Mariana Zapata – The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak – Blogturné + Nyereményjáték

“A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan érkezik Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak című könyve. Az írónő a lassan épülő románcok nagy szakértője, és első magyarul is érkező regényében nemcsak, hogy bepillantást nyerhetünk egy profi sportoló életébe, de tanúi lehetünk annak is, ahogy lassanként egy mogorva, rideg férfi szíve is képes meglágyulni, ha megfelelő társára akad. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

ISBN: 9789634575580

Oldalszám: 608 oldal

Szerző: Mariana Zapata

Fordító: Neset Adrienn

Megjelenés: 2019.11.05. 

Fülszöveg

Ha Mr. Darcy amerikai focizna…Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott.

Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.

Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.

A „winnipegi nagy fal”-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.

Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?

Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?

Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.

Éld át a tüzét!

Várható megjelenés: 2019.11.05.

Rendeld meg most! 

Véleményem a könyvről

Mariana Zapata a kedvenc szerzőim egyike, és lassan folydogáló történetei újra és újra képesek elrabolni a szívemet. Bár nem tagadom, hogy én magam is kicsit megszeppentem, amikor először a kezembe vettem ezt a 600 oldalas kis szösszenetet, de az írónő azon kevés szerzők közé tartozik, aki bármilyen hosszú is legyen egy történet, erőlködés nélkül is képes olyan lebilincselően írni, hogy az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy máris a kötet végére ért. 

A történet főszereplője Vanessa, aki a híres futballjátékos, Aiden Graves (aka ’the Wall of Winnipeg’) személyi asszisztenseként dolgozik, ami cseppet sem kihívásoktól mentes feladat. Aiden nem egy egyszerű eset. Csakis a karrierjére fókuszál, nagyon szigorú étrendje van, nincsenek nagyon barátai, nem beszél senkivel, beleértve Vanessa-t és a lakótársát és egyben csapattársát Zac-et is, aki az évek alatt Vanessa egyik legjobb barátjává vált. Vanessa igazi álma az, hogy diplomáját kamatoztatva grafikus lehessen, és bár eddig csak másodállásban volt lehetősége élni ezen szenvedélyének, most két év után végre megvan az anyagi háttere ahhoz, hogy továbbléphessen ebbe az írányba. Végül veszi a bátorságot, hogy felmondjon, és otthagyja a rideg főnökét, aki egy ‘köszönömöt’ sem tud kipréselni magából, bármit is tesz meg érte a lány.

Vanessa előtt végre új lehetőségek állnak, és bár az iskolával egy életre eladósította magát, és egy meglehetősen lepukkant környéken él, imádja amit csinál, és végre megkezdheti a szabadságot ígérő életét. Egészen addig a napig, amíg Aiden Graves ismét be nem kopogtat az ajtóján, egy visszautasíthatatlan ajánlattal, ami örökre megváltoztathatja az életét…

Azok számára ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik a lassan folydogáló történeteteket. Különösebben nem rajongok a túlzottan hosszú könyvekért, de ahogy már a Kulti kapcsán is említettem, Mariana Zapata stílusa annyira kiváló és lebilincselő, hogy szinte nem is tűnik fel, hogy minden könyve kétszer olyan hosszú, mint az átlag. 🙂 Sok rétege volt a történetnek, és azáltal, hogy lassan épült, a karakterek kibontakozása is alaposabb volt. Néhány komolyabb témát is érintett a könyv, és olykor igencsak szívszorító volt, ugyanakkor ez valahol mégis az a típusú történet, aminek olvasása igazi melegséget csal az olvasó szívébe. Őszintén ajánlom! 🙂

Kedvenc idézeteim a könyvből

“Az évek alatt a vonzalmam teljesen átalakult, és ma már csak egyetlen dolog miatt lelkesedem érte – helyesbítek: értékelek benne, egészséges, normális mértékben –, ez pedig a munkamorálja.
Meg az arca.
És a teste.”

“Azt viszont senki sem meséli el neked, hogy a céljaid felé vezető út nem egyenes, inkább egy labirintusra hasonlít. Megállsz, elindulsz, meghátrálsz, befordulsz néhány rossz sarkon, de ami a lényeg: soha nem szabad elfelejteni, hogy van kijárat. Valahol legalábbis van.”

“Az élet a döntésekről szól. Te döntöd el, mihez kezdesz azzal, amid van.”

“(…) egyetlen másodpercembe került, hogy a hatalmas fejet kiszúrjam a gyepszőnyegen, egy félmázsás gumikerék mellett. Jól hallottátok, félmázsás.
Én meg azt hittem, én vagyok a király, mert egyszerre felviszem az összes bevásárlótáskát a lakásba.”

Itt bele is olvashatsz a könyvbe. 

Egy kis érdekesség

Tudtátok, hogy minden Mariana Zapata történet összefügg valahogy? A Szívvel a falnak például leginkább az írónő Wait for It című könyvével függ össze, ami egyébként az egyik legnagyobb kedvencem a szerzőtől! ♥ Ebben a regényben a Szívvel a falnak hősnőjének legjobb barátnője, Diana kerül főszerepbe, akinek egyedül kell felnevelnie két árván maradt unokaöccsét, ráadásul még a mogorva, ámbár jóképű szomszéddal is meggyűlik a baja, aki mint később kiderül, a srácok baseball edzője.  Diana Casillas egyébként Sal Casillas unokatestvére, aki az írónő Kulti című könyvének főszereplője, ahol pedig egy focista lány és az ő edzője keverednek egy titkos kapcsolatba. (Mondanom sem kell, hogy azt a könyvet is imádom!  És így tovább… Az írónő csoportjában egy lelkes rajongó összegyűjtötte az összes kapcsolatot a könyvek között, de még a legapróbb részleteket is, amit az írónő belecsempészett a könyvekbe, például, hogy Vannessa egy alkalommal a Rhythm, Chord & Malykhin együttesének pólóját veszi fel.

Én hatalmas rajongója vagyok az írónőnek, és nagyon-nagyon ajánlom a könyveit!  Bízom benne, hogy Szívvel a falnak után sorban érkeznek majd a Mariana Zapata kötetek magyarul, elsőként ha minden igaz, a Dear Aaron, de reméljük, onnantól nem lesz megállás.

fotókredit: Stefani Sanchez‎

Egyénként az én TOP 5 Mariana Zapata könyvem (sajnos nem írtam mindről értékelést):

1. Wait for It (két unokaöccsét egyedül nevelő lány és a mogorva szomszéd románca)
2. From Lukov With Love (ellenségből szerelmek jégkorcsolyás könyv, imádtam!!)
3. Kulti (focistalány és rideg, német segédedzőjének barátsága, majd lassan kialakuló románca)
4. Lingus (pornósztár, mint legjobb fiú barát, aztán abból lassan kialakuló kapcsolat. Ez kifejezetten humorosabb könyv. 🙂 Szerintem Goodreadsen nagyon alulértékelt, hatalmasakat nevettem rajta, és nagyon jó volt a történet! )
5. Rhythm, Chord & Malykhin (egy rock együttes frontemberének és egy másik tag húgának szerelmi története)

De egyébként az írónő minden könyvét nagyon szeretem! ♥

Nyereményjáték

A könyvben központi elem az amerikai futball, hiszen a főszereplő, Aiden az NFL egyik legjobb védőjátékosa. A turné állomásain olyan könyvek fülszövegeiből találtok részleteket, amelyekben szintén szerepet kap ez a sportág. A rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található könyv címét. A játék végén a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően három példányt sorsolunk ki a könyvből.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.

Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

10/23 Deszy könyvajánlója

10/25 Hagyjatok olvasok! (Extra)

10/27 Veronika’s Reader Feeder

10/29 Fanni’s Library

10/31 Angelika blogja

11/02 Kelly és Lupi olvas

11/04 Hagyjatok olvasok!

11/06 Kristina blogja

Leave a Reply