Disney – Adventi mesekalendárium – Blogturné + Nyereményjáték

Tedd szebbé az ünnepeket a kedvenc Disney hőseid karácsonyi kalandjaival! Az Kolibri Kiadó jóvoltából megjelent Disney – Adventi mesekalendárium ugyanis 24 kis karácsonyi könyvvel varázsol el, és repít a mesék birodalmába. Tarts bloggereinkkel, ismerd meg jobban ezt a különleges kötetet, és ha velünk játszol, megnyerheted a könyv egy példányát is! 

Kiadó: Kolibri

Kiadás éve: 2021

ISBN: 9789634378563

Fordította: Krivánszky Emőke, Wohl Anita

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

„Egy olyan fenyő magasodott előttük, amelyhez foghatót Bambi még sosem látott. Színes bogyókból és pattogatott kukoricából fűzött girland futott körbe rajta. Minden ága végén egy érett, lédús alma lógott. Bambi szerint a legszebb a fa tetejét díszítő arany csillag volt.”

Ünnepi visszaszámlálás 24 minikönyvvel!

A 24 varázslatos és időtlen történetet rejtő adventi kalendárium december minden napjára tartogat egy bájos

Disney-mesét, hogy teljes legyen az ünnepi készülődés.

Várd együtt a karácsonyt kedvenc mesehőseiddel!

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem

A Disney Adventi mesekalendárium határozottan az idei év egyik legkülönlegesebb könyve. Ebben a hatalmas kiadványban 24 zsebecske található, amelyben 24 apró kis könyv kapott helyet. A könyvecskék egy-egy Disney mese karácsonyi történetét tartalmazzák, amelyhez a szerzők igencsak széles palettáról válogattak meséket, így kisfiúk, kislányok, régebbi és újabb meséket kedvelők, Pixar és klasszikus Disney meserajongók is ugyanúgy megtalálhatják a kedvenc történeteiket.

Számunkra a történetek fele már nem volt újdonság, ugyanis a tavaly megjelent csodaszép Disney karácsonyi mesegyűjtemény 12 meséje is helyt kapott a könyvben, de 12 másik történet valóban új volt benne, ráadásul a formátum miatt a már ismert történetek is másként hatottak.

Személy szerint nekem nagyon tetszett ez a megoldás és nagyon ötletesnek találom az egészet, ráadásul ezek a pici könyvek igazi kis gyerekkézbe való méretűek, amit Bence például hihetetlenül imád. A történetek között akadtak erősebbek és gyengébbek is, és ugyanez elmondható az illusztrációkról is, amelyek közül nem mindegyik követte az eredeti rajzfilm stílusát, például a Némó nyomában meséjénél szerintem nem igazán sikerült eltalálni a jó grafikát.

Nagyon tetszett, hogy a legtöbb történet próbálja megragadni a karácsony lényegét és szeretetről, önzetlenségről, ajándékozásról, barátságról szólnak. Nekem az egyik kedvencem a Robin Hoodos történet volt, de Verdás és a Toy Story-s történeteket is töretlenül imádjuk.

Nem is tudom, hogy a kiadvány méretét negatívumként vagy pozitívumként kezeljem, de tény, hogy tényleg hatalmas és nem tudom, hogy hova fogjuk tenni jövő karácsonyig. 😀

Összességében ez egy nagyon ötletesen kialakított mesegyűjtemény, ami nagyon szép részesévé válhat az adventi várakozásnak. Különösen ajánlom ezt azoknak a szülőknek, akik nem szeretnek édességeket tenni a kalendáriumba, hiszen nincs is szebb ajándék minden napra, mint egy újabb csodálatos történet, amin osztozhatunk a gyerekekkel.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

A Disney – Adventi mesekalendáriumban 24 karácsonyi történetet olvashatunk, de aki nem elégszik meg ennyi mesével, azoknak nyereményjátékunkban most elhoztunk még néhányat. Írjátok meg a Rafflecopter dobozban, hogy melyik meséből származik az idézet, és máris esélyetek nyílik megnyerni az Adventi mesekalendárium egy példányát!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“Meg kell hálálnunk ezeknek a manóknak, hogy jómódba juttattak minket. Pucéron szaladgálnak az istenadták, még jó, hogy meg nem fagynak! Tudod, mit? Varrok nekik ingecskét, kabátkát, mellényt, nadrágot, kötök nekik harisnyát is, te meg csinálj mindegyiknek egy pár szép kis cipőt.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

12. 12. Utószó
12. 14. Veronika’s Reader Feeder
12. 15. Könyv és más
12. 17. Nem félünk a könyvektől

 

One thought on “Disney – Adventi mesekalendárium – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply