Catherine Leblanc: Megérkezett! – Blogturné + Nyereményjáték

A kistestvér érkezése minden családban hatalmas esemény, de a nagytestvérek számára nem mindig egy könnyű időszak. Catherine Leblanc gyönyörűen illusztrált mesekönyve ezt a témát dolgozza fel, ezzel segítve felkészíteni a gyerekeket, hogy milyen is lesz majd, ha bővül a család. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Manó Könyvek által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Manó Könyvek

Szerző: Catherine Leblanc

Fordító: Szabó T. Anna – Dragomán Pál

Oldalszám: 32

ISBN: 9789634033882

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

“A halál, az elmúlás társadalmi tabu. Félünk tőle és félünk beszélni róla. Félünk kicsit megállni, félünk gyászolni. Félünk elismerni és elfogadni, hogy mindez az élet velejárója. Tudjuk, értjük, de nem érezzük. A gyerekeink viszont nem tudják, nem értik. Ők érzik.”

Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Most, hogy hamarosan nálunk is megérkezik a kistestvér, igyekszünk sokat beszélgetni róla a két és fél éves kisfiunkkal és minél több ehhez kapcsolódó mesét olvasni neki. Így figyeltem fel Catherine Leblanc történetére, ami pontosan ehhez a témához kapcsolódik.

A történet során Kismackónak kishúga érkezik. Eleinte nagyon várja, hogy megérkezzen a kis játszótárs, ám amikor megszületik, csalódottan tapasztalja, hogy nem is lehet vele játszani és egyelőre semmit nem tud csinálni, csak alszik, eszik meg sír. Ráadásul, ha ez még nem lenne elég, a Mama és a Papa, akik eddig mindig csak vele foglalkoztak most soha nem érnek rá vele játszani, ami nagyon rosszul esik neki. Végül szerencsére kisebb hullámvölgyet követően Kismackó is elkezd örülni a kistestvérnek, és végül boldog, hogy végre megérkezett.

Maga a történet nagyon egyszerű, de szépen rávilágít a testvér érkezésének szépségeire és nehézségeire is. Ilyen szempontból szerintem nagyon jó a könyv, mert ezen keresztül a legkisebbek is -akik kevésbé tudják, hogy mire számíthatnak majd – megértik, hogy a kistestvér érkezésével sok minden meg fog változni.

Ami talán kevésbé tetszett a történetben, az Kismackó kirohanása volt, ahogy dühében szétrugdosta az építőkockáit, mert bár biztosan van olyan gyerek, aki tud ezzel azonosulni, a kevésbé vadóc gyerkőcök számára úgy érzem, hogy ez inkább rossz példát mutat. Például ennél a résznél mindig mondom Bencének, hogy ez nagyon buta viselkedés, reménykedve benne, hogy ő nem fogja ugyanezt megismételni, ha éppen nem figyelünk rá eléggé. Szintén kicsit gyorsnak éreztem Kismackóban a változást, jó lett volna, ha egy kicsit jobban meg van magyarázva (akár egy szülői beszélgetés során), hogy miért is jó testvérnek lenni, bár nagyon örültem a történet végkifejletének és nagyon aranyosnak gondolom.  

Ami a legjobban rabul ejtette a szívemet, azok Eve Tharlet gyönyörű illusztrációi. Tényleg meseszépek és rengeteget adnak a könyvélményhez.

Egyelőre úgy tűnik, hogy Bence várja a kistestvért, sokszor bújik oda, puszilgatja a pocimat és mondja, hogy ott van bent a kistesó, de őszintén szólva nem vagyok benne biztos, hogy teljesen érti, hogy milyen is lesz majd nekünk négyesben. Mindenesetre úgy gondolom, hogy ez a kötet nagyban segít neki, hogy egy kicsit jobban el tudja képzelni, hogy milyen bátyusnak lenni, és bízom benne, hogy ezáltal könnyebben fogja viselni majd a kezdeti időszakot is. 

 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon olyan könyvek fülszövegeit találjátok, amelyekek testvérvárás témáját dolgozzák fel. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Manó Könyvek által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Feladvány:

Újra itt vannak a Dundamesék! Anya pocakja hétről hétre kerekedik, egy újabb kis apróság ragyogja be a család életét. Dundát továbbra is megannyi kérdés foglalkoztatja.

Vajon nem fél a kisbaba Anya pocakjában? És különben is mivel játszik odabent? Nem unatkozik?

Ez egy igazi babavárós-tesós könyv, tesós veszekedésekkel, kibékülésekkel. Hiszen nincs is fontosabb, mint hogy két testvér egy életen át a legjobb barát legyen. Meghitt pillanatok, kedves történetek szeretetről, családról, önzetlenségről, születésről egy óvodás kisfiú, Dunda szemszögéből.

Kíváncsi vagy, hogy Dundának kishúga vagy kisöccse lett?

Gyere és olvassuk együtt az új Dundameséket! Mert olvasni jó!

Állomások:

05. 29. Csak olvass!
06. 02. Utószó
06. 06. Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply