Móra Kiadó babakönyvek blogturné (interaktív könyvek) + Nyereményjáték

Idén második alkalommal van lehetőségünk sorra venni a Móra Kiadó legújabb, gyönyörű babáknak készült kiadványait. Ez alkalommal interaktív, érzékszerv- és szókincsfejlesztő könyvekkel és mesés-verses kötetekkel is volt szerencsénk megismerkedni. Tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagot, amely az Irány az ágy, Mackó! és a Hol vannak a csíkjaim? című könyveket tartalmazza.

 

Interaktív könyvek

Szerintem nincs olyan kisgyerek a világon, aki ne lenne oda-vissza mindenért, amibe be lehet kukucskálni, megnyomi, megforgatni, “szétszedni” (eltolni) vagy esetleg pakolgatni, pont ezért imádják az erre épülő interaktív könyveket is. Ezek a kötetek ráadásul nem csak szórakozatják a kicsiket, hanem fejlesztik a kézügyességüket, a megfigyelőképességüket, a koncentrációjukat és a finommotorikájukat is, emellett az oldalak közös böngészése közben fejlődhet a szókincsük és a képzelőerejük is. Ez alkalommal a Móra Kiadó három ilyen nagyon aranyos, interaktív könyvét szeretném bemutatni nektek.

Állati kalandok

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Illusztrátor: Christos Skaltsas

Fordító: Kertész Edina

Kiadás éve: 2021

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Fedezd fel a dzsungelt ezzel a játékos könyvvel! Játssz Majommal és állat barátaival. Ez a mókás könyv telis-tele van kitolható csúszkával, forgatható kerékkel és kihajtható fülekkel! Az érdekes rajzok szórakoztatják, a játékos elemek pedig tanítják a kis felfedezőket.

Véleményem a könyvről

Az Állati kalandok egy olyan interaktív könyv, amit már egészen kicsiknek, 2 éves kortól ajánl a kiadó. Az alaptörténet az, hogy majom bulit rendez és ahhoz gyűjti össze a kellékeket és hívja meg rá a dzsungel lakóit. A cselekmény során számos állattal ismerkedhetünk meg, ráadásul sok vicces dolog is történik a majommal és a barátaival a partiszervezés közben.

Ebben az egészen nagy alakú kötetben minden oldalon található valamilyen forgatható, kinyitogatható, kihajtható elem, ami igazán játékossá teszi az olvasást, ráadásul az oldalakon sokszor található egy-egy plusz feladat is, ami még nagyobb kalanddá teszi az olvasást. Az illusztrációk valóban illeszkednek a korosztályi besoroláshoz: inkább kevesebb, nagy, színes formával dolgozik.

Nagyon tetszik az egész könyv, van benne egy kis humor, fejleszti a kézügyességet, a szókincset és sok böngészni való is akad benne. Az egyedüli negatívum, hogy van olyan oldal, ahol a kihúzhatós elem olyan nagyra sikerült, hogy egy kisgyerek egyedül nehezen boldogul vele és a mérete miatt sajnos sérülékenyebb is. Viszont külön tetszett a bulit bemutató utolsó oldal, ami csillogós elemeket is tartalmaz, hogy még inkább megadja a parti-hangulatot. 😊

Összességében tényleg nagyon tetszett nekünk ez a könyv, már Máté is lelkesen nézegeti, de azért inkább 1.5 éves kortól ajánlom. 

Hajtsd ki és játssz! – Hol vannak a csíkjaim?

Illusztrátor: Yujin Shin

Fordító: Bottka Sándor Mátyás

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2021

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A tanyasi állatok nagy kalandvágyukban megszöknek, és kirándulni mennek a városba, ahol rengeteg a látni- és tennivaló. Tarts a szökevényekkel, mesehallgatás közben pedig keresd meg a képeken a 25 apró részletet, így részese lehetsz az élménynek!

