Ali Hazelwood: A szerelem képlete – Blogturné + Nyereményjáték

Ha egy kicsit is követjük a külföldi könyves trendeket, már tudatában lehetünk annak, hogy mekkora sikert aratott Ali Hazelwood debütáló regénye, A szerelem képlete. Ez a kiemelkedően híres TikTok szenzáció végre megérkezett a magyar könyvpiacra is, és már alig vártuk, hogy egy turné keretében beszámolhassunk nektek róla. Tartsatok bloggereinkkel és vegyetek részt a nyereményjátékunkon, hiszen a turné után egy szerencsés résztvevő gazdagabb lesz egy nyereménypéldánnyal az említett kötetből!

 

Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
ISBN: 9789632618432
Oldalszám: 400
Fordító: Stier Ágnes
Megjelenési dátum: 2022. 09. 29.

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Harmadéves ​doktorandusz hallgatóként Olive Smith nem hisz a tartós romantikus kapcsolatokban, de a legjobb barátnője igen, és emiatt kerül ebbe a helyzetbe. Ahhoz, hogy Anh-t meggyőzze, hogy randizik és jó úton halad a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” felé, többre van szüksége néhány kézlegyintéses Jedi-trükknél. A tudósoknak bizonyítékok kellenek. Úgyhogy, mint bármelyik magára valamit is adó biológus, Olive pánikba esik és megcsókolja az első férfit, akit meglát.

Ez a férfi nem más, mint Adam Carlsen, a fiatal, menő egyetemi tanár, aki közismert seggfej. Ezért Olive teljesen padlót fog, amikor a Stanford ügyeletes labor-zsarnoka beleegyezik, hogy titokban tartja a színjátékot, és a kamupasija lesz. De amikor egy nagy tudományos konferencia félresikerül, és Olive karrierje Bunsen égőre kerül, Adam újra meglepi határozott támogatásával és még határozottabban… kockás hasával.

Hirtelen a kis kísérletük veszélyesen közel kerül ahhoz, hogy lángra kapjon. Olive pedig rájön, hogy egy szerelemmel kapcsolatos hipotézisnél csak az bonyolultabb, ha a saját szíve kerül a mikroszkóp alá.

Véleményem a könyvről

Sejtettem, hogy tetszeni fog nekem ez a könyv, de azt nem gondoltam, hogy annyira fogom imádni, hogy szó szerint nehezemre esik majd időnként letenni. Aranyos, vicces és szórakoztató volt, ugyanakkor néhány komolyabb témát is érintett.

A könyv főszereplője Olive, egy harmadéves biológia Ph.D. hallgató, aki véletlenül olyan szituációban találja magát, ahol mindenkivel el kell hitetnie, hogy az egyetem legutáltabb professzorával, Dr. Adam Carlsennel jár. Meglepő módon Adam belemegy a színjátékba, ami bizonyos szempontból számára is előnyösnek bizonyul, ám amikor a kettejük közötti kamu-kapcsolatba valódi érzések is elkezdenek vegyülni, hirtelen minden elkezd bonyolódni.

Nagyon megkedveltem a szereplőket, Olive és Adam karakterét is igazán sokrétűnek és komplexnek találtam. Külön tetszett, hogy a könyvben nagy szerepet kapott Olive karrierje és az, hogy miként tud nőként érvényesülni a tudományos pályán, amiben magának a szerzőnek is van saját tapasztalata. Egyedül talán Olive barátnője, Anh volt az, akivel nem tudtam megbarátkozni és nagyon sokszor kifejezetten irritált.

Az írónő humora zseniális volt, rengeteget nevettem a könyvön és nagyon tetszett, hogy a tudomány folyamatosan jelen volt az oldalakon. A fejezetek elején található hipotézisek rendkívül szórakoztatóak és ötletesek voltak és sokszor csaltak mosolyt az arcomra. 

A könyv nem egy kifejezett chick-lit vagy romantikus komédia, hiszen komolyabb témák is helyt kapnak benne, sőt a szenvedély sem hiányzik a lapokról, ami kissé meg is lepett. Összességében imádtam az egész könyvet elejétől a végéig és legszívesebben egy ültő helyemben olvastam volna el. Én őszintén ajánlom mindenkinek! 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Ali Hazelwood írónő történeteiben a romantika mellett fontos szerepet kap a nők helyzete tudományos környezetben. Jelenlegi játékunk is erre épül, számos híres biológusnőről teszünk fel kérdéseket, a ti feladatotok pedig beírni a helyes választ a Rafflecopter megfelelő dobozába!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:

Melyik egyetemen készítette a doktori disszertációját Florence Seibert?

a Rafflecopter giveaway

[BLOGTURNÉ KLUB]

09. 30. Fanni’s Library

10. 02. Angelika blogja

10. 04. Veronika’s Reader Feeder

10. 06. Könyvvilág

10. 08. Csak olvass!

10. 10. Pandalány olvas

10. 12. Sorok között

10. 14. Dreamworld

10. 16. Utószó

10. 18. Hagyjatok! Olvasok!

10. 20. Szaffi polca

One thought on “Ali Hazelwood: A szerelem képlete – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply