Dawn Casey: Mesék télre – Történetek a világ minden tájáról – Blogturné + Nyereményjáték

A Móra Kiadó idén egy csodaszép kötettel segíti a hosszú téli napokra való hangolódást. A Mesék télre egy gyönyörűen illusztrált mesegyűjtemény, amelyben a világ minden tájáról találhatunk történeteket. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Móra Kiadó

Szerző: Dawn Casey

Illusztrátor: Zanna Goldhawk

Fordító: Szlukovényi Katalin

Oldalszám: 96

ISBN: 9789634868262

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Kuckózzunk be a kandalló mellé ezzel a szívmelengető mesekönyvvel, és ünnepeljük együtt a tél csodáit! Fedezzük fel a fagyos tájakat, ismerjük meg a havasi tündéreket, a Jegesmedvekirályt és a többi hőst a sok-sok kaland során, amelyek próbára teszik a barátság erejét. Ez a gyönyörűen illusztrált könyv téli meséket gyűjt csokorba a világ minden tájáról: Észak-Amerikától Szibériáig, Kínától Skóciáig. A díjnyertes szerző, Dawn Casey és a grafikus, Zanna Goldhawk varázslatos könyvet alkottak, amely nemzedékek féltett kincse lesz.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem

Gyerekkorom egyik legélesebb emléke az, ahogy nagymamám a hosszú téli estéken jól megrakta a cserépkályhát, aztán a meleg konyhában, a tűz ropogása mellett órákon át mesélt nekünk. Nem klasszikus meséket, bár olykor az is előfordult, inkább a régi időkről, a gyermekkoráról és a családunkról mesélt. Ez a gyönyörűszép könyv ezt a hangulatot idézi meg, amikor a hosszú téli nyugodt estéken az embernek nincs más dolga, minthogy bekuporodjon a meleg szobába és elmerüljön régi idők történeteiben.   

A szerző a világ különböző tájairól gyűjtött össze meséket, amelyek között vannak ismertebbek, például a Diótörő vagy A Hókiralynő és kevésbé ismert népmesék is. Többek között olvashatunk történeteket Mexikóból, Angliából, Franciaországból, Kínából és Dél-Afrikából is. Dawn Casey igazán széles palettáról válogatott történeteket, számos állatmese kapott helyet a köteteben, ugyanakkor sok olyan történet is olvashatunk, amelynek emberek a főszereplői.

Minden mesét megelőz a szerző által írt rövid bevezető, amelyben leír néhány a meséhez kapcsolódó érdekességet. Nagyon szerettem olvasgatni ezeket és sokszor közelebb hozta hozzám az adott történetet, hiszen jobban megértettem a hátterét. 

Ha mesegyűjteményekről van szó, akkor nekem mindig Zalka Csenge Virág könyvei jutnak először eszembe, és az ő segítségével igencsak kikupálódtam népmese típusokból, így mosolyogva fedeztem fel, hogy a kötetben szereplő első mese, A jegyesmedve király például a Varjúherceg norvég megfelelője, de több ilyen is akad a könyvben, amelyben összesen tizennyolc történet kapott helyet.

Bencével közösen olvastuk ezt a könyvet. Volt, ami tetszett neki, volt, amihez még kicsinek bizonyult és kevésbé kötötte le. Neki az egyik kedvenc meséje meglepő módon a Diótörő volt, a másik pedig A nyuszi ajándéka című kínai népmese, ami szerintem is az egyik legaranyosabb a kötetben. Nekem még szintén nagyon tetszett A Mikulásvirág című mese Mexikóból, de sok más történet is elrabolta a szívemet.

Van az az érzés, amikor a kezetekbe fogtok egy csodaszép könyvet és már attól boldogság kúszik a szívetekbe, ahogy lapozgatás közben végighúzzátok az ujjaitokat az oldalakon és gyönyörködtök a gyönyörű illusztrációkban, aztán ez még inkább fokozódik, ahogy belemerültök egy-egy különleges történetbe, amely a világ különböző tájaira varázsolnak. A Mesék télre kötete pont ezt hozza el. Ez egy varázslatosan gyönyörű mesegyűjtemény, amit a legőszintébben ajánlok mindenkinek!  

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon téli könyvekből találhattok egy-egy idézetet. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“És hát van az úgy, hogy akkor is boldog az ember, ha nem szól, csak hallgat. Pláne ha együtt hallgat valakivel, akit szeret.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11/15 – Veronika’s Reader Feeder

11/17 – Sorok között

11/19 – Nem félünk a könyvektől

11/21 – Utószó

11/23 – Könyv és más

11/25 – Csak olvass!

11/27 – Szaffi polca

11/29 – Flora the Sweaterist

 

2 thoughts on “Dawn Casey: Mesék télre – Történetek a világ minden tájáról – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply