Francesca Zappia: Eliza ​and Her Monsters – Eliza és a szörnyek – Blogturné + Nyereményjáték

Mi történik, ha a felkapott webcomic alkotó találkozik azzal, aki a történeteiből fanfictiönöket ír? A valóságban visszahúzódó Eliza és az új fiú, Wallace lassú összebarátkozásáról szóló szívhez szóló történetet az itthon már ismert Francesca Zappia írónő tolmácsolásában élvezhetjük. Tartsatok bloggereinkkel ezen az izgalmas blogturnén, és játsszatok velünk, hogy megnyerhessétek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott nyereménypéldányt a könyvből!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Fordító: Tálos-Nezdei Adrienn

Oldalszám: 400

ISBN: 9789635612840

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen hagyományos vagy élfestett kiadásban!*

Fülszöveg

A való világban Eliza Mirk félénk, fura lány, akinek nincsenek barátai. Online viszont ő a rendkívüli népszerűségnek örvendő webcomic, a Szörnyek Tengere alkotója, LadyConstellation álnéven. Eliza el sem tudja képzelni, hogy az offline élet is lehet olyan izgalmas, mint az online, és esze ágában sincs kipróbálni.

Egyik nap az iskolájába új fiú érkezik. Wallace Warland kezdetben nem árulja el, hogy ő a Szörnyek Tengere leghíresebb fanfictionírója, Elizát pedig egyszerű rajongónak hiszi.

Ahogy a fiúnak egyre jobban sikerül lebontania a lány páncélját, Eliza kezdi úgy érezni, hogy a valóságnak is érdemes esélyt adni.

Ám amikor egy véletlen folytán a titka kitudódik, hirtelen darabokra kezd hullani mindaz, amit felépített – a története, a Wallace-hoz fűződő kapcsolata, még az egészsége is.

Merülj el a világában!

Véleményem a könyvről

Nagyon meglepett ez a könyv, mert eleinte azt gondoltam, hogy ez egy kis cuki ifjúsági regény lesz, de ahogy haladtunk a történettel, az lassan egy elgondolkodtató, meglepően nagy mélységet hordozó, komoly olvasmánnyá alakult.

A könyv főszereplője a 18 éves Eliza Mirk, aki kívülről egy teljesen átlagos lánynak tűnik, és aki kifejezetten introvertált és az iskolában egyáltalán nincsenek barátai. Azonban a gimiben senki sem sejti, hogy titokban ő a milliók által imádott Szörnyek Tengere webcomic megálmodója és illusztrátora, Lady Constellation.

Minden megváltozik, amikor egy új fiú érkezik az iskolába, Wallace Warland, aki maga is visszahúzódó típus és szelektív mutizmusban is szenved. Úgy alakul, hogy Eliza és Wallace lassan összebarátkoznak és közben az is kiderül, hogy Wallace nagy rajongója a Szörnyek Tengerének, olyannyira, hogy ő az egyik leghíresebb a képregényhez kapcsolódó fanfiction-szerző. Eliza persze nem meri felfedni Wallace-nak a kilétét, mert fél, hogy kitudódik majd, de a titkok ellenére közben egyre mélyebb kapcsolat alakul ki közöttük.

Elizának eddig csak online baráti kapcsolatai voltak és minden szabad percét a webcomic vagy a csetelések töltötték ki, amit a lány családja nem nézett jó szemmel, Wallace azonban képes rá, hogy egy kicsit kimozdítsa a lányt a komfortzónájából és kicsit kirángassa a “valóságba”.

Read The First Two Chapters Of Eliza And Her Monsters

Wallace és Eliza is kivételes szereplők voltak, akik közel sem voltak tökéletesek, mégis szerethetőek és nehezen feledhetőek. Nagyon tetszett, ahogy eleinte kis papírokon kommunikáltak egymással és az is, ahogy a könyv bemutatta, hogy visszahúzódó személyiségük ellenére lassan hogyan bontották le a maguk köré húzott falakat.

A mellékszereplőket szintén megkedveltem, főleg Eliza ikertesóit, bár amiatt kicsit mérges voltam a lányra, hogy ő mennyire nem figyelt rájuk, pedig láthatóan a szüleikkel ellentétben ők igenis figyeltek őrá. Eliza két online barátját is kedveltem, a csetes üzeneteik sokszor feldobták a könyv hangulatát és egy kis ellensúlyt adtak a komolyabb fejezeteknek.

A könyvnek voltak egészen megrendítő részei, hiszen kiderült, hogy Eliza szörnyei valahol tényleg valóságosak voltak. A könyv foglalkozik depresszióval, pánikbetegséggel, öngyilkossággal és családon belüli elhanyagoltsággal is, ugyanakkor ennek egy nagyon különleges keretet ad az internetes képregény.

Read The First Two Chapters Of Eliza And Her Monsters

Bevallom őszintén, hogy bár az illusztrációk nagyon tetszettek, maga A szörnyek tengere engem nem igazán tudott megfogni, így azokat a részleteket annyira nem szerettem a könyvben, bár tény, hogy egyedivé tette a kötetet.

Összességében nekem nagyon tetszett ez a könyv és az egyik legjobb ifjúsági regény volt, amit mostanában olvastam. Sokszor szívfájdító volt ez a történet, de emellett nagyon aranyos is, érdekes alapötlettel és szereplőkkel. Én őszintén ajánlom mindenkinek!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen hagyományos vagy élfestett kiadásban!*

*Olvass bele!*

Francesca Zappia: Eliza and Her Monsters – Eliza és a szörnyek – Különleges éldekorált kiadás!

Nyereményjáték

Történetünk főszereplője híres webcomic készítő, így mi másról szólhatna a játékunk, mint arról, hogy az egyes webcomics panelek alapján ki kelljen találni a webcomic nevét (vagy alkotóját, ha az az ismertebb)? A helyes megfejtést a rafflecopter megfelelő helyére beírva várjuk.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

14 – Hagyjatok! Olvasok! ~ Borítómustra

17 – Csak olvass!

21 – Fanni’s Library

23 – Veronika’s Reader Feeder

26 – Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvenc idézetek

29 – Könyv és más

1 – Hagyjatok! Olvasok!

Leave a Reply