Jennifer L. Armentrout: The ​Darkest Star – A legsötétebb csillag (Originek 1.) – Blogturné + Nyereményjáték + Extra

Úgy tűnik, Jennifer L. Armentrout még nem tudott búcsút venni a luxenek világától – a rajongók legnagyobb örömére -, hiszen egy spin-off sorozatba kezdett bele nem is olyan régen. Az Originek első része, A legsötétebb csillag idén ősszel érkezik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, ami Luc és Evie történetét meséli el. Természetesen a Blogturné tagjaiként mi sem hagytuk ki a lehetőséget, hogy elolvassuk a könyvet, és elmeséljük Nektek a véleményüket róla. Ha Ti is szeretnétek visszacsöppenni a luxenek, hibridek és originek izgalmas világába, akkor tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért, hiszen 3 példányt is nyerhettek belőle!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019. november 5.
Eredeti megjelenés: 2018
Oldalszám: 464
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789634576563

Fülszöveg

Ebben a könyvben aztán van minden – érzelem, romantika, akció, szerelem, barátság, hazugság és megtévesztés. – Star-Crossed Book Blog

A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luc-kel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…

Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!

Itt rendelheted meg

Véleményem a könyvről

Mindig is úgy gondoltam, hogy Luc volt a Luxen sorozat egyik legkomplexebb és legizgalmasabb karaktere, így hihetetlenül boldog voltam, amikor megtudtam, hogy saját sorozatot kap majd. Szerencsére nem is kellett csalódnom, mert az első oldalaktól magával ragadott a történet, és csakúgy ahogy az eredeti sorozatnál, ez alkalommal is úgy beszippantott ez a világ, hogy csak úgy pörögtek a lapok az ujjaim között.

A történet az invázió után 4 évvel veszi fel a fonalat, amikor Luc 18 éves. Ekkorra már az emberek tudnak a luxenek létezéséről, akiket nyilvántartásban tartanak számon, egyfajta bénítót is kötelesek viselni és emellett mindenféle korlátozások is vonatkoznak rájuk, például emberekkel nem házasodhatnak.  Az emberek egy része így is tart tőlük, és sajnos ahol jelen van a félelem, ott könnyű gyűlöletet is szítani, így nem egyszerű az életük.

A 17 éves Evelyn Dasher nem az a típusú lány, aki engedély nélkül kiszökne éjszaka egy buli kedvéért, egy este mégis a Fortoken nevű klubban találja magát, ahová legjobb barátnője ráncigálja el. Ez a hely a szabadság egyfajta szigete, ahol a luxenek és az emberek együtt bulizhatnak minden előítélet nélkül. Itt találkozik Evie Luccal, aki mint kiderül, a klub tulajdonosa, és ezt követően a lány élete hirtelen a feje tetejére áll…

Mindeközben egy gyilkossági szál is borzolja a kedélyeket, ugyanis Evie iskolájából több diák is eltűnik, majd később holtan kerül elő, olyan égési sérülésekkel, amit nagy valószínűséggel egy luxen okozhatott. Erre reagálva zúgolódás tör ki a diákok között, akik már nem érzik magukat biztonságban. De vajon mi az igazság? Ki és mi állhat a gyilkosságok hátterében valójában?

Nagyon szerettem ezt a történetet, ami amellett, hogy fordulatos és izgalmas volt, egy pici humort is tartogatott. Luc imádnivaló és igencsak sokrétű szereplő. Egyelőre őt sokkal erősebbnek érzem Evie karakterénél, de a sorozat haladtával valószínűleg ez fog még változni. A mellékszereplőket is megkedveltem, és jó volt, hogy olykor Daemon és Archer is feltűnt a színen, bár egyelőre nagyon minimális szerepet kaptak a történetben. Tetszett, hogy ismét gimis környezetbe kerültek a főszereplők, és tényleg lebilincselő volt az egész könyv.

Sajnos még a kötet elején elspoilereztem magamnak a történet legfontosabb fordulatát. Mivel több évvel ezelőtt olvastam a Luxen sorozatot, és már nem emlékeztem minden részletre, ezért megpróbáltam a Google segítségével feleleveníteni a dolgokat, ami sajnos nem bizonyult a legjobb ötletnek. :/ (Éppen ezért a poszt alján találtok majd egy kis memóriafrissítést, ami hasznos lehet számotokra, hogy senki ne járjon hasonlóan.)

Összességében tényleg nagyon tetszett, és én úgy gondolom, hogy a Luxen rajongók garantáltan nem fognak csalódni.  Bár közben döbbenettel vettem tudomásul, hogy nem is trilógia, hanem 5 (!) részes sorozat lesz ebből a történetből, azért nagyon várom a következő részeket, és csak bízni tudok benne, hogy az írónő nem teszi majd nagyon próbára az olvasók türelmét, és mihamarabb hozza majd szép sorjában a sorozat részeit.

Kedvenc idézeteim a könyvből

“– Idegen vagy.
Luc nagy szemeket meresztett.
– Nem tudsz te semmit, Evelyn Dasher.
– Te most a Trónok harcából idéztél?
– Talán – mormogta.
– És miért nincs rajtad póló? Elfelejtetted, hogyan kell felvenni?
– Ruhát felvenni nehéééz.
– Úgy látszik, nadrágot begombolni is – dünnyögtem, és megint elvörösödtem.”

“– Időnként… bölcsnek hangzol.
– Mondtam már neked: mindentudó vagyok.
– És aztán mindent elrontasz.
Felnevetett.”

