Anyák napi Blogturné – Book Tag + DIY ötletek

Rendhagyó blogturnénk keretében szeretnénk köszönteni azokat, akik a legfontosabbak az életünkben: az Édesanyákat. A tizenkét állomáson egy sajátos book tag formájában válaszolunk különböző kérdésekre, természetesen olyanokra, amik kapcsolódnak a könyvekhez és az anyukákhoz is. Sőt, néha az édesanyáink is megszólalnak majd, így megtudhattok egy-két igazán személyes dolgot bloggereinkről. 

Tartsatok velünk, ünnepeljétek ti is ezeket a csodálatos Nőket, és nyerjétek meg a bloggereink által felajánlott nyereménykönyveket!

Anyák Napi Book Tag

Ki a kedvenc könyves anyukád/nagymamád?

Bevallom őszintén, hogy elég sokat kellett gondolkodnom ezen a kérésen, mert bár Mrs. Weasley a Harry Potterből nekem is azonnal eszembe jutott, rajta kívül kevés igazán meghatározó anya karakterrel találkoztam eddig olvasmányaim során. Akiket még ki szeretnék emelni az Mariana Zapata Wait for It című könyvének főszereplője Diana Casillas, akire hirtelen szakad rá a hatalmas feladat, hogy egyedól felnevelje két unokaöccsét, illetve Amy Harmon The Smallest Part  című könyvének női főszereplője, Mercedes Lopez, aki legjobb barátjának siet segítségére hogy anyja helyett anyjává váljon egy félárva kislánynak. Kedvenc nagymama karakterem egyértelműen Goma, Leylah Attar Mists of the Serengeti könyvből. 

Melyik könyvszereplőre szeretnél hasonlítani, ha szülővé válsz?/ Melyik könyvszereplőre hasonlítasz anyukaként? 

Könyvszereplőt most nem tudnék említeni, de Colleen Hoover-re, mint anyára mindig is példaképként tekintettem. Imádom a kapcsolatát a három fiával. Tetszik, hogy úgy tűnik, hogy neki sikerült megtalálnia a kényes egyensúlyt a barátság és a szülőség között. Viccelődik velük, rengeteget játszanak, de ugyanakkor sokszor ír a szabályokról, következetességről, olyankor szigorúságról. Például az is nagyon tetszik, hogy elmondása szerint náluk mindig is az volt a szabály, hogy éjszakára senki nem viheti be a telefonját a hálószobába, mert nem akarja, hogy a gyerekei éjszaka ne aludjanak, csak a telefonjukat nyomkodják. 

Volt olyan könyv, amit anyukád nem engedett elolvasni?

Nem volt ilyen. Mivel ő is nagyon szeret olvasni, így mindig örült, ha könyvet látott a kezünkben, nem akart minket lebeszélni semminek az olvasásáról. 

Egy könyv amit te szerettettél meg anyukáddal.

Több könyvet is kölcsönadtam anyukámnak az évek alatt. Megmondom őszintén, hogy nem mind nyerte el a tetszését, de Ka Hancock Üvegszilánkon ​táncolni című könyvét máig emlegeti. Ezen kívül tetszett neki Amy Harmon Arctalan szerelem és Homokból és hamuból című könyve is, és ezen kívül még néhány. 

Egy könyv amit anyukád szerettetett meg veled.

Több is volt. Többek között Charlotte Brontë Jane Eyre, Alexandre Dumas Monte Cristo grófja, John Steinbeck Édentől keletre vagy Dallos Sándor Aranyecset / A nap szerelmese is ilyen könyvek voltak. 

Mi anyukád kedvenc könyve?

Elmondása szerint életkoronként mindig más volt. Tizenhat évesen Jókait falta, nem sok olyan regénye van, amit nem olvasott. Tizennyolc évesen a Monte Cristo grófja volt a kedvence, húsz évesen megvette az összes Szilvási Lajos könyvet, pedig szerinte nem mind volt jó. Huszonöt évesen a Tövismadarak, de a Bűn és bűnhődés is nagy élmény volt számára.

Kiskorodban milyen könyveket olvasott neked anyukád?

Mikor a nővéremmel picik voltunk Anyukám sok Gazdag Erzsi verset olvasott nekünk, mikor nagyobbak lettünk főleg a Benedek Elek gyűjtésű Magyar népmesék voltak a kedvenceink. De egyébként rengeteg mesekönyvünk volt, például a Disney  klasszikusokat vagy az Ezeregy éjszaka meséit is nagyon szerettük, vagy például a Kismalac és a farkasokat is rengetegszer kellett elmesélni nekem. 😀

Ha édesanyáddal egy napot eltölthetnél egy könyv világában, melyik lenne az?

Anya nincs odáig a fantasy könyvekért, a Harry Pottert is csak sokadik unszolásra olvasta el, és abból is csak talán a harmadik kötetig jutott, viszont a századfordulós Budapestre szívesen ellátogatnék vele, így Böszörményi Gyula Leányrablás Budapesten című könyvét mondanám. Vicces és izgalmas lenne nagy ruhákban és kalapokban néhány órára ellátogatni Budapestre, és megnézni az épülő fővárost. 🙂

Egy könyvcím, ami a legjobban jellemzi anyukádat.

Amie Knight: In Her Space. Na jó, csak vicceltem. 😀 Legyen inkább Christina Lauren: Love and Other Words (Szeretet és más szavak).  

Szoktatok könyvet ajándékozni egymásnak az édesanyáddal? Mit adtál/kaptál legutóbb?

Viszonylag ritkán, mert elég eltérő az ízlésünk és mindig azt mondja, hogy már így is rengeteg könyvem van, de legutóbb Náray Tamás Zarah című könyvét kaptam tőle, amit már nagyon várok, hogy olvashassak. 

 

Remélem, hogy tetszett a book tag, és szívből kívánok boldog Anyák napját minden édesanyának!  

 

DIY ötletek

Hatalmas szívfájdalom, de idén sajnos nem tudtunk együtt ünnepelni a szeretteinkkel. 🙁 Azért postán küldünk egy kis vigasztaló meglepit, amivel remélhetőleg sikerült egy kis mosolyt csalni az anyukák, nagymamák, dédi mamák arcára. ❤️ Gondoltam, megmutatom nektek is, hogy idén mi miket készítettünk anyák napjára. Bencének amúgy is most a pitypangok a kedvencei, úgyhogy külön élvezte az ujjlenyomatos képeslapok elkészítését, bár főleg végén azt, amikor hagytam egyedül is maszatolni egy másik papíron. A képeslap eleje a szív, ami egy sablon és egy ceruza radíros végének segítségével készült, a belseje pedig az ujjlenyomatos pitypang + a szöveg, amit már nem fényképeztem le. A kis filc virágokat pedig azért készítettem, mert virág még így messziről is jár, akkor is ha idén nem találkozhatunk. ❤️ Plusz mindenkinek tettem még a borítékba egy képet Bencéről. 😊A visszajelzések alapján mindenki nagyon örült neki. 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során minden állomáson találtok egy kérdést, ami rólatok vagy az anyukátokról szól, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megválaszolni azt. Ha pedig extra pontokat is szereznétek, gyűjtsetek olyan könyveket, melyeknek címe jellemzi az anyukátokat, nagymamátokat, vagy a vele való kapcsolatotokat, fotózzátok le, és a #anyaknapiblogturné #ezvagynekemanyu tagek használatával töltsétek fel saját facebookotokra (nyilvánosan) vagy instátokra, a kép linkjét pedig másoljátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.) 

Kérdés:

Kiskorodban melyik könyvet olvasta neked anyukád?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista (május 3.)

09:00 – Dreamworld
12:00 – Readinspo
13:00 – Veronika’s Reader Feeder
14:00 – Utószó
15:00 – Könyvvilág
16:00 – Csak olvass!
18:00 – Könyv és más

One thought on “Anyák napi Blogturné – Book Tag + DIY ötletek

Leave a Reply