Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! – Blogtuné + Nyereményjáték

Agócs Írisz az egyik legismertebb magyar illusztrátor és mesekönyvíró, aki a Pagony kiadóval összefogva egy rendkívül kedves, kreativitást fejlesztő kötetet jelentetett meg, kicsik és nagyok örömére egyaránt. Bloggereink is lelkesen rajzolgatták a különböző krumplikat, s alkottak belőlük medvéket, lajhárokat, elefántokat. Tarts velünk, hogy esélyed legyen megnyerni a kiadó által felajánlott példányt!

 

Kiadó: Pagony, 2020

Oldalszám: 64 oldal, keménytáblás

ISBN: 9789634106524

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

„Rajzolj egy fáradt krumplit! Egy könyvet, amiben efféle mondatok vannak, csak szeretni lehet. Ez pedig pont egy ilyen könyv! Ráadásul krumplit rajzolni mindenki tud – ellentétben a Rendes Körrel, amit csak viszonylag kevesen. De nyugalom: ezeken az oldalakon Rendes Körökről szó sem esik! Arról viszont annál inkább, hogy egy (fáradt, jókedvű, gömbölyű, esetleg hosszúkás) krumpliból bármi lehet: medve, mókus, lajhár, csiga vagy akár még krokodil is! Tényleg bármi! És mindehhez csak néhány vonalra van szükség – na meg Agócs Írisz jókedvére és kifogyhatatlan ötleteire. Úgyhogy szerintem mindenki bátran ragadjon papírt meg ceruzát, és a szerző segítségével próbálja ki: egy krumpliból hogyan lehet valóban: BÁRMI. És higgyék el nekem: aki így tesz, az egészen biztosan rájön egy nagyon fontos dologra (amit e könyv írója és rajzolója már régen tud): hogy sokkal kerekebb a világ, ha krumpli alakú!” Így ajánlja Dániel András ezt a szuper könyvet.

Rajzolásra fel!

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Egy valamit biztosan tudok: az a fajta „Anya, rajzolj valamit!” felszólítás, amikor a babci a kezembe nyomja a zsírkrétát, és bőszen elkezd mutogatni a papírra, hogy „akkor most uzsgyi, légy kreatív és rittyents valami szépet”, ugyanúgy le tudja izzasztani a szülőt, mintha már szavakkal tudná elmondani ugyanezt. 😊 Na és ha már az említett szülő a kisautó, pöttyös labda, házikó, kiskutya és pálcikaember után kezd kifogyni az ötletekből, akkor nagyon jól jön nekünk Agócs Írisz zseniális kreativitása, és néhány krumpliból pikk-pakk máris egy egész állatkertet varázsolhatunk. 😊

Bár korábban is rajzolgattam már neki, de Bencét igazán idén kezdte el érdekelni a rajzolás. Sok mindent rajzolgattam neki, sokszor könyvekből vagy az internetről, de egy idő után tényleg kezd az ember kifogyni az ötletekből. De aztán jött a karantén, és Agócs Írisz napi krumplija, amit minden egyes nap lelkesen rajzolgattunk, és hirtelen ezernyi ötletet lehetett papírra vetni. Bár építészmérnökként életemben nem kevés ceruzát fogtam már a kezemben, de figurákat, embereket, állatokat rajzolni azért teljesen más, mint kockákat, belső tereket, épületeket vagy éppen művészien elrendezett lepedőket egy széken, úgyhogy én ugyanannyira elveszettnek érzem magam ezen téren, mint bárki más. 😀  

A Rajzolj egy krumplit! varázsa viszont pontosan ebben áll: hogy nem kell hozzá semmilyen kiemelkedő rajztehetség, és mégis garantált a sikerélmény. A L’ecsó című mesében ikonikus jelmondat volt a „Főzni bárki tud!”, a Rajzolj egy krumplit! esetében ez lehetne a „Rajzolni bárki tud!”, mert Agócs Írisz mindent megtesz azért, hogy elhidd, ez tényleg így is van.  

A kötetben harminc különböző figura kapott helyet. Vannak köztük vadon élő, tengeri vagy házi állatok és krumpli emberek is, mindezt olykor humoros körítéssel tálalva. Nagyon tetszettek a szerző egy-egy figurához írt kis apró megjegyzései, esetleg személyes történetei, és szintén nagyon jók voltak a plusz segítségek például az arckifejezésekkel kapcsolatban.

Egyébként is nagy rajongói vagyunk Agócs Írisz munkásságának, hiszen a Mia nem álmos és a Maszat sorozat is nagy kedvenc nálunk, de ezzel a könyvvel még inkább belopta magát a szívünkbe. 😊 Személy szerint én úgy gondolom, hogy zseniális ez a könyv, ami kicsik és nagyok számára is nagyon jó szórakozást tud nyújtani, rendkívüli módon fejleszti a kreativitást és talán még azokkal is megszeretteti a rajzolást, akiknek esetleg korábban kevesebb sikerélményük volt benne. Én őszintén ajánlom!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Agócs Írisz rendkívül sok mesekönyvbe lehelt életet figuráival, a mostani játék során pedig ezeket vesszük sorra. Minden állomáson találhattok egy rajzot, ami Írisz kezéből került ki, nektek pedig azt kell beírnotok a Rafflecopter megfelelő sorába, hogy melyik könyv borítójáról származik az illusztráció. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

09.03. – Booktastic Boglinc
09.04. – Utószó
09.05. – Spirit Bliss
09.06. – Nem félünk a könyvektől
09.07. – Flora the Sweaterist
09.08. – Csak olvass!
09.09. – Könyv és más
09.10. – Veronika’s Reader Feeder
09.11. – Kelly és Lupi olvas
09.12. – Dreamworld blog
09.13. – A Szofisztikált Macska

One thought on “Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! – Blogtuné + Nyereményjáték

Leave a Reply