“Lassan felemeltem a fejem, jobbra néztem, és ott állt Luc, bronzbarna haja csupa hullám és csiga. Ezüst pilóta napszemüveget viselt, azt a fajtát, aminek visszatükröződő lencséiben láttam a saját elképedt arcomat. A tekintetem erős, határozott állkapcsára siklott, majd lejjebb, széles vállára, végül a mellkasára.
A pólóján az állt, hogy Mugli az utcán, varázsló az ágyban.
Leesett az állam.
– Tetszik a pólóm? – kérdezte, és lehuppant mellém.”

“A gondolkodás nem segített.
Egyáltalán.
Mert a teste nagyon is tapinthatónak és valóságosnak tűnt.
– Szeretnéd, ha készítenék egy olyan aggasztó, magamutogató szelfit a hasamról, és elküldeném neked? – érdeklődött Luc. – Azt bármikor nézegetheted, még akkor is, ha nem vagyok ott.
(…)
– Nem nézegettelek.
– Tényleg? Mert olyan merőn bámultál, hogy már-már tapizásnak éreztem. És nem helytelennek. Mármint nem olyannak, amit több éves terápiával és babákkal dolgoznak fel.”

Extra – Luxen kisokos

Luxenek: A luxenek egy másik bolygóról származó idegenek. Mindig hármas ikerpárként születnek (két fiú és egy lány). Nagyon gyorsak, a gondolataikkal tudnak mozgatni dolgokat és képesek megcsapolni az úgynevezett ‘forrást’, ami egy erős elektromos energianyaláb, amit főként közelharcban használnak.

A luxenek és az ellenségeik, az arum évszázadok óta harcban álltak, és miután elpusztították egymás bolygóit, más élőhely után kellett nézniük. Azok a luxenek, akiket a Luxen sorozat első négy kötetében ismerhettünk meg, évtizedek óta a Földön éltek, és csupán békésen be akartak illeszkedni, azonban a negyedik kötet végén megkezdődik egyfajta invázió, amikor is megérkeznek azok a luxenek, akik le akarják igázni az emberiséget. Hogy ezt megakadályozzák, egyes luxenek átálltak az emberiség oldalára, és végül sikerült megállítaniuk az inváziót.

Arum: A luxenek ellenségei. A luxenekkel ellentétben az ő valós alakjuk nem fényes, hanem árnyékszerű. Ők négyesikrekként születnek. Ugyanúgy fel tudnak venni emberi alakot, mint a luxenek, így beilleszkedve az emberek közé.

Ónix: Az emberiség egyetlen védelme a luxenekkel szemben. Ez a kő megakadályozza a forráshoz való hozzáférést, és levegőben belélegezve hatalmas fájdalmakat okoz nekik.

Hibrid: A luxenek gyógyító erővel is rendelkeznek. Mindenféle faj kisebb és nagyobb sérüléseit és olykor komolyabb betegségeit is képesek meggyógyítani. Azonban néhány esetben ha egy ember életveszélyes sérülést szenved, akkor olyan szintű gyógyítást kell végrehajtani, amely az adott embernek is a luxenekhez hasonló képességeket ad, és onnantól kezdve ők is képesek hozzáférni a ‘forráshoz’. Őket nevezzük hibrideknek. (Ilyen volt Kat is a Luxen sorozatban, miután Daemon meggyógyította őt.)

Origin: Az orgininek a luxenek és a hibridek közös gyermekei. Nagyon erősek, felismerhetőek a lila, ametiszt színű szemükről. Ma már nagyon kevés van belőlük. Luc is egy origin. Ha a legendák igazak, a legerősebb és legbefolyásosabb mind közül.

Daedalus: Egy titkos szervezet, akik az idegenekkel, főként az orginekkel kísérleteztek. Eleinte jó szándékok vezérelték őket, az emberiség betegségeit akarták meggyógyítani, de aztán mindenféle szérumok segítségével egy erős és legyőzhetetlen hadsereget akartak létrehozni. Azonban számos kísérlet vált sikertelenné, és a “létrehozott” originek veszélyesek lettek mindenkire nézve.

James Dasher: a Daedelusnal dolgozott. A felesége Sylvia Dasher és a lányuk Evelyn Dasher nem szerepeltek a Luxen kötetekben, de Luc könyvében nagy szerepük van.

Nadia: A Luxen sorozatban Luc egyetlen barátjaként ismertük meg. Az utcán talált a lányra, de ő leukémiás lett. Ott volt a szereplőkkel az invázió alatt.

Nyereményjáték

A mostani játékunk során kicsit fel kell elevenítenetek a múltbéli emlékeiteket a luxen sorozatról, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek, ami természetesen ahhoz fog kapcsolódni. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés már A legsötétebb csillaghoz fog kapcsolódni. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány: 4. A szervezet, akik Katy-t és Daemont fogva tartották (sok más luxennel, hibriddel és originnel együtt), és kísérleteztek rajtuk.

 

10.21. Könyvvilág
10.23. Sorok Között
10.25. Angelika blogja
10.27. Deszy könyvajánlója
10.29. Dreamworld extra
10.31. Veronika’s Reader Feeder
11.02. Sorok Között extra
11.04. Dreamworld
11.06. Fanni’s Library

One thought on “Jennifer L. Armentrout: The ​Darkest Star – A legsötétebb csillag (Originek 1.) – Blogturné + Nyereményjáték + Extra

Leave a Reply