Laura Ellen Anderson: Vámpyr ​Vilma és az emléktolvaj (Vámpyr Vilma 3.) – Blogturné + Nyereményjáték

A Vámpyr ​Vilma és az emléktolvaj című könyv jóvoltából újra visszatérhetünk a Laura Ellen Anderson által megálmodott Noktürniába, hogy kedvenc vámpírkislányunkkal, jetinkkel, kaszásunkkal és házitökünkkel kalandozhassunk. A legújabb részben Vilma és barátai szülinapi bulira készülnek, igyekeznek elsajátítani a tökéletes ködkeksz fortélyait, és még egy rejtélyes emléktolvajjal is szembenéznek. Tartsatok öt bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Móra Könyvkiadó által felajánlott példányt!

Kiadó: Móra Könyvkiadó, 2021

Oldalszám: 224, puhatáblás

ISBN: 9789634868903

Eredeti cím: Amelia ​Fang and the Memory Thief

Fordító: Kalapos Éva Veronika

Illusztrálta: Laura Ellen Anderson

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Kedvenc vámpírlánykánk újabb kalandjai!
Elérkezett Vámpyr Vilma hatalmas szülinapi bulijának éjjele, ő pedig BORZASZTÓAN izgatott. Ám Noktürnia teremtményei különösen viselkednek, mintha egyikük sem emlékezne semmire – még Vilma szülinapi bulijára sem!
Vajon mi történhetett – valaki ellopta az emlékeiket? Rájön-e Vilma, mi áll a háttérben, és meg tudja-e menteni a családját és a barátait, mielőtt még róla is teljesen megfeledkeznek?

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem

Nagyon szerettem a sorozat előző köteteit, így alig vártam, hogy a kezembe vehessem Vámpyr Vilma legújabb történetét is. Szerencsére nem kellett csalódnom, mert ezt a részt is nagyon szerettem.

Bár ez a kötet nem volt annyira eseménydús, mint az előző könyv, amelyben Vilma és barátai arra vállalkoztak, hogy elutazzanak a rettegett Napvilág Birodalmába, hogy kiszabadítsák Mandaré herceg fogságba ejtett anyukáját, mégis talán ez a rész volt az eddigi kedvencem. Nagyon tetszett, hogy bár alapvetően ez egy cuki, humoros és izgalmas meseregény, mégis fontos szerepet kaptak benne olyan komoly témák, mint az önfeláldozás, a szeretet, a barátság és a család. Bár kicsit lassabb folyásúként indult a történet, azért ez alkalommal sem maradtunk izgalmak nélkül. Volt itt nyomozás, titkok, fordulatok és végül szívmelengető befejezés. Nagyon tetszett a Nefeledd virágok ötlete, ami igazán szépen volt kitalálva.

Szintén tetszett, ahogy a könyv kitér a baráti és családi kapcsolatok konfliktusaira is. Ebben a könyvben Vilma barátai csalódást okoznak a lánynak, mert nem akarnak segíteni neki, pedig nagyon számít rájuk. Emiatt aztán Vilma is felemeli a hangját, ami miatt borzasztó lelkiismeret-furdalás gyötri (szerintem egyébként neki volt igaza), de szerencsére a végén ez a szál is pozitívan zárul. A másik feszültség pedig abból adódik, hogy a történet elején Vilma és az édesanyja egy kicsit összekapnak azon, hogy Vilma nem a tanulással, hanem a Dögös Tök magazinok olvasásával és varrogatással van elfoglalva, közben tiszta kupi a szobája, ráadásul Vilma álma nem egyezik azzal az úttal, amit anyukája gondolt neki, mert ő tökológus szeretne lenni. Tetszett ez a szál a történetben, mert míg a gyerekek nagy része maga is tud azonosulni a szituációval, addig a felnőttekben is egyfajta nosztalgikus hangulatot idéz, amin akaratlanul is elmosolyodtam. Bár nem ez volt a történet fő cselekménye, mégis bemutatja azt, hogy Vilma anyukája akkor is nagyon szereti a kislányát, ha éppen veszekednek, és hogy mindig a legjobbat akarja neki. 

Az illusztrációkat most is imádtam, a szerző hihetetlen tehetséggel veti papírra a vámpírok, tündérek és mindenféle cuki szörnyek mindennapjait nemcsak szöveg, de rajzok formájában is, ezzel igazán feledhetetlen könyvélményt biztosítva az olvasó számára. 

Összességében tényleg nagyon tetszett, aki szerette az előző köteteket, azok számára ez a rész is kihagyhatatlan. Hét-nyolc éves kortól mindenképpen ajánlom gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, biztosan nem fognak csalódni. 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban igyekeztünk olyan könyveket gyűjteni, melyek a Vámpyr ​Vilma és az emléktolvajhoz hasonlóan jól passzolnak a halloween-i hangulathoz. Minden állomáson találtok egy-egy borítórészletet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11. 05. Utószó
11. 08. Veronika’s Reader Feeder

11. 11. Hagyjatok! Olvasok!

 

A szerzőről

Amikor éppen nem a világ meghódításán dolgozik vagy zoknitolvaj szörnyekkel harcol, Laura Ellen Anderson professzionális gyermekkönyv íróként és illusztrátorként dolgozik, egyre növekvő kávé-függőséggel küzdve. Minden ébren töltött órában rajzol vagy alkot valamit, és ha végre lehetősége nyílna rá, szívesen élne a Holdon is. Laura Ellen Anderson nem csupán megírta, de illusztrálta is könyvét, rajzstílusa pedig éppoly lenyűgöző, mint írásmódja. Karakterei egytől-egyig egyediek, szerethetőek, személyiségük pedig tökéletesen passzol fajtájuk ismertetőjegyeihez.

http://lauraellenanderson.co.uk/

Leave a Reply