Jewel E. Ann – Zajlik az élet – Blogturné + Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan megjelenik Jewel A. Ann Zajlik az élet című regénye, melynek fő témája az útkeresés. A történet főszereplője egykor a legapróbb részletekig mindent megtervezett az életében, de amikor az élet közbeszól, és minden apró szilánkokra hullik körülötte, hirtelen nem találja, hogy merre tovább. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634575580
Oldalszám: 464 oldal
Szerző: Jewel A. Ann
Fordító: Szarvas Szilvia
Megjelenés: 2019.11.06.

Itt rendelheted meg a könyvet. 

Fülszöveg

Sosem tudhatod, mikor kell átértékelni az elveidet…

Parker Cruse megveti a hűtlenséget.
Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.
Első lépés: Kiköltözni a szülői házból. Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust – újra.
Harmadik lépés: Ne ítélkezz!
Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, … egy szemvillanás alatt teszi.

Olvasd el, de készíts magad mellé zsebkendőt!

Véleményem a könyvről

Ez a történet pont olyan volt, mint maga az élet: kicsit hektikus, kicsit kiszámíthatatlan, de a maga módján nagyon is kerek.

Az idei évben Jewel A. Ann volt az egyik szerző, akitől talán a legtöbbet olvastam (egészen pontosan ez volt az 5. könyvem tőle), és bár nem ez volt az eddigi kedvencem, de az írónő ezen könyve is nagyon tetszett. Azt szeretem a szerző könyveiben, hogy sohasem sablonosak, hanem mindig tartogatnak valami váratlant, és ez most sem volt másképp. Mégis kicsit hullámzó volt a kapcsolatom ezzel a történettel. Az elején imádtam a furcsa, bohókás főszereplőlányt, aztán volt egy kisebb hullámvölgy, egy nagy fordulat, és végül egy olyan befejezés, amit abszolút tökéletesnek éreztem.

Parker Cruse egykor tökéletesen eltervezte az életét, de aztán sajnos mégsem úgy alakult, ahogy szerette volna. Most 26 évesen sérelmekkel a szívében, állás nélkül, a szüleivel szemben álló nagyszülei farmházába átcuccolva, mindenféle tervek nélkül találja magát, és nem tudja hogyan tovább. De aztán megismerkedik a szomszédaival, akiknek váratlanul az élete részévé válik, és hirtelen olyan leckék sorát kapja az élettől, amely örökre megváltoztat mindent…

Nagyon érdekes volt látni, ahogy a főszereplő keresi az útját, hogy hogyan feszegeti a határait, hogyan formálódik a személyisége és hogy hogyan változik meg a gondolkodásmódja az út során. Úgy gondolom, hogy a befejezés tökéletes volt, mert úgy érzem, hogy végül körbeértünk és minden a helyére került. Meggyőződésem, hogy az életben mindennek oka van, és igazából ez ebben a történetben is így volt. Egyedül a lány munkáját illetően van egy aprócska hiányérzetem. 

Ez a könyv valóban az életről szól. Hogy olykor mennyire kiszámítatlan, és hogy bármelyik pillanatban felrúghatja a terveinket, a normáinkat, a meggyőződéseinket és az elveinket. Hogy egyetlen pillanat vagy egyetlen személy mindent megváltoztathat. Összességében nekem nagyon tetszett, és mindenképpen ajánlom!

Kedvenc idézeteim

“Ha az élet játék, miattad örökké játszani akarom, mindegy, ki nyer vagy veszít.”

“Parker nem a tökéletessége miatt szerette, hanem a hibái miatt, amik alig várták, hogy megkapják a második esélyt. A lelke sebezhető részéért, ami a helyét kereste a világban. Ő akart lenni ez a hely.”

“– Miért érzem ezt meghittebbnek, mint a szexet? – motyogta Parker Levi meztelen mellkasába. Elégedett lett volna, ha sosem kell kibújnia a karjai közül.
– Jó reggelt! – Levi megcsókolta a homlokát. – Azért, mert… – megköszörülte a torkát, hogy elrejtse a hazugságot – …nem szeretkeztünk, így nincs igazi összehasonlítási alapod.
Persze, nevetett Parker, hiszen… Levi.
– Szerintem meg azért, mert ha valakivel lefekszel, bízol abban, hogy örömöt szerez. De ha valakit átölelsz, akkor abban bízol, hogy megvéd.
– Megvéd? Mitől?
Parker végigfuttatta az ujjait Levi sebhelyén a tetoválás alatt.
– Bármitől. Fájdalomtól, zavartól, haragtól, félelemtől… az élettől. A szex azt mondja: akarlak. Egy ölelés azt mondja: megvédelek.”

“Gus tévedett. Létezett valami férfi és nő között, ami mélyebb volt, mint a vágy, tovább tartott, mint a hűség, és táplálás nélkül is életben maradt – nem úgy, mint a szerelem. Csak egyszerűen létezett. Levi volt a csend az élet fülsüketítő zajában. Nem tudta megmagyarázni, de érezte. Ez volt az egyetlen dolog, amiben biztos volt ebben a kifürkészhetetlen életben.”

“Levi ráadta Ragsre a pórázt.
– Sajnálom a történteket.
– Sajnálja? Maga viccel velem? – képedt el a nő.
Levi nem tudta, hogyan kérjen bocsánatot, amiért a kutyája meghuppantott egy másik kutyát. Ilyen dolgokat nem tanítottak az építészkaron.”

Itt bele is olvashatsz a könyvbe. 

Nyereményjáték

Mostani játékunkat a Zajlik az élet címe ihlette. Minden állomáson találtok egy anagrammát, amelyben egy olyan könyv címének betűit kevertük össze, amiben szerepel az élet szó.

Egy kis segítség: Minden anagramma után odaírjuk, hogy a kitalálásra váró cím hány szóból áll. Amennyiben egy cím tartalmaz angol és magyar elemeket is, mindenütt csak az adott cím magyar részét kell kitalálni. Előfordulhat, hogy a dupla betűket, mint például az “sz” vagy a “cs” külön szedtük, vagy megfordítottuk. 

Nincs is más dolgotok, mint kitalálni, mi is az egyes állomásokon keresett kötetek címe, és beírni azt a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Jó keresgélést! 🙂 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány: Mély út éje ne gyere (4)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11/17. – Veronika’s Reader Feeder

11/21. – Könyv és más

11/23. – Angelika blogja

11/24. – Deszy könyvajánlója

11/25. – Ambivalentina

One thought on “Jewel E. Ann – Zajlik az élet – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply