Disney – Karácsonyi mesegyűjtemény – Blogturné + Nyereményjáték

A Kolibri Kiadó jóvoltából újabb kötettel bővült a Disney könyvek sora. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Karácsonyi mesegyűjteményt, mely életre kelti a karácsony varázslatos hangulatát, és bepillantást enged régi- és új kedvencek ünnepi pillanataiba.
Tartsatok velünk, kövessétek az állomásokat, töltsétek ki booktagetünket, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Kiadó: Kolibri Kiadó, 2020

Fordító: Wohl Anita

ISBN: 9789634377566

Oldalszám: 288 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Készülj az ünnepekre kedvenc mesehőseiddel! Olvasd el, hogyan szervezi meg Ralph és Vanellope a rosszfiúk karácsonyi partiját! Borítsd ünnepi díszbe az otthonod Woodyval, Buzz-zal és a Toy Story többi szereplőjével! Kövesd nyomon Elza és Anna első közös karácsonyát! Az elbűvölő ünnepi mesegyűjtemény történetei életre keltik a karácsony varázslatos hangulatát.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Vannak azok a könyvek, amik már első pillantásra rabul ejtik az ember szívét, csupán a borítóval és a belső képekkel. Amikor először a kezembe vettem a Disney lélegzetelállítóan szép karácsonyi mesegyűjteményét, már akkor éreztem, hogy kedvenc lesz, és szerencsére nem is kellett csalódnom.

A kötetben tizenkét karácsonyi mese kapott helyet, a Disney mesék igencsak széles palettájáról válogatva kislányoknak és kisfiúknak egyaránt. A történetek között akadtak viszonylag újabb mesékre épülő történetek is, így találkozhatunk Rontó Ralph, a Verdák, a Jégvarázs és az Aranyhaj karaktereivel is, ugyanakkor a kötetben szerepelnek olyan klasszikusok is, mint az 1955-ös Susi és tekergő, az 1973-as Robin Hood, 1983-ban bemutatott Mickey egér – Karácsonyi ének (változtatás nélkül) vagy az 1989-es A kis hableány. Nagyon örültem, hogy ennyire szépre és változatosra sikerült a mesék kiválasztása, ezzel igazán színessé téve a könyvet.

A történetek egytől-egyig szívmelengetőek és aranyosak voltak. Tetszett, hogy sok mesében, akárcsak a való életben eleinte nem pontosan úgy sikerültek a dolgok, ahogy a szereplők eltervezték, a végén mégis minden kialakult és nem számítottak a döccenők.

Természetesen Bence szívét a Verdák és Micimackó története hódította meg egyből, de nekem többek között nagyon tetszett az Aranyhajas, a Wall-E-s és különösen a Toy Story-s történet is. Ez utóbbi mesét azért találtam kiemelkedőnek, mert úgy érzem, hogy ez a történet tökéletesen képviseli 2020 karácsonyának szellemét. A történet során Andy elutazik karácsonykor és ez nagyon szomorúvá teszi Woody-t, és bár a játékok szerveznek egy saját karácsonyt, Woody mégis ürességet érez a szíveben. De aztán Buzz rávilágít arra, hogy igen, Andy nincs ott és ez a karácsony valóban nem lesz ugyanolyan, de ott van Woody többi barátja, és mindenki megteszi a legtöbbet azért, hogy így is a lehető legjobb legyen a karácsony. Azt hiszem, idén mindenkinek muszáj erre gondolnia, és hálásnak kell lenni azért amilyen karácsonyunk lehet és abból a legtöbbet kihozni, és nem arra gondolni, hogy milyen nem lehet.

Az egyetlen, amit negatívumként tudnék említeni, hogy picit zavart, hogy nem mindenütt sikerült tökéletesre a fordítás. Például a Toy Story-s mesében Távirányból RC lett, a Verdás mesében pedig jó lett volna a kicsit kimondhatatlan nevű Kersploosh-hegynek kitalálni egy magyar nevet, ahogy a Kipufogófürdő és minden más a meséhez kapcsolódó név esetében történt.

Összességében ez valóban egy meseszép gyűjtemény, és őszintén ajánlom mindenkinek. Biztos vagyok benne, hogy kivétel nélkül minden gyerek és felnőtt megfogja benne találni a saját kedvencét, és boldogan fogja lapozgatni ezt a csodálatos könyvet.  

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

“Az ünnep arra való, hogy azokkal az emberekkel – és játékokkal – legyünk, akiket szeretünk.” Így hát mostani játékunk során a barátoké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, az illető ki(k)nek a legjobb barátja. Tehát nem a képen látható karakter nevét várjuk megfejtésként, hanem ismert barátjáét (pl.: ha Matuka van a képen, akkor a megfejtés Villám lesz). Egyes esetekben persze több megoldást is elfogadunk. 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[BLOGTURNÉ KLUB]

12/15 Dreamworld

12/16 Utószó

12/17 Veronika’s Reader Feeder

12/18 Spirit Bliss Sárga könyves út

12/19 Booktag

12/20 Csak olvass!

12/21 Könyv és más

 

One thought on “Disney – Karácsonyi mesegyűjtemény – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply