Jamie Littler: Menekülés Aurórából (Zúzmaraszív 2.) – Blogturné + Nyereményjáték

A Zúzmaraszív sorozat következő részében tovább folytatódik Ash és a Zúzmaraszív legénységének kalandjai. A végtelen jéggel borított világ nagy meglepetéseket tartogat a fiú számára, számtalan kaland és veszély vár rá ebben a szörnyekkel és varázslattal teli világban. Tartsatok velünk, merüljünk el együtt ez izgalmas regény világában, ha pedig nektek kedvez a szerencse nyerhettek is egy példányt a kötetből.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Szerző: Jamie Littler

Fordító: Soponyai Alexandra Bianka

Oldalszám: 480

ISBN: 9789635617920

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Miután Ash sikeresen megmenekül az ármányos dalszövő, Szilánk karmai közül, útnak indul az Auróra nevű útkereső erődbe, hogy végre rábukkanjon azokra a nyomokra, melyek közelebb juttathatják elveszett szüleihez.

Ash dalszövő ereje azonban bajba sodorja őket, ezért a Zúzmaraszív legénysége kénytelen menekülőre fogni. Amikor pedig a szánjuk a nyílt jégmezőn ragad egy ádáz lidérctámadást követően, Ash a barátaival együtt veszélyes utazásra indul, hogy menedéket keressen. Útjuk azonban egy, még az eddigieknél is hihetetlenebb titokhoz vezet…

Véleményem a könyvről

Nagyjából pont egy éve volt szerencsém elolvasni a sorozat első részét, ami számomra hatalmas kedvenc lett, így nem is volt kérdés, hogy a második kötetet is muszáj elolvasnom. Szerencsére nem kellett csalódnom, ugyanolyan lendületes, izgalmas és szerethető kötetet kaptunk, mint Zúzmaraszív volt, sőt sok mindenben képes volt túl is szárnyalni azt.

Ebben a részben a Zúzmaraszív legénysége végre elér Aurórába, a legfőbb erődítménybe. Eleinte minden nagyon idillinek tűnik és mindenkit lenyűgöz a csodálatos város, de aztán végül mégsem minden az, aminek látszik…

 

Már az első részben nagyon megkedveltem a szereplőket, ráadásul Ash karaktere szerintem nagyot fejlődik a történet során. Lunát és Tobut is nagyon szeretem, ráadásul ebben a kötetben egy igazán különleges karakter is nagy szerepet kap Varjú személyében.

A világfelépítést továbbra is lenyűgözőnek találom és a történet is nagyon lebilincselő a sok izgalommal, rejtéllyel és egészen nagy fordulatokkal. Az egész jégvilág, a leviatánok, a dalszövők mind-mind egy-egy réteg a sok közül, ami komplexé és egyedivé varázsolja ezt a világot. Tetszik, hogy az egész könyvet átszövi a barátság, a bátorság, a bajtársiasság és az elfogadás fontossága. Az illusztrációkat most is imádtam, szerintem sokat adnak hozzá a a könyvélményhez.

Őszintén ajánlom ezt a könyvet fiatalabb és idősebb olvasók számára egyaránt és alig várom, hogy a trilógia harmadik részét is a kezembe foghassam.  

 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

A Zúzmaraszív sorozat egy végtelen jéggel borított világba kalauzol el minket, ezért a játékunk is a jéghez kötődik most. Minden állomáson találtok egy kérdést, a feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok a megfelelő választ.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

Standard légköri nyomáson hány fokon fagy meg a víz?

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[BLOGTURNÉ KLUB]

03.05.: Csak olvass!
03.07.: Utószó
03.11.: Veronika’s Reader Feeder
03.13.: Spirit Bliss Sárga könyves út
03.15.: Hagyjatok! Olvasok!

https://jamielittler.co.uk/Frostheart

Leave a Reply