Móra Kiadó babakönyvek blogturné (Interaktív babakönyvek) + Nyereményjáték

Immár hagyománnyá vált, hogy év elején bemutatjuk nektek a Móra Kiadó babakönyves újdonságait. Ez alkalommal érzékszerv- és szókincsfejlesztő könyvekkel és interaktív lapozókkal is volt szerencsénk megismerkedni. Tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot. 

Bili-buli!

Gyakorlás a bilin – meglepetésekkel!

Bili-buli!

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Fordító: Nagy Ágnes

Kiadás éve: 2022

Oldalszám: 8 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Útmutató szülőknek: Bátorítsd kisgyermeked a bili használatára ennek az új és vidám könyvnek a segítségével! A mókás felemelhető fülek, a forgatható szivárványkerék és a rengeteg kedves állatfigura felkelti a kicsid figyelmét, és sok örömet szerez számára.

Véleményem a könyvről

A babakönyves turnénk utolsó állomásán néhány übercuki könyvet szeretnék megmutatni nektek a Móra Kiadó kínálatában. Ezek közül is a legnagyobb kedvenccel szeretném kezdeni, ami nem más, mint a Bili-buli! című könyv, amely olyannyira nagy sikert aratott nálunk, hogy azóta rendeltünk belőle még egyet a nővéreméknek is. 🙂

A Bili-buli! egy a szobatisztaság megtanulását segítő babakönyv, de mindezt nem a megszokott formában teszi, hanem egy nagy adag cukisággal és humorral, ami a legkisebbek számára is szórakozássá teszi a bilizés elsajátítását.

Az nyitogatós-forgatós, interaktív könyv azzal indul, hogy Máté macinak kisgatyót kell választani, mert már nagyfiú. Nálunk már ez is hatalmas élmény a gyerekeknek, hogy mindig más gagyót választanak a macinak. Aztán megnézzük, hogy vajon mire való a bili, az unikornis megmutatja, hogy mennyire egyszerű a használata, majd lehúzhatjuk a wc-n a sikerélményünk tárgyát, persze utána a kézmosás sem maradhat el és végül azt is megtudhatjuk, hogy mindenki csinálja, például a forró kakit a teve, a repülő kakit a madár, a csillogó kakit pedig a tündér. 🙂

Tényleg nagyon vicces és szórakoztató az egész és mióta megérkezett, rengetegszer olvastuk el és nem csak a 1,5 évesem, de a 4 évesem is imádja és nagyokat nevet rajta.

Nagyon tetszik, hogy a kötet alapvetően a bátorításra épül, hogy megmutatja, hogy nincs ebben semmi különleges vagy nehéz, és hogy ez egy teljesen természetes dolog, amit tényleg mindenki csinál, még a szellemek és a szörnyek is. 🙂

Különösen örülök ennek a könyvnek, mert Máténál ez lassan aktuális kérdés lesz és ezen kötet segítségével el is kezdtünk barátkozni a bilivel. Én úgy gondolom, hogy már érti, hogy miről van szó, elő is vettük a bilit és többször rá is ült már, igaz ő még kicsi és nem is kell még tudnia használni, de ismerkedni már elkezdhet vele, amihez tökéletes segítséget nyújt ez a könyv.

Összességében tényleg hatalmas sikert aratott mindkét fiúnál ez a könyv és bátran ajánlom mindenkinek, akinél időszerű a szobatisztaság kérdése.

Kalandok az erdőben
Simogatós lapozó

Kalandok az erdőben

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2022

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Tudod, hogy milyen állatok élnek az erdőben? És azt, hogy milyen érzés megérinteni őket? Simogasd meg az őzike bársonyos szőrét, vagy tapogasd meg a sünik szúrós tüskéit, hogy még inkább közelebb érezhesd magadhoz őket!

Véleményem a könyvről

A Kalandok az erdőben egy nagyon különleges könyv, amiben nem csak képről ismerkedhetünk meg az erdei állatokkal, de meg is simogathatjuk őket.

Ez a könyvecske végigvezeti az olvasókat az erdőn és aranyos, rímekbe szedett versikéken keresztük bemutatja az ott élő állatokat.

A könyv illusztrációi nagyon jól el lettek találva, bájosak és nagyon szép színvilággal dolgoznak. Szerintem nincs olyan gyerek (és felnőtt), aki ne imádná a könyv simogatós elemeit, ami amellett, hogy a tapintás útján fejleszti a gyerekek érzékszerveit, de mivel a szerző kifejezetten igyekezett olyan anyagokat választani az egyes állatokhoz, ami valamennyire tükrözi a valóságot, így ezáltal a lexikális tudásuk is fejlődik. Ez egyébként nekem is nagyon tetszik a könyvben, hogy a süni például kifejezetten szúrós, a medve szőre puha, az őzikéé pedig bársonyos.

A Kiadó 4 éves kortól ajánlja ezt a kötetet, de én bátran ajánlom már 1,5-2 éves kortól, mert a taktilis érzékelés fejlesztése már egészen kiskortól nagyon fontos és ez a könyv nagy segítséget nyújthat ebben. A kötet böngészőként is megállja a helyét, mert nagyon sok apró részletet és különböző élőlényeket lehet találni rajta és azoknak a neveit is meg tudjuk tanítani a kicsiknek. 

Ez a könyv tényleg élménnyé teszi az erdei állatokkal való ismerkedést és őszintén ajánlom a legkisebbektől a nagyobb gyerekekig mindenkinek!

Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok

Málna, a kíváncsi bálna - Az ellentétpárok

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Szerkesztő: Kónya Orsolya

Kiadás éve: 2022

Oldalszám: 8 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Ez a könyv az ellentétekre tanítja a kicsiket. A mindennapi történésekben előforduló ellentétpárok fejlesztik a gyermekek szókincsét, és jó kiindulópontot adnak ahhoz, hogy elkezdjünk velük beszélgetni arról, mi történt velük a nap folyamán.

Véleményem a könyvről

A Málna a kíváncsi bálna egy hagyományos értelembe vett pancsikó könyv, kicsit mégis más, mint a többi hasonló kötete a piacon, ugyanis a könyvhöz tartozik egy kis bálna figura és néhány csempére ragasztható szivacsjáték is.

Ez a könyv az ellentéteket tanítja meg a kicsiknek, hogy például vannak halak, akik bent úsznak a víz alatt és akik kiugranak a víz fölé, vagy hogy vannak világos és sötét halak vagy éppen boldogok és szomorúak. Ugyanezek az ellentétek jelennek meg a szivacslapocskákon is a halak formájában és külön jó játék megkeresni az egyes halakat és összepároztatni a könyvben találhatóakkal. Nagyon ötletesnek találom ezt a megoldást és a fiúk nagyon élvezik felragasztgatni a lapocskákat a vizes csempére.

Ahogy az egy pancsikoló könyvtől elvárható, ez a könyvecske is vízálló és nyűhetetlen, amit fürdéshez és strandoláshoz is bátran ajánlok mindenkinek!

Apu és én
plüss ujjbábbal a könyv közepén

Apu és én

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Fordító: Váry Orsolya

Kiadás éve: 2022

Oldalszám: 12 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Mozgasd az ujjbábot, és meséld el a tekergő oroszlánkölyök és apukája kalandjait – kicsiknek és nagyoknak is.

Véleményem a könyvről

Az Apa és én egy nagyon aranyos, egyszerű, de nagyszerű elvre épülő könyvecske. A különlegességét egy ujjbáb adja, amely egy kisoroszlán apukáját személyesíti meg. Maga a történet csupán arról szól, hogy a kisoroszlán elmeséli, hogy miket szoktak csinálni közösen az apukájával, például bújócskázni vagy futni, mégis imádnivaló az egész.

Mama könyv interaktív és természetesen nem csak a leírt szöveget lehet elbábozni vele, hanem akár általunk kitaláltakat is. Ez a könyv is nagy szerelem lett Máténál, nagyon vicces neki az oroszlánfigura és nagyon sokszor hozza a könyvet, hogy meséljem el neki. Szerintem külön nagyon tetszik neki, hogy apukáról szól a kötet, mert most nagyon apás időszaka van. ?

Összességében ez az aprócska, babakézbe való könyv is kedvenc lett nálunk és kemény, masszív lapjai miatt akár már a legkisebbeknek is őszintén ajánlom!

Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon olyan híres karakterekkel találkozhattok, akikkel a Móra Kiadó kínálatában ismerkedhettek meg. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található szereplő nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot!

A feladat során segítséget nyújthat a Kiadó oldala: https://mora.hu

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

02.01. – Könyv és más: Sophie – Jó éjszakát!, Sophie – Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.03. – Csak olvass!: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok
02.05. – Könyv és más: Kukucskálj, keresgélj! – Muú, Kukucskálj, keresgélj! – Erdő
02.07. – Csak olvass!: Sophie – Jó éjszakát!, Sophie – Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.09. – Veronika’ Reader Feeder: Kukucskálj, keresgélj! – Muú, Kukucskálj, keresgélj! – Erdő
02.11. – Könyv és más: Kalandok az erdőben,  Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok
02.13. – Veronika’ Reader Feeder: Sophie – Jó éjszakát!, Sophie – Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.16. – Csak olvass!: Kukucskálj, keresgélj! – Muú, Kukucskálj, keresgélj! – Erdő
02.17. – Veronika’ Reader Feeder: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok, Bili-buli

Leave a Reply