami szerintem zseniálisra sikerült. Nagyon tetszett, hogy sokszor reagál a mesék történéseire, és aszerint változik és mozog. Még nem igazán találkoztam ilyennel, de tényleg imádtam!

A könyv végén van egy „Ötletek” rész, amely a szülők számára nyújt néhány nagyon jó tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet interaktívan bevonni a gyerekeket a mesélésbe, és a történetekhez kapcsolódó játékos ötleteket is ad.

Összességében ez tényleg egy nagyon szép, igényes, és hihetetlenül aranyos könyv, amit őszintén ajánlok bölcsis és óvodás korú gyerekeknek. Garantáltan kedvenccé fog válni!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban állatokhoz kapcsolódó találós kérdéseket találtok. Fejtsétek meg a vidám kis fejtörőket, és az állatok nevét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Ágról ágra, fákról fára

Fürgén, vígan szökkenek,

Ám legvígabb akkor vagyok,

Hogyha diót törhetek.

Szeretem a mogyorót is,

A rügyet is megeszem!

Találjátok ki gyerekek,

Hogy mi lehet a nevem!

a Rafflecopter giveaway

 

Állomások:

[Blogturné Klub]
09. 16. Könyv és más
09. 19. Utószó
09. 22. Spirit Bliss Sárga könyves út
09. 25. Veronika’s Reader Feeder

One thought on “A rövidlátó zsiráf és a többiek – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply