J. Bengtsson: Cake – Egy szerelem története – Blogturné + Nyereményjáték

Ismét egy rocksztár kap szerepet a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában tavaly év végén megjelent CAKE Egy szerelem története könyvben. Ezúttal azonban egy másfajta megvilágításból olvashatunk Jakeről, a rocksztárról, ugyanis a fiút gyerekkorában súlyos trauma érte, ezért nagyon kemény élete volt, már-már lemondott a boldogságról. Egy esküvő azonban mindent megváltoztat, amikor is Jake találkozik a rendkívül szókimondó és humoros Casey-vel. Szívmelengető történet a múlt feldolgozásáról, a kockáztatásról és persze a szerelemről. Ha kíváncsiak vagytok a könyvre, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Megjelenés: 2020. november 20.

Eredeti megjelenés: 2016

Oldalszám: 544

Fordító: Radostits Magdolna

ISBN: 9789634576556

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Az életben egyetlen ilyen szerelemnek van csak helye.

Lehet, hogy Jake McKallister egy rocksztár, de annyi biztos, hogy nem a szokásos. Fiatal srácként egy borzasztó bűntett áldozata lett, és ezt azóta sem heverte ki. A munkájába temetkezett, és ha nem lett volna a zene, amiben elmélyülhetett, talán túl sem éli. A karrier és a siker könnyen jött számára, a szerelem annál kevésbé.

Mikor a szókimondó és életigenlő Casey Caldwellt kérik fel a híresen zárkózott zenész kísérőjének egy közös barátjuk esküvőjére, Casey a legrosszabbra számít. Mégis, milyen közös témájuk lehet? Casey beszédes, könnyen barátkozó, Jake magába forduló, zárkózott. Jake élete a zene körül forog, Casey még tisztán énekelni sem tud. A lány gyerekkora maga volt a boldogság, a srácé a média által szétcincált rémálom.

És mégis, a nyilvánvaló különbségeik ellenére, ők ketten egymásra találnak, és Casey fénye beragyogja Jake nyomasztó világát. De vajon elég erős lesz-e a szerelmük, hogy legyűrje a fiú sötét múltjának romboló terhét?

„Túlnő az egyszerű rocksztáros románc keretein. Különleges szerelmi történet,

amire még sokáig emlékezni fogok. Humoros és szexi, valódi érzelmi mélységekkel.”

– Shadowswept, amazaon.com

„Kétségkívül az egyik legjobb szerelmi történet, amit valaha olvastam.”

– Kathy Aronoff, amazaon.com

„Wow. Őrült egy utazás volt! Nem az az átlagos rocksztáros szerelmi történet,

de ettől talán még jobban imádtam!” – Shannon Moore, amazaon.com

Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket?

Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

Véleményem a könyvről

Régóta szemeztem már ezzel a könyvvel, így nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy magyarul is megjelenik. Úgy néz ki, megérte a várakozás, mert nagyon tetszett ez a történet, ami bár olykor igencsak fájdalmas témákat is érintett, számtalan alkalommal varázsolt mosolyt az arcomra.

Jake és Casey egy esküvőn találkoznak, ahol mint tanú és koszorúslány kerülnek párba. Jake egy híres rocksztár, így Casey nagyon izgul a találkozás miatt, de végül néhány perc kínos csendet és Jake kissé távolságtartó viselkedését követően Casey egy vicces tréfája megtöri a jeget. Onnantól kezdve Jake és Casey megtalálják a közös hangot, és a hétvége után igencsak nehezükre esik az elválás. Sajnos nincs választásuk, hiszen Jake-nek vissza kell repülnie Európába, hogy folytassa a turnéját, Casey-nek pedig dolgoznia kell, hogy a nyár alatt megkeresse a pénzt a tanulmányaira. Azonban rövidesen Jake egy visszautasíthatatlan ajánlatot tesz a lánynak…

Nagyon szerettem ezt a könyvet, ami szinte hihetetlen, hogy egy debütáló regény volt. Imádtam Casey és Jake (aka: CAKE) évődését, a főszereplők családjait, Casey humorát és Jake bonyolult lelkét.

Ez nem egy tipikus rocksztáros románc. Jake gyermekkorában borzalmas dolgokat élt át, ami nemcsak, hogy már gyerekként ismertté tette, de rányomta a bélyegét az egész életére. Igazából nemcsak az a csoda, hogy túlélte az esetet, hanem az is, hogy a zene segített neki feldolgozni azt, és hogy így már gyerekként kiderült, hogy egy hihetetlen zenei tehetséggel megáldott csodagyerek.

Nagyon sajnáltam Jake-et, és tényleg felfoghatatlan, ami vele történt, azonban tetszett, hogy a szerző megtalálta a kényes egyensúlyt a sötétebb és vidámabb részek között, így habár olykor érintett dark elemeket, de nem vált sötét hangulatúvá a könyv.

Bár ez romantikus műfajban elég hosszúnak számító, lassan épülő történet, én mégsem érzetem unalmasnak. Ez a fajta történetépítés egy nagyon kényes műfaj és nem minden szerző tudja megtalálni a tökéletes ütemet hozzá, de úgy érzem, hogy J. Bengtsson-nak ez sikerült.

Voltak olyan elemek a könyvben, amik kevésbé tetszettek, például amikor Jake fizet Casey-nek, és Casey meg sem próbál bármilyen munkát felajánlani cserébe, vagy például nehezen hihető számomra, hogy Jake ilyen világhírű rocksztár és mégis ennyire a földön jár és még testőre sincs, de ezektől az apróságoktól eltekintve tényleg nagyon tetszett a könyv, és őszintén ajánlom mindenkinek!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

Rengeteg gyönyörű idézetet olvashattunk már a zenéről, a zene szeretetéről különböző könyvekben. Mostani játékunkban ezekből szemezgettünk néhányat, a feladat pedig természetesen az lesz, hogy kitaláljátok, melyik könyvből idéztünk. A Rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv szerzőjét és címét várjuk.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:

“A zene identitást ad nekünk, összeköti az embereket, és segít átlépni a határainkat.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[BLOGTURNÉ KLUB]

01.15. Könyvvilág

01.17. Hagyjatok! Olvasok! extra állomás

01.19. Kelly és Lupi olvas

01.21. Hagyjatok! Olvasok! értékelés

01.23. Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply