Leylah Attar: 53 szerelmes levél – Blogturné + Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Leylah Attar 53 szerelmes levél c. regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a három évtizedet átölelő, érzelmekben gazdag, tabudöntögető regényt, melynek középpontjában a tiltott szerelem áll.
Tarts velünk, ismerd meg a történetet és annak szereplőit, és vidd haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát!

 

Kiadó: Könyvmolyképző 

Oldalszám: 352 oldal 

puhatáblás 

ISBN: 9789635970407

Fordította: Boros Csilla Andrea

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Szexi, merész, tabudöngető regény, mely költőien meséli el egy három évtizeden átívelő tiltott szerelem történetét.
Shayda Hijazi a tökéletes feleség, anya és gyerek. Harminchárom éven át él az elvárások szerint, elrejti a titkait, eltemeti az álmait, és mindent megtesz azért, hogy a családjának biztos támasza legyen. Shayda Hijazi jó úton jár afelé, hogy saját maga legnagyobb ellenségévé váljon.

Troy Heathgate vad, mámorító, veszélyes: olyan férfi, aki mindig azt teszi, amihez kedve van. Az élet pedig engedelmesen hajlik meg az akarata előtt. Amíg az útjába nem kerül az egyetlen dolog, amiért mindent feladna, de sohasem lehet az övé.

A világ két külön sarkán születtek, ugyanazon a napon. Életük szőttese összeér, és minden megváltozik.
Az 53 szerelmes levél három évtizedet ölel át: szerelem, hűség, szenvedély, remény, boldogság és megváltás.

Véleményem a könyvről

Amikor először olvastam ezt a könyvet, nagyon féltem tőle, hogy fogom-e szeretni, mert alapesetben a hűtlenség témája számomra elfogadhatatlan és általában kerülöm is ezeket a típusú történeteket. Végül a kíváncsiságom mégsem hagyott nyugodni, hiszen Leylah Attar debütáló regényéről van szó, és szerencsére valami igazán különleges és meglepő élményben volt részem. 

A könyv egy lírai megfogalmazásokkal tűzdelt, gyönyörű és fájdalmas memoár egy lánytól, aki soha nem lehetett boldog a kötelességből és hagyományból választott párja mellett, azonban a valódi szerelem sem lehetett igazán az övé. A történet lassan bontogatja ki Shayda és Troy történetét, csakúgy, ahogy a könyvben újra és újra előkerülő királylepke bontogatja szárnyait a hosszú bebábozódás után.

Ez a könyv megmutatja, hogy semmi sem fekete vagy fehér. Hogy minden történetnek lehetnek olyan fejezetei, amelyek alapjaiban változtatják meg a narratívát. A történet több évtizedet ölel fel. Shayda és Troy sokáig próbálnak ellenállni a köztük lévő vonzalomnak és Shayda férje Hafez sem képes boldoggá tenni Shaydat olyan múltbéli sebek miatt, amely örök nyomot hagyott rajta és amely első perctől megpecsételi a házasságukat. A szereplők utazása közel sem akadályoktól és nehézségektől mentes, és sokszor majd megszakadt a szívem értük.

Úgy gondolom, hogy igazából Leylah Attar zseniálitása pont ebben áll.  Hogy képes megszerettetni az olvasókkal a szereplőket, akiket első pillanatra mélyen elítélnénk, és lassan, észrevétlenül rávesz minket arra, hogy drukkoljunk nekik. A tiltott románc műfajával nem egyszerű megbirkóznia egyik szerzőnek sem, és szinte hihetetlen, hogy Leylah Attar már az első könyvében ilyen magas szinten tudta kezelni ezt a témát és így tudott hatni az olvasókra.

A könyv stílusa és megfogalmazása helyenként egészen magas szintű. A szenvedélyes jeleneteket a lírai leírások váltják, ezzel egy egészen különleges egyensúlyt és hangulatot megteremtve. A szereplők érzelmei, vágyódásuk, álmaik utáni kapaszkodásuk szinte tapintható, egyszerűen elképesztő, mennyi érzelem kapott helyet az oldalakon.

Nem állítom, hogy mindenkinek fog tetszeni ez a regény, de úgy gondolom, hogy aki egy kicsit félre tudja tenni az előítéleteit, annak egy egészen különleges élményben lehet része. Nekem magyar nyelven is nagyon tetszett és én őszintén ajánlom! 

Előző értékelésemben kicsit részletesebben írtam a regényről, ha van kedved, itt olvashatod el. 

Az írónővel készült interjúmat pedig itt olvashatod el. 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

From His Lips (53 Letters for My Lover #1.5)

Angolul is olvasóknak nagyon ajánlom az 53 szerelmes levél From His Lips című ingyenes kiegészítő kötetét is, amely bár nagyon rövidke, de annál imádnivalóbb. Ez a kötet néhány jelenetet tartalmaz Troy szemszögéből. ♥

 

Nyereményjáték

Mivel a történetben is fontos szerep jut a lepkéknek, illetve a lepkemotívumnak, mostani játékunk során övéké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy képet, illetve egy összekevert betűhalmazt, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakva azokat, megfejteni milyen lepkét láthattok a mellékelt fotón.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:

véredenkelpe

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[BLOGTURNÉ KLUB]

08/12 Kelly és Lupi olvas
08/14 Fanni’s Library extra
08/16 Angelika blogja
08/18 Hagyjatok! Olvasok!
08/24 Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply