Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az Úrikornisok – Blogturné + Nyereményjáték

Még alig tértünk magunkhoz a Vámpyr Vilma és a barbárbál után, máris megérkezett a legújabb szuper történet a kis vámpírlányról a Móra jóvoltából, melyben a jól ismert kis csapat újabb kalandokba keveredik. Vilma és barátai ezúttal a veszedelmes Napvilág Birodalmába látogatnak el, és a barátságosan baljós árnyaktól eltávolodva egy eddig ismeretlen, csillogó világot fedeznek fel. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg ti is ezt a birodalmat, és nyerjétek meg a könyv egy példányát!

Kiadó: Móra

Oldalszám: 232

ISBN: 9789634862451

Fordította: Magyari Andrea

Megjelenés időpontja: 2020. augusztus 19.

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Ismerd meg Vámpyr Vilmát, az elbűvölő vámpírlányt a sötét, borongós Noktürniából! Vilma és barátai nagy kalandra vállalkoznak. Elindulnak, hogy kiszabadítsák Napsugár királynét. A Napvilág Birodalmában azonban minden szivárvány mögül rémisztő angyalcicók és egyszarvúak leselkednek. Ki segíthet Vilmáéknak? Sikerül-e vajon leleplezniük a gonosztevőt, aki már az otthonukat is fenyegeti? Ne hagyd ki Vámpyr Vilma többi vérfagyasztó kalandját se!

Véleményem a könyvről

Laura Ellen Anderson már a sorozat első részével, a Vámpyr Vilma és a barbárbállal belopta magát a szívembe, és már alig vártam, hogy olvashassak Vilma, Mandaré, Rémeó, Mona és Tökkencs legújabb kalandjairól.

A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az előző kötet abbamaradt. Vilmáék elindulnak megkeresni Mandaré évekkel ezelőtt eltűnt anyukáját, aki egy tündér. Ehhez azonban el kell hagyniuk a Sötétség Birodalmát, és az addig félelmetesnek hitt Napvilág Birodalmába kell merészkedniük, ahol angyalcicók, koboldok és unikornisok várnak rájuk. Mindig is azt tanították nekik, hogy a Napvilág Birodalmának lényei veszélyesek, és ők is ugyanezt gondolják Noktürnia lakóiról. De vajon kinek áll érdekében ezt híresztelni? Útjuk során Vilmáékra rengeteg izgalmas kaland vár, és időközben számos titokra is fény derül. 

Ismét egy ültő helyemben olvastam ki ezt a kötetet, mert annyira aranyos és izgalmas volt, hogy le sem tudtam tenni. A szerző humora és kreativitása ez alkalommal is kiemelkedő volt, nagyon sokszor mosolyogtam meg egy-egy találó ötletet és vicces szójátékot. A fordító most is kitett magáért, és nagyon ötletesen oldotta meg a sokszor nem egyszerű feladatokat. A könyvben lévő illusztrációkért továbbra is odavagyok, úgy tűnik, mindenben eszméletlenül tehetséges az írónő. Jó volt újra találkozni a szereplőkkel, bár ebben a részben Mona egy kicsit idegesítő karakter lett, de azért ő is nagyon szerethető. 🙂 

Tetszik, hogy ez a könyv megtanítja a gyerekeket arra, hogy ne ítéljenek a külső alapján, hiszen itt az általában negatív színben feltüntetett vámpír, jeti vagy éppen a kaszás a jó megtestesítője, míg néhány mindig pozitív és vidám szereplőként feltüntetett figura kerül a cselszövő szerepébe. 

Összességében ezt a kötetet is nagyon szerettem, és őszintén ajánlom mindenkinek, aki egy aranyos, vicces és izgalmas kikapcsolódásra vágyik! 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Vilma új kalandjai során a napvilág számos ijesztő teremtményével találkozik, például katicabogarakkal, tündérekkel és persze unikornisokkal. Ezért aztán mostani játékunkban unikornisokról szóló mesekönyveket gyűjtöttünk össze, a ti feladatotok pedig az lesz, hogy a borítók részletei alapján kitaláljátok, hogy melyik könyvre gondoltunk. Ezután már csak annyi a dolgotok, hogy helyes megfejtést beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

09. 12. Utószó
09. 14. Veronika’s Reader Feeder
09. 16. Spirit Bliss Sárga könyves út
09. 18. Hagyjatok! Olvasok!
09. 20. Könyv és más

A szerzőről

Amikor éppen nem a világ meghódításán dolgozik vagy zoknitolvaj szörnyekkel harcol, Laura Ellen Anderson professzionális gyermekkönyv íróként és illusztrátorként dolgozik, egyre növekvő kávé-függőséggel küzdve. Minden ébren töltött órában rajzol vagy alkot valamit, és ha végre lehetősége nyílna rá, szívesen élne a Holdon is. Laura Ellen Anderson nem csupán megírta, de illusztrálta is könyvét, rajzstílusa pedig éppoly lenyűgöző, mint írásmódja. Karakterei egytől-egyig egyediek, szerethetőek, személyiségük pedig tökéletesen passzol fajtájuk ismertetőjegyeihez.

http://lauraellenanderson.co.uk/

One thought on “Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az Úrikornisok – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply