Jill Murphy: Botcsinálta boszi – Blogturné + Nyereményjáték

Jill Murphy sorozatának első részének 1974-es megjelenése óta világszerte több mint ötmillió példány kelt el. A Móra Kiadó jóvoltából a magyar olvasók is megismerkedhetnek Mildreddel és bepillantást nyerhetnek a Boszorkányakadémia világába. Tartsatok velünk, ismerjétek meg ezt a kedves boszorkányos történetet, ha pedig nektek kedvez a szerencse nyerhettek is egy példányt a kötetből.

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Szerző: Jill Murphy

Fordító: Magyari Andrea

Oldalszám: 112 oldal

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Tudod, kik a legeslegjobb barátok az erdőben? Mi ketten: a nyúl meg a sün. A barátságunk szívmelengető, mint a kakaó, édes, mint a méz, és hatalmas, mint a kék ég felettünk. Minden nehézség dacára kitartunk egymás mellett. Jöhet téli álom, egy új bújócskabajnok erdőlakó, két gyanús idegen vagy akár egy csúnya megfázás – a lényeg, hogy mi ketten örökké ott vagyunk egymásnak.

Michael Engler, a népszerű német meseíró négy meghatóan szép állattörténetét Joëlle Tourlonias tüneményes rajzai teszik még szerethetőbbé.

Véleményem a könyvről

Bár a Botcsinálta boszi eredeti nyelven 1974-ben jelent meg és 2017-ben televíziós sorozat is indult belőle, nálam valahogy mégis kimaradt idáig ez a történet. Nagyon örülök, hogy megkésve bár, de végre én is olvashattam Jill Murphy vicces és aranyos regényét, mert nagyon szerettem.

A Botcsinálta boszi főszereplője Szerényi Mildred, aki egy kedves, de kissé ügyetlen boszorkánytanonc Kotkot kisasszony Boszorkányakadémiáján. A könyv során Mildred és barátnője Maud mindenféle galibába keveredik, többek között a kis boszorka malaccá varázsolja egy osztálytársát, a barátnők akaratlanul láthatatlanná változtatják magukat vagy éppen Halloween éjszakáján a kis boszorka egy szófogadatlan seprű miatt véletlenül dugába dönti az akadémia nagy közös produkcióját.

Nagyon aranyos volt ez a könyv és sokat mosolyogtam rajta. Mildred karaktere minden hibájával együtt nagyon szerethető volt és nagyon tetszett, hogy az ügyetlen kis boszorka egyébként milyen jólelkű, becsületes és éleseszű, ami főleg a könyv végén történtek során derül ki.

Sokak szerint nagyban inspirálta ez a könyv J. K. Rowlingot a Harry Potter megírásában, és bár valóban fel lehet benne fedezni néhány motívumot, azért a Harry Potter egy jóval összetettebb és szövevényesebb történet. Bár olyan szintű komplex regényt nem szabad várni ettől az aprócska könyvtől, mint J. K. Rowling regénye, ellenben ezt a mesét már kisebbeknek is bátran ajánlanám, akár már 6 éves kortól. A könyvben nagyon aranyos illusztrációk is helyet kaptak és egészen nagy betűkkel íródott, így olvasni tanuló gyerekek számára is ideális lehet.

Szerintem ez egy nagyon aranyos történet, ami gyerekek és felnőttek számára is nagyon szórakoztató. Nekem nagyon tetszett és őszintén ajánlom mindenkinek!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele*

*Figyelem, a folytatás már előrendelhető, sőt itt már bele is olvashatsz!*

*Itt megtalálod a Netflix, sorozat Wiki odalát is.*

Nyereményjáték

Jill Murphy regénye egy boszorkányakadémián játszódik, így ebben a játékban olyan idézeteket találhattok minden bejegyzés végén, melyekben megjelenik a boszorkányság valamilyen módon. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a regény íróját és címét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“A boszorkányság mágiát jelent, a mágia pedig hatalmat.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

02.06. Veronika’s Reader Feeder

 

Leave a Reply