Ma van az első blogszülinapom! – It’s my first blogoversary! *Yay!*

Sziasztok!

Nos, ez a nap is elérkezett, bizony ma ünnepli a blogom az egy éves szülinapját! *Éljen!* 🙂 Awww, el sem hiszem, hogy eltelt egy év!

Egy évvel ezelőtt, mielőtt megnyomtam volna az ‘indítás’ gombot, nagyon sokat tépelődtem, hogy belevágjak-e vagy sem? Hogy fogják-e olvasni? Hogy fogja-e érdekelni az embereket a véleményem? Hogy egyáltalán milyen nyelven írjam, hiszen angol könyveket olvasok és elég kicsi az a réteg, akit Magyarországon érdekelhetnek az angol nyelvű olvasásaim.

Végül a férjem volt az, aki megadta az első lökést, és biztatott arra, hogy indítsam el a blogot. Ekkora már egyértelmű volt, hogy a könyvek és az olvasás igazán nagy részét töltik ki az életemnek, és örült, hogy ilyen szenvedélyre találtam a könyvek világában. (Ő is nagyon szeret olvasni, azt hiszem már mindannyian ismeritek az ő, én és Harry Potter történetet. ;)) Igazából a blog címe is az ő ötlete volt, amin először csak nevettem. Hangzásra nagyon jó, magyarul talán nem jelent sokat, de angolul bizony van értelme. Mindig is tetszett a ‘feed with dreams’ kifejezés, akárcsak az egyik kedvenc idézetem A. Meredith Walters: One Day Soon című könyvében: „He had fed me his dreams and I had given him mine.”, mert szeretek úgy gondolni az írókra, hogy nem csak történeteket de álmokat, világokat és egész életeket nyújtanak át az olvasóiknak, és a bloggerek pontosan ebben segítenek nekik. 

Nagy levegővételt követően elindítottam hát a blogomat, és úgy döntöttem, hogy két nyelven fogom írni. Választhattam volna azt, hogy csak angolul írjam, de úgy érzetem, hogy angol ide vagy oda, magyarul még mindig sokkal kifejezőbben tudok fogalmazni (legalább egy nyelven nagyjából helyesen is tudok írni 😉 bár azért talán fejlődött az angolom is egy év alatt :D), így miért ne lehetne kétnyelvű.

Mióta elindítottam a blogomat, olyan könyves élményekben volt részem, amit nem cserélnék el semmiért. Nem is gondoltam, hogy milyen varázslatos ajtó nyílik majd meg előttem azzal, hogy belépek a nemzetközi könyves közösségbe. Azáltal, hogy angol nyelven is leírom a véleményem, ajánlom a kedvenceket sok írónővel és külföldi olvasóval kerültem kapcsolatba, ami elképesztő dolog. A könyvek által csodálatos barátokra találtam, és rengeteg örömet és izgalmat tartogat számomra a könyves világ, minden egyes nap.

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen sokszor volt lehetőségem a világon az elsők között olvasni egy-egy regényt. Azonban azt el kell mondanom, hogy soha nem szoktam adottnak venni az ARC-k lehetőségét. Minden egyes alkalommal hihetetlen megtiszteltetésként élem meg, ha egy szerző érdemesnek találja a blogomat arra, hogy az elsők között olvashassam a legújabb regényét, és ez mindig olyan érzés, mint a legklasszabb karácsonyi ajándék. 🙂  Például amikor olyan szerencsés voltam hogy beválasztottak azon néhány ember közé, akik elsőként olvashatták Amy Harmon The Bird and the Sword című könyvét, és amikor az ARC megérkezett és megláttam a borítón a nevemet, konkrétan sírtam, mert tényleg a világot jelentette számomra. De ez tényleg minden alkalommal csodálatos érzés, és mindig nagyon hálás vagyok a lehetőségért!

Őszintén köszönöm szépen mindenkinek aki követi a blogomat, és támogat, és köszönöm szépen a visszajelzéseiteket, a kedves leveleiteket, amiket néha kapok, ha éppen egy-egy általam megismert könyv benneteket is úgy megérintett, mint engem. Ez minden egyes alkalommal meghatja a szívemet, és ilyenkor érzem igazán, hogy igenis megéri csinálni.<3 Külön köszönöm szépen @Kaldi-nak, aki egy nagyon kedves levélben köszönte meg, hogy az angol nyelvű könyvajánlásaimmal ösztönöztem a nyelvvizsgára, és hogy az angol nyelven írt értékeléseim segítettek neki a gyakorlásban. Ezúton is gratulálok neki a sikeres nyelvvizsgához! 🙂 És köszönöm szépen az én egyetlen férjemnek, aki mindig támogat és segít, és aki annak ellenére is türelmes marad, hogy múltkor viccesen megjegyezte, hogy szerinte idézem: “az idő jelentős részében a könyvek-blog-moly szentháromságban” élek. 😀

Sajnálom, hogy mostanában kevesebb időm van a blogra, (Facebookon és molyon vagyok aktívabb), mert most egy kicsit hektikus időszak van a munkahelyemen,  de reményeim szerint szeptember után (miután sikerül leadni a mostani projektünket), ismét lesz egy kicsit nyugisabb időszakom, amikor több időt tudok szánni a blogra. Kérlek addig is maradjatok velem! 🙂 Még egyszer köszönöm! <3

Veronika

elválasztó

Hey Guys,

I can’t believe that this day has arrived, but guess what? This is my first blogoversary! *Yay!* Awww, It’s unbelievable that it’s been a year!

One year ago, before I pushed the ‘start’ button I was so unsure about this. I didn’t know if I should start it or not? Will there be anyone who will read my thoughts about my reads? In which language should I write my reviews? Because in Hungary there is just a thin layer of readers who actually read in English.

Finally, my husband encouraged me to start the blog. By this time, it was obvious that books and reading is a huge part of my life, and he was happy that I found such a passion in the world of the books. (He likes to read, too. You already know our story about him, me and Harry Potter ;)) The blog’s name also was his idea. To tell the truth I laughed when I heard it at the first time. It sounds good, but in Hungarian it means nothing. 🙂 But I always loved the phrase: feeds with dreams, like in of one of my favorite quotes from One Day Soon by A. Meredith Walters: „He had fed me his dreams and I had given him mine.” , because I love to think about the authors how not just give us stories, but dreams too, and maybe this is what the bloggers help to achieve.

So after I took a big breath, I decided that I will start my blog and I will write it in two languages. I mostly read in English so I could choose to write only in English, but I obviously can write so much better and maybe nicer in my own language.  

And since I started my blog I had some amazing experiences in the book world that I wouldn’t exchange for anything. I had no idea what a magical door will open for me when I joined the book community. I could meet amazing authors and amazing readers through the Internet. I found some wonderful friends and I continuously find so much joy and excitement in the book world. Every. Single Day. And it’s also amazing that more than one Hungarian publisher found me through my blog, so now I try my best to recommend great books for them. I truly hope that they will able to buy the Hungarian rights for a lot of amazing books. <3

I have been chosen for ARC-s for several times and this is also a kind of thing that I never take granted and I always feel like it’s a huge honor when an author thinks that my blog is good enough to be one of the first ones in the world who read her/him newest book. It’s always like the biggest gift on Christmas. For example, when I was chosen among the few lucky ones to read The Bird and the Sword by Amy Harmon for the first time, and when I saw my name on the cover of the book, I actually cried, because it meant the world to me. And it’s always a so-so-so amazing feeling and I always feel so glad!

I’d like to thank everyone who follows me and reads my blog. Thank you so much for the letters I receive occasionally, when you read a great book that I recommended and it touches your heart the same way it touched mine. Once a Hungarian girl sent me a really nice letter in which she thanked me that I encouraged her to take a language exam in English with my book recommendations and that I helped her to prepare for the exam with my reviews in English. 🙂 Congratulations for her! And I want to thank my Husband who is so patient and amazing despite he always says that sometimes I am living more in the book world than at home. 😀

I am a little sad that recently I have less and less time for the blog (I am more active on Facebook), because it’s a really busy time at my workplace, but I hope that after September (when we will hopefully finish with our current project) will be a little less hectic time and more time for my blog. 🙂 Please stay with me and thank you so much again! <3

Veronika

blogoversary2

4 thoughts on “Ma van az első blogszülinapom! – It’s my first blogoversary! *Yay!*

Leave a Reply