Julia Whelan: Egy év veled – Blogturné + Nyereményjáték

Julia Whelan első regénye egyszerre fejlődésregény, útikönyv és egy szerelmi történet. A fiatal Főszereplőnket Ella Durrant követve megismerkedhetünk Oxforddal és egy különleges emberrel. Tartsatok bloggereinkkel, játsszatok velünk minden állomáson, és megnyerhetitek a  Maxim Kiadó jóvoltából ezt a különlegesen szép regényt.

Kiadó: Maxim, 2020

Oldalszám: 352

ISBN: 9789634990499 

Eredeti cím: My Oxford Year

Fordító: Komáromy Rudolf

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Az ​amerikai Ella Durran mindig is arról álmodott, hogy az Oxfordon tanuljon. 24 évesen végre teljesül az álma, és ösztöndíjat kap Angliába. Ám ekkor váratlanul felajánlanak neki egy hihetetlen pozíciót egy felemelkedőben lévő politikai sztár elnöki kampányában. És ez a visszautasíthatatlan ajánlat azt jelenti, hogy a lánynak az oxfordi év végén azonnal vissza kell mennie D. C.-be. Ella próbálja minél jobban kihasználni és élvezni ezt a kevés időt, egészen addig, amíg találkozik egy goromba férfivel, akinek túl nagy a szája, és a kocsija már az első nap tönkreteszi a felsőjét.

Amikor Ella rájön, hogy az angol irodalmat nem más tartja, mint ugyanaz a férfi, akibe belefutott, Jamie Davenport, életében először arra gondol, talán mégsem az Oxford az ő helye. Azonban egy késő esti ital mellett rájönnek, olyan kapocs van köztük, amire sosem számítottak, és a kezdeti könnyed flörtből hamar valami komolyabb válik. Azonban Jamie-nek van egy fájdalmas titka, és amikor Ella kideríti, mit rejteget, azonnal érzi, hogy az egész élete meg fog változni.

A lány látszólag lehetetlen döntés elé kerül: fordítson hátat a férfinak, akit szeret, és kövesse politikai álmait, vagy maradjon Jamie-vel, együtt vészelve át a megpróbáltatásokat, amire egyikük sem készült fel. Az év vége azonban gyorsan közeledik, és Ellának el kell döntenie, hogy még mindig ugyanazok-e az álmai, mint az elején.

Véleményem a könyvről

Mostanában volt néhány könyv, amit elkezdtem, de egyszerűen nem tudott lekötni. Aztán jött Az egy év veled, és csak azt vettem észre, hogy meglepő gyorsasággal fogynak a lapok. Elvarázsolt az oxfordi környezet, az irodalom és persze egy ellenállhatatlanul édes tanársegéd és egy útját kereső lány románca.

Ella Durran életében először hagyja el Amerikát, amikor Rhodes ösztöndíjasként megérkezik Oxfordba, hogy ott egy tanévet töltsön el 18-19. századi irodalmat kutatva. Pontosan az útlevélvizsgálat előtt kapja meg karrierje nagy telefonhívását, miszerint részt vehetne a következő potenciális elnökjelölt kampányában, ami mindig is a nagy álma volt. Végül belemennek a távmunkába, azzal a feltétellel, hogy június 11-én bármi történjék is, ott lesz a repülőgépen hazafelé. Azonban  Oxford és a sors számos meglepetést tartogat Ella számára…

Nagyon szerettem Ella-t és Jamie-t. Jamie egy tanársegéd, aki az eredetileg kijelölt professzor helyett tartja az irodalom órákat, és aki iránt Ella azonnal valamiféle kötődést érez, azonban egyikük sem akar párkapcsolatot. Jamie vicces, romantikus és komplex karakter, és nagyon a szívemhez nőtt, míg Ella éles eszű és talpraesett. Szerettem Ella barátait is, annak ellenére, hogy néha kicsit furák voltak. 🙂

Imádtam a helyszínt! Legszívesebben én is repülőre pattannék, hogy Ellahoz hasonlóan felfedezzem Oxford helyszíneit és rejtett titkait. Nagyon tetszett, hogy a szerző beleszőtte a saját élményeit, amiket akkor élt át, amikor Ellahoz hasonlóan ő is Oxfordban töltött egy évet. Szerintem nagyon érezhető volt, hogy a szerző mennyire szereti és ismeri a helyszínt, és emiatt szinte úgy éreztem, mintha én is ott sétálnék Oxford ódon falai között.

Julia Whelan nevét leginkább hangoskönyv narrációi által ismerte meg a könyves világ. Számos audiobook kötődik a nevéhez, nekem eddig egyhez volt szerencsém, Jandy Nelson The Sky is Everywhere című könyvéhez, amit szerettem az előadásában. Julia Whelan azonban emelett színész és forgatókönyvíró is, és így talált el hozzá az Egy év veled ötlete is. A történet egy meglévő forgatókönyv alapjául szolgált, amit neki kellett átírnia, azonban annyira megihlette az alapötlet, hogy úgy érezte, hogy papírra kell vetnie és könyvként is megjelentetnie. Az, hogy egy forgatókönyvből könyv készüljön nem példátlan, többek között hasonlóan történt a Két lépés távolság című könyv esetében is, bár ott többnyire párhuzamosan folyt a munka. Már alig várom, hogy ezt  történetet is láthassam filmvásznon.

Összességében nagyon szerettem ezt a történetet, és bár nem volt semmi olyan a könyvben, amit ne olvastam volna már, mégis működött és képes volt megmosolyogtatni és könnyeket csalni a szemembe. Én őszintén ajánlom!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Graduate courses A-Z listing | University of Oxford

Nyereményjáték

Julia Whelan díjnyertes hangoskönyv felolvasó. A játékban olyan könyvek fülszövegéből idézünk, amelyeknek angol változatánál ő volt a narrátor. Megfejtésként a könyv szerzőjét és magyar címét kérjük a megfelelő sorba írni.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“Az eleven eszű kislány hamarosan kiharcolja magának a jó képességű gyerekeket megillető jogot: tovább tanulhat. Ugyan nem teljesül leghőbb vágya, hogy igazi családi otthonba kerüljön, ám a kifürkészhetetlen sors egy kegyes, de titokzatos jótevővel áldja meg, aki segíti a fiatal lány sorsának alakulását.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

01.23. Könyvvilág
01.26. Olvasónapló
01.29. Deszy könyvajánlója
02.01. Veronika’s Reader Feeder
02.04. Betonka szerint a világ

Leave a Reply