Frank Schwieger: Odin és bandája -Blogturné + Nyereményjáték

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Frank Schwieger mitológia újratöltve sorozatának legújabb kötete, az Odin és a bandája. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere útra kel, hogy Niflheimtől Midgardon át, túl a Világ szélén, egészen Asgardig felkutassa a legmenőbb viking sztorikat, és nem kisebb hírességeket mutasson be, mint Loki, a csínytevés istene, vagy maga Odin, minden istenek atyja.

Szerző: Frank Schwieger

Kiadó: Kolibri Kiadó

Oldalak száma: 196

ISBN: 9789634376552

Fordította: Veress Kata

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Ütős történetek a legrafkósabb és legtökkelütöttebb viking ászokról!

Szereted Thor, a szuperhős, Erik, a viking vagy épp Hablaty és Fogatlan történeteit? Itt az idő, hogy megismerj még több viking mítoszt, istent és hőst! Tudod-e, hogyan lopták el Thor, a tökfejű mennydörgésisten legendás kalapácsát? És ki lehet Hel, a depis szörnylány? Vajon miért van sárkány a viking hajók elején? Ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ez a könyv neked szól!

A viking mitológia legvadabb mondái vadiúj csomagolásban. Mítoszok első kézből – Odin, az ász nagyfőnök isteni parancsára!

Véleményem a könyvről

Úgy hatodikos korom körül volt egy olyan időszakom, amikor nagyon érdekelt a mitológia, és elolvastam az összes görög és római regét és mondát. Ekkoriban azonban nem igazán voltak még fellelhetőek északi mitológiával kapcsolatos gyerekeknek írt könyvek, és az iskolában sem tanultunk róluk, így ezzel a mondavilággal legelőször nagyjából akkor találkoztam legelőször, amikor a Marvel elkezdett filmeket készíteni belőlük. 😊 A fentieket figyelembe véve ez a könyv igencsak hiánypótló, és nagyon örülök, hogy a polcomon láthatom. 

A kötet 14 a skandináv mitológiából ismert és kevésbé ismert személy egy-egy kalandját mutatja be. Vannak közöttük istenek (vagy ászok), óriások, törpék és halandók is, mint a Vikingek sorozatból ismert Ragnar. A történetek összefüggenek, hiszen egy-egy szereplő olykor feltűnik más-más alakok történeteiben is.

A könyv humoros stílusban, egyes szám első személyben íródott, és bár a szlenges elbeszélőmódjáról eléggé megoszlanak a vélemények, nekem tetszett és jókat nevettem rajta. Úgy gondolom, hogy a tartalom miatt egyébként is a felsőbb évfolyamosoknak ajánlott ez a könyv, így talán ez nem olyan nagy probléma, hiszen ez a korosztály hozzám hasonlóan nagy eséllyel szórakoztatónak fogja találni a nyelvezetet.

Szeretném kiemelni Ramona Wultschner illusztrációit, melyek tökéletes egységet alkottak a szöveg előadásmódjával. Minden fejezet elején található egy képes tabló, ami vicces stílusban mutatja be az adott karakter legfőbb jellemvonásait. Ezek tényleg nagyon-nagyon jól el lettek találva és nagyon tetszettek, akárcsak a kötet végén található fogalomtár tablója és a vikingek világának térképe is.

Azon túl, hogy jól szórakoztam ezen a könyvön, valóban nagyon sok mindent meg is tudtam erről a világról. Nagyon érdekes, olykor egészen elképesztő és megdöbbentő elemek is akadnak ebben a mitológiában. Ahogy azt a vikingekről feltételezzük, elég sok történet középpontjában voltak harcok vagy véres jelenetek, ugyanakkor ezek is humorral vannak átszőve, hogy kicsit oldják a komolyságot, ezen túl pedig számos történetben olvashatunk varázslatos dolgokról vagy éppen furmányos átverésekről.

Bloggertársaim ajánlották ezt a könyvet, mert nagyon szerették a sorozat Zeusz és bandája és Caesar és bandája című első két kötetét, így már nagyon vártam, hogy olvashassam ezt a könyvet. Összességében nekem nagyon tetszett ez a könyv, ami humoros, informatív és igazán átfogó képet ad az északi mitológiáról. Én mindenképpen ajánlom!

Nyereményjáték

Játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a viking mitológiát, ezért minden állomáson egy-egy idevonatkozó kérdéssel találkozhattok. Nincs más dolgotok, mint a helyes megoldást beírni a Rafflecopter megfelelő sorába, és reménykedni, hogy az istenek nektek kedveznek.


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A viking mitológiában kinek a napja szerda?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

[Blogturné Klub]

09/20 Readinspo
09/23 Dreamworld
09/28 Veronika’s Reader Feeder

 

 

Leave a Reply