Jamie Littler: Zúzmaraszív (Zúzmaraszív 1.) – Blogturné + Nyereményjáték

Jamie Littler regényében egy Ash nevű kisfiút kísérhetünk el kalandos útjára, amely során a végtelen jéggel borított világ, szörnyek, varázslat és számtalan kaland és veszély vár rá. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Szerző: Jamie Littler

Fordító: Soponyai Alexandra Bianka

Oldalszám: 448

ISBN: 9789635613564

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Lépj fel a Zúzmaraszív fedélzetére, és légy részese a kalandnak!

Messze-messze, a szörnyektől hemzsegő Hó-tenger legfagyosabb csücskében, van egy apró erődítmény. Egy Ash nevű kisfiú eltűnt szüleit várja vissza, akikre már csak egy tiltott altatódal éneklése emlékezteti… és mindent megtesz, hogy elkerülje a nagyon, NAGYON morcos Jetit, Tobut, aki az őrzője lett.

De az élet hamarosan sokkal kalandosabb lesz Ash számára. Miután egy bátor mentési kísérlet rávilágít, hogy csodás varázserővel rendelkezik, hamarosan a Zúzmaraszív, egy útkereső szán fedélzetén találja magát. A szán merész felfedezőkkel van teli, akiknek épp jól jön a fiú segítsége.

Vajon ők tudnak segíteni Ashnek, hogy megtalálja a családját?

Ragyogó kalandokkal és humorral teli, varázslatos történet. A Jégvarázs, a Jégkorszak és az Így neveld a sárkányodat rajongóinak különleges figyelmébe!
10 éves kortól ajánljuk!

Képtalálatok a következőre: frostheart

Véleményem a könyvről

Annyira szerettem ezt a könyvet! Nem is tudom, mikor olvastam utoljára ennyire magával ragadó Middle Grade kötetet. Imádtam a világfelépítést, a szereplőket, a csodálatos illusztrációkat és főként az izgalmas történetvezetést.

A könyv egy olyan világban játszódik, ahol mindent hó és jég borít, és ahol a különböző népek szétszórt erődökben élnek, félve a hó alatt rejtőzködő szörnyektől, a leviatánoktól. A történet főszereplője egy Ash nevű kisfiú, aki a Fira erődben él. A szülei útkeresők voltak, akiknek az volt a feladata, hogy megtegyék az erődök közötti veszélyes utat, és fenntartsák a kereskedelmet és a kommunikációt közöttük. Ash immár tíz éve, hogy nem hallott felőlük, azóta a Fira nép neveli őt, azonban mindenki sejti, hogy Ash tiltott képességet rejteget és képes a dalszövésre. A dalszövők az énekükkel képesek összekapcsolódni a leviatánokkal és irányítani azokat, azonban a képesség a visszájára is fordulhat, és félő, hogy a leviatánok veszik át a hatalmat a dalszövő felett. Éppen ezért mindenki retteg tőlük és tiltják a zene minden formáját.
Egy napon Ash képességére fény derül és el kell hagynia az erődöt. Az éppen ott állomásozó útkereső csapat azonban a szárnyai alá veszi, és megengedi, hogy csatlakozzon a Zúzmaraszív nevű szán legénységéhez. Az út azonban cseppet sem veszélytelen, és Ashnek számos kihívással kell szembenéznie…

Nagyon-nagyon tetszett a Zúzmaraszív ötlete. Szinte láttam magam előtt a hatalmas vitorláit, ahogy a napkőhajtotta motorja segítségével szeli a végtelen hőmezőt. Imádtam a szereplőket, főleg Tobut, Ash jeti védelmezőjét és Lunát, de Ash és a legénység szinte minden tagja is helyet talált a szívemben. Különleges volt a dalszövés ötlete, és nagyon lebilincselőek voltak a Zúzmaraszív fedélzetén átélt kalandok is.

Leginkább azt szeretem a gyerekeknek írt Fantasy regényekben, hogy képes elhitetni az olvasóval, hogy egy egyszerű gyermek is le tudja küzdeni a legnagyobb akadályokat, hogyha hisz magában, és hogy a bátorság és a barátság mindenre képessé tesz. Nagyon szerettem olvasni, ahogy Tobu és Luna segített Ash-nek megtalálni a helyes utat a fiú képességeihez, és hogy ők hárman és a legénység soha nem adta fel a reményt, bármilyen akadály is gördült az útjukba.

Muszáj megemlíteném Jamie Littler csodálatos illusztrációit, amelyek nagyon sokat adtak hozzá a könyvélményhez. Összességében számomra évek óta ezt volt az egyik legkiemelkedőbb Fantasy regény, amit olvastam, és alig várom, hogy a második kötetet is a kezembe vehessem, ami valószínűleg sajnos még várat majd magára, hiszen külföldön is csupán pár napja jelent meg.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Képtalálatok a következőre: frostheart

Nyereményjáték

Mostani játékunk során olyan animációs filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek a Zúzmaraszívhez hasonlóan számos kalandot, izgalmat és varázslatot tartalmaznak. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található mese címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[BLOGTURNÉ KLUB]

01.30 Könyv és más

02.01 Utószó

02.03 Csak olvass!

02.05 Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)

02.07 Spirit Bliss Sárga könyves út

02.09 Hagyjatok! Olvasok!

02.11 Veronika’s Reader Feeder

Escape From Aurora (Frostheart #2)

https://jamielittler.co.uk/Frostheart

One thought on “Jamie Littler: Zúzmaraszív (Zúzmaraszív 1.) – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply