K. A. Tucker – The Simple Wild – Az egyszerű vadon – Blogturné + Nyereményjáték

Új regény jelent meg K. A. Tucker tollából a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, amiben ezúttal az alaszkai vadonba kalauzolja el olvasóit az írónő. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy Calla miképpen néz szembe a vidéki élet, a családi kapcsolatok és egy mogorva pilóta okozta kihívásokkal, tartsatok a turné bloggereivel és játsszatok Az egyszerű vadon egy példányáért.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Szerző: K. A. Tucker

Fordító: Hrabovszky Dóra

Oldalszám: 488

ISBN: 9789634578383

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A ​sors ismétli önmagát?

Calla Fletcher kétéves volt, amikor az édesanyja vele együtt elmenekült az alaszkai vadon és az elszigetelt vidéki életmód kihívásai elől, és elhagyta Calla apját, Wren Fletchert. Calla sosem nézett vissza, és huszonhat évesen a mozgalmas torontói életen kívül nem ismer mást. Amikor azonban az apja felveszi vele a kapcsolatot, és tudatja, hogy súlyos beteg, a lány tudja, hogy ideje megtennie a hosszú utat a határmenti elhagyatott kisvárosba, ahol született.

Calla szembenéz a mászkáló vadakkal, a különös nappali órákkal, az elképesztő bolti árakkal, és időnként még – szent ég! – a kinti pottyantós vécével is, cserébe, hogy megismerhesse az apját: a férfit, akivel a rengeteg hibája ellenére is újra törődni kezd.

Ám miközben nagy küzdelmek árán igyekszik hozzászokni a sarkközeli éghajlathoz és az otthonitól teljesen eltérő életritmushoz, Jonah – egy csendes, cinikus és büszke alaszkai pilóta, aki Calla apjának repülős vállalatát, a Vadont működteti – alig várja az elkényeztetett városi lány bukását. Meggyőződése ugyanis, hogy Calla túlságosan kényes ahhoz, hogy megbirkózzon a vadonnal.

Jonahnak feltehetőleg igaza van, de Calla eltökéli, hogy bebizonyítja a tévedését. Aztán váratlanul azon kapja magát, hogy elmélyül a kapcsolata a robosztus pilótával. Ahogy a férfi rejtett megvetése egyre halványul, barátság veszi át a helyét – vagy talán valami mélyebb is?

Véleményem a könyvről

Örülök, hogy eddig nem adtam fel, mert úgy tűnik, hogy végre megtörik a jég, és sikerül összebarátkoznom K. A Tucker könyveivel. Három kevésbé sikeres próbálkozást követően az írónő ezen könyve Alaszka távoli tájaival, a pilótákkal és ezzel a különleges élettel teljesen magával tudott ragadni.

Calla Fletcher két éves korában hagyta el Alaszkát édesanyja oldalán, örökre hátrahagyva pilótaként dolgozó édesapját és Alaszka vadonját. A lány 14 éves koráig telefonon még tartotta a kapcsolatot édesapjával, de azóta ez is megszakadt. Tizenkét évvel később azonban torontói élete egyből a feje tetejére áll, amikor kap egy telefonhívást Alaszkából. Calla odautazik, de közel sincs felkészülve arra az életre, ami ott vár rá, még ha csak rövid időt is kell ott töltenie, arról a kihívásról nem is beszélve, hogy 24 év után először találkozik édesapjával, aki számára eddig csupán egy megfakult fotó volt és egy hang a telefonvonal túlsó végén. Alaszka ezen vidéke nem a gyönyörű hegyek között van, amit a képeslapokon lehet látni. Ez a folyókkal, mocsarakkal, tavakkal körülölelt tundra, ahol a falvak és kisebb városok csak kisrepülőgépekkel közelíthetőek meg. Calla apja, Wren egy ilyen kisrepülő társaság, az Alaska Wild tulajdonosa, és ő és pilótái nap mint nap kockáztatják az életüket azért, hogy ellátmányokat vigyenek oda, ahova szükséges.

A lányért Wren az egyik pilótáját, Jonah-t küldi el, ám Calla a nagyvárosi lányként, divatos ruháival, több szatyornyi kozmetikummal és luxushoz szokott életmódjával nem kelt túl jó első benyomást a férfiban, ahogy Jonah ítélkező, bunkó stílusa és jeti kinézete sem tűnik főnyereménynek elsőre. Azonban ők ketten lassan megtalálják a közös hangot, és vicces szócsatáik és egymás ugratása végül a barátságnál is mélyebb dologgá formálódik.

Úgy érzem, hogy az egész könyv legfontosabb mondanivalója az az, hogy nyitottnak kell lennünk a változásokra. Tetszett, ahogy Calla a kezdeti nehézségek után elkezdte másképpen látni Alaszkát, és nagyon szépen volt leírva, hogy az ott töltött idő alatt Wren és Calla szép lassan hogyan formálódtak idegenekből családdá.

Nagyon érdekfeszítő volt megismerni ezt a világot, amiről eddig jóformán semmit sem tudtam. Kicsit talán klisésen indult a történet, hiszen számtalan film, sorozat és regény dolgozta már fel a „nagyvárosi lány a vadonban” sztorit, de igazából ennek ellenére is tetszett. Eleinte a főszereplőlány nem volt különösebben szimpatikus, de szép lassan őt is megkedveltem. Tetszettek a szereplők közötti vicces jelenetek, amelyek határozottan feldobták a könyvet, a történet végén pedig még néhány könnycseppet is sikerült ejtenem.

Összességében mindenképpen tetszett, és ajánlom nem csak a K.A Tucker rajongónak, de azoknak is, akik eddig esetleg hozzám hasonlóan nem találták meg a közös hangot az írónővel.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Alaska Float Plane and Seaplane Tours | Alaska Shore Excursions

Nyereményjáték

A regényből kiindulva egy igaz-hamis játékot hoztunk Alaszkával összefüggésben. Minden állomáson találni fogtok egy állítást Alaszkával kapcsolatban, a feladat pedig, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy az állítás igaz vagy hamis.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Állítás:

Alaszka az Amerikai Egyesült Államok egyik enklávé tagállama.

 

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

07.19. Könyvvilág

07.21. Veronika’s Reader Feeder

07.23. Kelly és Lupi olvas

07.26. Csak olvass!

07.27. Fanni’s Library értékelés

07.29. Fanni’s Library extra állomás

Leave a Reply