J. K. Rowling – A karácsonyi malac

Kiadó: Animus Kiadó

Szerző: J. K. Rowling

Fordító: Tóth Tamás Boldizsár

Oldalszám: 328

ISBN: 789633248812

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

A hétéves Jack mindennél jobban szereti a plüssmalacát. Aztán egyszer – épp szenteste napján – az undok mostohanővére kidobja Püsmacot az autóból! Hiába kap helyette a fiú egy sokkal szebb plüsst, imádott kedvencét nem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet… Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza!

Szívet melengető, izgalmas történet arról, mit jelentenek a gyerekeknek a játékok. J.K. Rowling legújabb könyvének, amelyhez a méltán népszerű Jim Field készített kedves illusztrációkat, vitathatatlanul ott a helye a klasszikus családi kedvencek között.

Véleményem a könyvről

Hosszú évek után ismét egy izgalmas és lélekmelengető gyerekkönyvet olvashattam J. K. Rowling tollából. Már az első oldalaktól magával ragadott, és nem engedett el az utolsó oldalig.

A karácsonyi malac főszereplője a  nyolc éves Jack, akinek a kedvenc plüsse egy Püsmac nevű játékmalac. Bár Püsmac magán viseli a hosszú évek viszontagságait, de ő Jack legjobb barátja és ő az, akire a kisfiú mindig számíthat. Jack életébe nagy változást hoz, amikor a szülei elválnak és az édesanyja újra rátalál a szerelemre. Az új párjának van egy kamaszodó lánya is, Holly, aki nagyon undok Jackkel és az édesanyjával, olyannyira, hogy Szenteste napján, amikor Jack a nagyszüleivel és Hollyval éppen a boltból utaznak hazafelé, dühében kidobja Püsmacot a mozgó autó ablakán. Jack vigasztalhatatlanul bánatos lesz, de Szenteste a csodák éjszakája, amikor bármi megtörténhet, akár még az is, hogy egy nem várt segítő oldalán Jack eljuthat az Elveszettek Birodalmába megmenteni Püsmacot. 

Az egész történetet imádtam, amely amellett, hogy aranyos és ötletes volt, nagyon sok izgalmat is tartogatott. Jack egy nagyon bátor, szerethető főszereplő, aki bármit megtenne a barátjáért, és nagyon szerettem, hogy tényleg milyen szoros a kapcsolat közte és Püsmac között. Eleinte a Karácsonyi malacot kevésbé kedveltem, de lassacskán ő is a szívemhez nőtt, a könyv végén pedig mindenre választ találunk vele kapcsolatban. Tetszett a világ, amit a szerző megalkotott: a Veszejtő, az Elveszettek Birodalmának felépítése és az egész háttértörténet zseniális volt. A rossz szokások ötletét is nagyon jónak találtam, és jó volt, hogy ezáltal kiderült az is, hogy Holly miért viselkedik úgy, ahogy.

Mégis úgy gondolom, hogy a történet igazi értéke az üzenetében rejlik. Nagyon nagy szerepet kap a történetben az önfeláldozás, bátorság, szeretet, elfogadás, vagyis minden, ami Rowling.

Nagyon tetszettek a könyvben az illusztrációk, továbbá szeretném kiemelni a fordítást is, mert Tóth Tamás Boldizsár ismét nagyszerű munkát végzett.

Nagyon boldog vagyok, hogy ismét egy ilyen varázslatos könyvet olvashattam az írónőtől, akinek én magam is sok mindent köszönhetek, hiszen minden túlzás nélkül állíthatom, hogy megváltoztatta az életemet. Nem csak arról van szó, hogy megszerettette velem az olvasást, hiszen meg sem tudom saccolni, hogy összesen hányszor olvastam el a Harry Potter sorozatot. De már korábban meséltem róla, hogy a férjemmel egy Harry Potteres fórumon találkoztunk 16 évvel ezelőtt, 16 évesen, azóta pedig született két kisfiunk is, így szó szerint J. K. Rowlingnak és a Harry Potternek köszönhetem a boldogságomat. 🙂

Én őszintén ajánlom ezt a könyvet kisiskolás kortól, de akár már nagyobb óvodásoknak is, és ha valaki karácsonyra való hangolódáshoz keresne olvasmányt, nem is választhatna jobbat A karácsonyi malacnál.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Leave a Reply