Michael Engler: Mi ketten – Blogturné + Nyereményjáték

A Móra Kiadó újdonsága, a Mi ketten című mesekönyv egy igazán megható és szerethető történet a barátságról. Michael Engler meséje és Joëlle Tourlonias illusztrációja azonnal levett minket a lábunkról. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a nyúl és a sün történetét, és ha nektek kedvez a szerencse, akkor nyerhettek is egy példányt a kiadó jóvoltából. 

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Szerző: Michael Engler

Fordító: Perczel Enikő

Oldalszám: 104 oldal

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Tudod, kik a legeslegjobb barátok az erdőben? Mi ketten: a nyúl meg a sün. A barátságunk szívmelengető, mint a kakaó, édes, mint a méz, és hatalmas, mint a kék ég felettünk. Minden nehézség dacára kitartunk egymás mellett. Jöhet téli álom, egy új bújócskabajnok erdőlakó, két gyanús idegen vagy akár egy csúnya megfázás – a lényeg, hogy mi ketten örökké ott vagyunk egymásnak.

Michael Engler, a népszerű német meseíró négy meghatóan szép állattörténetét Joëlle Tourlonias tüneményes rajzai teszik még szerethetőbbé.

Véleményem a könyvről

A Móra Kiadó idén ősszel nem fukarkodott a lélegzetelállítóan szép könyvek megjelenésével. A Mi ketten egy kívül-belül csodaszép mesekönyv, amelyben minden mese az egyik legfontosabb dologról, a szeretetről és az igaz barátságról szól.

A könyv egy hosszú történetre fűz fel négy mesét. A mese főszereplője a nyúl és a sün, akik örök barátságot fogadnak, később pedig hozzájuk csatlakozik a mókus, a menyét és a hód is. A könyv elején a nyúl és a sün találkoznak, összebarátkoznak és minden napot együtt töltenek el, de aztán jön az ősz és a sün úgy érzi, hogy el kell mennie valahová egy meleg, biztonságos helyet keresni. A nyúl minden nap várja őt a tisztáson, de a sün nem jön el. Végül a nyúl a varjútól tudja meg, hogy a sün téli álmot alszik és tavasszal fog visszatérni. A nyúlnak támad egy ötlete és egy kedves ajándékkal várja vissza a barátját. A másik három mesében a nyúlhoz és a sünhöz új barátok csatlakoznak, ami eleinte nem alakul konfliktusmentesen, de végül minden jóra fordul.

Nekem az egyik kedvenc történetem az utolsó mese volt a könyvben, ami az önfeláldozásról és a barátaink iránti törődésről szól. Ebben a mesében a nyúl beteg lesz és eleinte csak a sün marad mellette, míg a többiek játszanak, ami nagyon rosszul esik a sünnek, de aztán a többi barát is csatlakozik és felváltva maradnak a kis beteg mellett, hogy gyorsabban teljen az idő számára.

A történetek egytől egyig nagyon szépen bemutatják a barátságok napfényes oldalát és nehézségeit is, amit a gyerekek igazán át tudnak érezni. Ők maguk is jól tudják, hogy van olyan, hogy mérgesek vagyunk a barátainkra, hogy megbántva érezzük magunkat, hogy esetleg féltékenyek vagyunk, ha ő mással szeretne játszani vagy olykor dühünkben olyat mondunk, amit nem is úgy gondoltunk. Kiemelkedőnek tartom, hogy a szerző milyen jó érzékkel találta meg és használta ezeket az elemeket a mesékben, és tetszett, hogy minden történetnek volt mondanivalója.

Az egyetlen negatívum, amit megemlítenék, hogy bár a kötet nagyon szép stílusban íródott, helyenként mégis át kellett fogalmaznom egy-egy számomra kevésbé szerencsésnek talált kifejezést, de persze ez nem vesz el a könyv értékéből.

Ez egy tipikusan olyan könyv, amit már kézbe venni és végiglapozni is szívmelengető érzés, de Joëlle Tourlonias csodaszép illusztrációin túl maguk a történetek is melegséggel töltik meg az ember lelkét. Bencének is nagyon tetszett ez a könyv és én ez alapján is őszintén ajánlom minden óvodás és kisiskolás korú gyereknek, mert úgy gondolom, hogy már a legkisebbeknek is sokat tud segíteni az érzéseik megértésében és kezelésében, arról nem is beszélve, hogy tényleg szemet és szívet gyönyörködtető olvasmány.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele*

Nyereményjáték

A Mi ketten című kötet egy rendkívül bájos és szerethető történet a barátságról. Így ebben a játékban most olyan könyvekre koncentrálunk, amelyekben szintén meghatározó szerepe van a barátságnak. Minden állomáson találtok egy idézetet, és nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni hogy melyik könyvből származik az adott idézet.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“Az egyiket a szíve hozta ide, a másikat a lelkiismerete.” 

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

10.06. Veronika’s Reader Feeder

 

Leave a Reply