Acsai Roland, J. Kovács Judit – Kerekítő manó mini meséi – Blogturné + Nyereményjáték

Idén ősszel a Móra Kiadó gondozásában megjelent a Kerekítő könyvcsalád 18. kötete, amelyben megismerkedve a négy évszakkal, Kerekítő manó és Kacska macska négy aranyos kalandjának válhatunk részesévé. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét a könyvből!

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2020

Szerző: Acsai Roland,J. Kovács Judit

Illusztrátor: Kállai Nagy Krisztina

Ajánlott korosztály: 2+

Oldalszám: 56 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Ismeritek Kerekítő manót és Kacska macskát? Találkoztatok már velük mondókás- és mesekönyvekben vagy Kerekítő foglalkozásokon? Most róluk olvashattok négy rövid történetet. Kerekítő manó és hű barátja minden évszakban feltalálja magát: nyáron szivárványt festenek, ősszel segítenek koppanni a gesztenyéknek, a tél egy gyönyörű hógömbben talál rájuk, tavasszal pedig felvidítják a pityergő virágsárkányt.

Véleményem a könyvről

Azt hiszem, a Kerekítő-fogalom ma már nem ismeretlen a kisbabás anyukák számára, hiszen országszerte több mint 120 helyszínen dalolhatunk és mondókázhatunk Kerekítő manóval. Mi tavaly nyáron vettünk részt az első Kerekítő foglalkozásunkon, amikor az egyik bababarát szállodában nyaraltunk, a foglalkozást pedig maga J. Kovács Judit tartotta, bár akkor még nem igazán tudtam, hogy ez milyen nagy dolog, csak azt, hogy a kúszó-mászó, ülni sem tudó kisfiam, már akkor csillogó szemekkel, hatalmas vigyorral az arcán tapsikolt, és az első pillanattól az utolsóig imádta az egészet. 😊

Azóta már több foglalkozáson is részt vettünk, a karantén alatt pedig mindig követtük az online Kerekítőket is, így Bence azonnal izgatott lett, amikor kézbe vettük ezt a kis könyvecskét, és a borítón felismerte a manót, amikor pedig meglátta, hogy még egy cica is lesz benne, nem lehetett elég gyorsan kinyitni a könyvet. 😊 A Kerekítő manó mini meséi kifejezetten a legkisebbeknek íródott, és négy mese szerepel benne, a négy évszakra ráfűzve. A mesék bár elég kis egyszerűek, de mind bájosak. Nagyon tetszett, hogy a hétköznapi történetekbe sikerült egy kis varázslatot és tündérmesés elemeket is csempészni, mint például a Virágsárkány, Kerekítő manó varázssipkája, a beszélő gesztenye vagy éppen a könnyből előszökkenő szivárvány. Kacska macska nagyon aranyos karakter, és nagyon jó választás volt. Bence imádja a cicákat, így nem is volt kérdés, hogy nála is azonnal kedvenccé válik majd.

A 22 hónapos kisfiamnak nagyon tetszik ez a könyv, és mióta megérkezett, már vagy százszor el kellett neki olvasni, viszont nem lenne teljesen őszinte a véleményem, ha nem írnám le, hogy bár az alapötletek jók voltak, de felnőtt szemmel nekem valami mégis hiányzott a történetekből. Nem is tudom, talán csak egy-egy jól megfogalmazott lezáró mondat kellett volna a mesék végére, amiből akár esetleg kiderül egy kis tanulság. Egyedül a gesztenyés történetnél találtam igazán jól eltaláltnak a lezárást, a többi mesénél úgy éreztem, mintha csak félbemaradt volna a történet. 

Összességében ez egy nagyon aranyos, szépen illusztrált mesekönyv. Bár kis egyszerű mesék vannak benne, de a picik számára valóban könnyen befogadhatóak. Nem olvastam az ovisoknak készült két Kerekítő manós mesekönyvet, azok lehet, hogy egy picit komplexebbek, mindenesetre ezt a kötetet 1-3 éveseknek őszintén tudom ajánlani!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során egy-egy korábban megjelent Kerekítő könyv címét keressük, amihez minden állomáson találtok egy-egy az adott kötetre jellemző mondatot. A feladat az, hogy kitaláljátok, hogy melyik könyvre gondoltunk, és a helyes megoldást beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő helyére. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Ebben a kötetben Kerekítő manó és Kacska macska a számokkal ismerkedik meg.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

09/08 Veronika’s Reader Feeder

09/10 Spirit Bliss Sárga könyves út

09/12 Könyv és más

Leave a Reply