Kate Petty: Samu ​napraforgója – Blogturné + Nyereményjáték

Ültettetek már valaha napraforgót? Ha nem, akkor itt a remek lehetőség, hogy Samuval és kis barátaival lépésről lépésre haladjatok, hogy végül gyönyörködhessetek a csodaszép virágban! Kate Petty Samu napraforgója című, kihajtható fülekkel ellátott gyerekkönyve izgalmas, vidám és informatív, amit ti is jobban szemügyre vehettek, ha négy bloggerünkkel tartotok. A nyereményjáték végén egy példány talál gazdára a Móra Könyvkiadó jóvoltából. 

Kiadó: Móra Könyvkiadó, 2023

Oldalszám: 16, keménytáblás

Eredeti cím:  Sam Plants a Sunflower

Illusztrálta: Axel Scheffler

ISBN: 9789636031763

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Ismerd meg Samu és az ő hatalmas napraforgójának történetét. Hajtsd ki az izgalmas ablakokat, és nyisd szét a hatalmas meglepetésoldalt. A könyvből interaktív módon tanulhatják meg a kisgyerekek, hogy mekkora csoda rejtőzik egy szem magban. Ahhoz azonban, hogy virágba szökkenhessen a napraforgó sok gondoskodásra, szeretetre, türelemre van szükség.

Véleményem a könyvről

Amikor megláttam, hogy érkezik ez a könyv, tudtam, hogy ennek a kötetnek mindenképpen helye van a polcunkon. Eleve hatalmas Axel Scheffler rajongók vagyunk, de nem csak illusztrációk, hanem a téma miatt is nagyon érdekelt ez a könyv, hiszen ki ne szeretné megtanítani a gyerekeinek a virágültetés és növénynevelés varázslatát és megosztani velük azt a hatalmas élményt, ahogy egy aprócska magból gyönyörű virág fejlődik? A Samu napraforgója egy nagyon szép és bájos könyv, ami pontosan ezen a folyamaton vezeti végig a gyerekeket.

A történet során Samu cica nagyon szeretné, ha mindig sütne a nap, ezért a katicabogárka azt javasolja neki, hogy ültessen napraforgót, ami olyan nagy és sárga, mint a nap. Samu így is tesz. Elültet néhány magot a földbe, majd alig várja, hogy végre gyönyörködhessen a napraforgókban. Persze ez egy hosszú folyamat, ami során Samunak meg kell tanulnia türelmesnek és gondoskódnak lenni, de végül az odafigyelésének hála hamarosan gyönyörű sárga napraforgók virágoznak a kertjében. Ősszel aztán szomorúan látja, hogy a napraforgók kezdenek elszáradni, de szerencsére a virágok sok-sok magocskával gondoskodnak arról, hogy Samu jövő nyáron is gyönyörködhessen bennük, a magokból pedig még a barátoknak is jut.

Igazán szép és igényes ez a könyv és a fiúknak nagyon tetszett. Az elejétől a végéig szépen végigvezeti az olvasót azon, hogy hogyan kell elültetni egy magot és aztán abból hogyan fejlődik ki egy virág és ehhez miket kell tenni. A könyv egészen nagy méretű,  pont ezért nagyon szépen érvényesültek benne a kihajtható fülecskék és a könyv közepén található csodaszép, hatalmas, kihajtható napraforgó.

Tetszett, hogy a kötetben Samu barátai is helyet kaptak, sőt egy ismerős cica is feltűnt az oldalakon, Cicus személyében, az pedig hatalmas piros pont, hogy a szerző a magok megosztását is beleszőtte a történetbe, ugyanis nálunk az osztozkodás kérdése most nagyon aktuális a fiúknál. ????

Az illusztrációkat most is imádtuk és nagyon tetszett, hogy ez alkalommal a tipográfiával is játszott a szerkesztő, és hol kisebb, hol nagyobb betűket alkalmazott. A könyv tényleg nagyon edukatív és már az egészen kicsik is rengeteget tanulhatnak belőle.

Április 22-én ünnepli a világ a Föld napját, így nem csak a tavasz miatt, de ezen fontos dátum miatt is nagyon aktuális ez a kötet, olyannyira, hogy Bence ovis csoportjában pont a virágültetés volt a téma múlt héten és ők is vetettek magokat. Reméljük, hogy ki is fognak kelni, de Samunak hála már Bence is tudja a virágültésé minden csínját-bínját. ????

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Axel Scheffler számos népszerű gyermekkönyv illusztrátora, mostani nyereményjátékunkban az ő munkáinak nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy-egy általa illusztrált borítórészletet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

[Blogturné Klub]

04.22. Könyv és más

04.24. Veronika’s Reader Feeder

04.26. Utószó

04.28. Csak olvass!

 

Leave a Reply