Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! 2 – Blogturné + Nyereményjáték

Mindig is szerettél volna aranyos állatkákat papírra vetni, de úgy érezted, neked ez valahogy sehogy sem megy? Vagy csak egyszerűen ötleteket szeretnél gyűjteni egy kellemes esti rajzolgatáshoz? Bármi is a terv, Agócs Írisz második rajzolást segítő kötete, a Rajzolj egy krumplit! 2. garantáltan vidámabbá fogja tenni a mindennapokat! Tartsatok öt bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példányt!

Kiadó: Pagony, 2021

Oldalszám: 64 oldal, keménytáblás

ISBN: 9789634107545

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A Rajzolj egy krumplit! első részéből kiderült, hogy szinte bármilyen állatot és embert könnyű rajzolni, elég, ha elkezdjük egy krumplival, aztán kiegészítjük itt-ott egy háromszöggel vagy körrel, két gombszemmel vagy egy bolyhos farokkal. Nincs megállás, aki egyszer belejött, folytatni akarja! Ennek a könyvnek a segítségével pillanatok alatt malacok, jegesmedvék, baglyok, hangyászok, gepárdok és vidrák népesítik majd be a papírlapokat, cukin mosolyogva, kajlán lépdelve, krumplisan gömbölyödve. Az egyszerű rajzokat az olvasni még nem tudó ovisok is követni tudják, de érdemes olvasni mellé a szöveget is: Agócs Írisz szóban is sziporkázik, csupa vicc, szójáték, csupa jókedv ez a könyv, ami garantált sikerélményt és jó szórakozást nyújt minden korosztálynak!

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Mivel a sorozat első kötete tavaly hatalmas sikert aratott nálunk, így alig vártam, hogy a kezembe vehessem a második részt, ami tökéletes folytatásnak bizonyult, még több cuki, egyszerűen megrajzolható állattal, rovarral és emberrel. 

Agócs Írisz krumpliállatainak tavaly tavasszal lettünk nagy rajongói kisfiammal, amikor a karantén alatt minden nap vártuk, hogy aznap milyen állatot rajzolhatunk majd együtt. A sorozat többnyire ezekből az akkor készült krumplirajzokból szemez, ez alkalommal pedig talán még izgalmasabb és egzotikusabb figurákat tanítva meg a rajzolásban jártas vagy esetleg kevésbé tehetséges olvasóknak is.

A kötet huszonkilenc fejezetből áll, amelyek között többek között találunk házi állatokat, tengeri élőlényeket, rovarokat, madarakat, erdei és mindenféle egzotikus állatot és az első kötetben szereplő Krumpli bácsi párját, Krumpli nénit is. 🙂

Ismét imádtam a szerző humoros kis bevezetőit és aranyos megjegyzéseit, ezektől valahogy még inkább az ember szívéhez nő ez a kötet.

Bencének is nagyon tetszettek a könyvben szereplő élőlények, bár ő többnyire az általa is ismert állatokat szokta kérni, mint például a baglyot, a bálnát vagy a teknősbékát, de én imádom rajzolni a kacsacsőrű emlőst, a vombatot és a tapírt is. A kötetben egyébként előfordul olyan állat is, ami már az első részben is szerepelt, de ez semmit sem von le az értékéből, ezeket is ugyanúgy szeretjük rajzolni.

Továbbra is azt tartom a sorozat legnagyobb értékének, hogy ezeket a figurákat tényleg bárki le tudja rajzolni pillanatok alatt bármilyen rajztudás nélkül, ami nemcsak sikerélményt tud nyújtani a kevésbé tehetséges rajzosoknak vagy a gyerkőcöknek, de tapasztalatból mondom, hogy hatalmas segítséget jelent a szülőknek is, főleg ha már fogytán vannak az ötletek. 🙂 

Összességében ez a könyv is a kedvenceink közé került, és akárcsak az első részt, ezt is nagyon megszerettük.  Én mindenképpen ajánlom mindenkinek, aki egyszerűen szeretne megtanulni figurákat rajzolni és különösen meleg szívvel ajánlom családoknak, mert szuper közös programot garantál kicsiknek és nagyoknak.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani játékunkban olyan állatok után nyomozunk, akikkel találkozhattok Agócs Írisz könyvében. Keressétek meg a bejegyzésekben a kiemelt betűket, és a helyes sorrendbe téve őket írjátok be az adott állat nevét a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

05. 19. Readinspo
05. 21. Csak olvass!
05. 25. Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply