Jamie Littler: A ​Világfaló ébredése (Zúzmaraszív 3.) – Blogturné + Nyereményjáték

Elérkeztünk a Zúzmaraszív sorozat záró kötetéhez, melyben bekövetkezik, amitől mindenki félt. Szilánk szabadon engedte Habzsolót, az évszázados börtönéből. A kalandok során Ashre és a Zúzmaraszív csapatára számtalan veszély leselkedik. Vajon képesek lesznek megfékezni a szörnyeteget? Tartsatok velünk, derítsük ki közösen, hogy az emberek és a leviatánok képesek lesznek-e összedolgozni a jó ügy érdekében, és ha nektek kedvez a szerencse, meg is nyerhetitek a kötet egy példányát

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Szerző: Jamie Littler

Fordító: Soponyai Alexandra Bianka

Oldalszám: 504

ISBN: 9789635974191

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Bátorság, hűség és barátság.

Ashnek élete legnagyobb kihívásával kell szembenéznie, amikor a gonosz lidércvezér, Szilánk szabadon engedi a rettegett Habzsolót évszázados börtönéből. A Hó-tenger népeinek nincs más esélye, mint egyesíteni erőiket a dühödt szörnyeteggel szemben. Amikor azonban Habzsoló megtámadja Auróra erődítményét, a törzsek között nagyobb ellentétek feszülnek, mint korábban bármikor.

Ash, végső kétségbeesésében, a jetik földje felé veszi az irányt a Zúzmaraszív legénységével együtt. Ide ember nem teheti be a lábát. Azt remélik, megtudhatják az igazat Habzsoló eredetéről, és rájöhetnek, mi a gyengéje, ami a vesztét okozhatja…

Éld át a kalandjait!
„Egy csodálatos sorozat zárókötete. El sem hiszem, hogy ez az utolsó rész!”
– Fiona Butcher, amazon.co.uk. –

Véleményem a könyvről

Annyira jó volt ez a könyv! Az előző kötet egy hatalmas fordulattal ért véget, és alig vártam, hogy végre a trilógia utolsó részét is a kezeim közé vehessem. Szerencsére minden várakozásomat felülmúlta és alig tudtam letenni, olyannyira, hogy számomra ez lett a legnagyobb kedvenc az egész sorozatból.

Ebben a részben is számos kalandot él át Ash és az Auróra legénységének egy része, miután gyakorlatilag meg kell menteniük a világot egy pusztító szörnytől, a Habzsolótól, azonban úgy éreztem, hogy az izgalmak mellett itt már sokkal komolyabb hangsúlyt kaptak az érzelmek.

Ash folyamatos útkeresése során rájön, hogy a családot nem feltétlenül a rokoni kötelékek adják, az igaz barátság és bajtársiasság olykor nagyobb helyet teremt magának az ember szívében, és ez a barátság olykor a legváratlanabb helyekről érkezhet. Nagyon tetszett a könyv ezen aspektusa, amihez persze a kiváló karakterformálás is hozzájárult. Ash, Tobu, Luna, Nuk és a többi szereplő is kiemelkedőek voltak, akiket nem lehet egykönnyen elfelejteni. Ash anyja ellenben rettenetesen frusztráló volt, tipikusan az a szereplő, akit legszívesebben megráncigálna az ember, hogy térjen már észhez.

Az egész könyv eszméletlenül izgalmas és fordulatos volt, tényleg csak úgy peregtek a lapok a kezeim között. Jó volt, hogy a szerző néha egy kis humort is csempészett a történetbe, ezzel időnként képes volt egy kicsit oldani a feszültséget. Minden pozitívum mellett azt azért sajnáltam, hogy a végén Ash nem kapott elég elismerést azért, amit tett, és azt is, hogy az édesapja szála nem kapott igazi lezárást.

Összességében szerintem az egész sorozat zseniális és ötletes volt. Nagyon szerettem az illusztrációkat, a steampunk elemeket és a komplex világfelépítést, de főleg azt, hogy az izgalmas elemek mellett a történetben volt lélek és volt tanulsága is. Alig várom, hogy a fiúk elég nagyok legyenek ahhoz, hogy együtt olvashassuk majd ezeket a könyveket és remélem, hogy nekik is annyira tetszeni fog, mint nekem. ????

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

A mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy az összekeveredett betűk ellenére, vajon felismeritek-e az adott karaktert. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, a helyes választ.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

D O P D      E S T R E M

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[BLOGTURNÉ KLUB]

03.05.: Csak olvass! (extra)
03.06.: Csak olvass!
03.07.: Utószó
03.09.: Veronika’s Reader Feeder
03.11.: Spirit Bliss Sárga könyves út
03.13.: Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)
03.15.: Könyv és más
03.17.: Hagyjatok! Olvasok!

https://jamielittler.co.uk/Frostheart

Leave a Reply