Véleményem a könyvről

Mi történik, ha néhány tanyasi állat úgy dönt, hogy el kellene látogatni a városba? Elkötnek egy buszt és már indulhat is a buli. 🙂 A napba belefér egy kis shoppingolás a plázában, aztán egy finom vacsi egy pizzériában, sőt még egy mozi is. 😀

Mondanom sem kell, hogy a humorával Bencénél nagyon betalált ez a történet. Nagyon vicces és cuki, aranyos karakterekkel. Akárcsak az előzőleg bemutatott könyvnél, itt is sok a tekerhető, kinyitható, feltolható elem, azonban maga a könyv kisebb alapú és talán mozgalmasabbak is a képek, ezért érzésem szerint ezt már valamivel nagyobbaknak (2,5-3 éves kortól) ajánlanám, főleg mert ők már jobban megértik, hogy mik történnek az oldalakon, és tudnak is azonosulni az állatokkal, hogy éppen mit csinálnak.

Tetszett, hogy ebben a kötetben minden oldalon található egy a böngészős könyveknél megszokott elemlista, amiket meg lehet keresni, és a gyerekeket szintén nagyon szórakoztatja, ahogy fel lehet olvasni, hogy minden állat milyen vicces dolgot mond az egyes jelentekben.

Összességében ez a könyv is nagy sikert aratott nálunk, és mindenképpen ajánlom. A könyvnek van egy párja is a Szökevény majmócák, ami szintén hasonlóan épül fel.

Irány az ágy, Mackó!

Fordító: Nagy Ágnes

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2021

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Mackónak ideje lefeküdnie. Bújtasd be őt minden jelenetnél a könyvben található zsebekbe!
Ebben a bájos interaktív könyvben egy kismackóval találkozhatsz, aki egy cseppet sem álmos. Vedd kézbe a történet főhősét, így minden szobában bújócskázhatsz Mackóval.

Véleményem a könyvről

Azt hiszem, hogyha megkérdezel egy szülőt, hogy mik a gyereknevelés legnagyobb kihivásai, az első néhány év top5-jébe garantáltan bekerül az altatás. 😀 Bár Bence már 3 éves és talán altatás szempontjából túl vagyunk a nehezén, de azért még most is egy hatalmas huzavona kíséri a létező összes időhúzással. Ez a könyv pontosan erről szól. A kismackónak le kellene feküdnie, de ő még bújócskázni szeretne. Minden oldalon elbújtathatjuk a kisfiú vagy kislány kismackót egy-egy zsebbe, mialatt végigkövethetjük az esti rutint a játékok elpakolásával, egy kis gyümölcslé ivással (nálunk tej vagy kakaó szokott lenni 😊) fürdéssel majd az alvással. 

Hihetetlenül aranyos ez a könyv és Bencének hatalmas kedvence lett. Ahogy korábban már említettem, nála most “babázós” korszak van, amikor minden plüsit meg kell etetni, meg kell mosni a fogát, meg kell fürdetni, le kell fektetni…stb. és ehhez ennél tökéletesebb könyvet nem is választhattunk volna. 

Ez a könyv azonban nem csak a három évesek számára nyújt nagyon szórakozást. Úgy gondolom, hogy akkor is nagyon jól jött volna, amikor Bence még kisebb volt, mert talán segíthetett volna azokban a lefekvés szempontjából nehezebb időszakokban, amikor a gyerekek megtanulnak járni és úgy gondolják, hogy az alvás helyett sokkal nagyobb buli elszaladni meg játszani. 😀 Ez a könyv az elalvás előtti rituálé részévé válhat, amikor Kismackót is lefektetjük aludni és utána a gyerekeknek is itt az ideje aludni. Nagyon várom, hogy ezt Mátéval kipróbálhassuk majd. 

Az egész könyv nagyon cuki, szép, ötletes és jó minőségű, kivéve talán a macit, ami sajnos pár használat után elég kopottas lett a széleken. Nekem a grafika is nagyon tetszik, bár a férjem szerint kicsit ijesztő szemekkel néz a maci, de a fő, hogy a gyerekeknek tetszik. 😀

Összességében nálunk nagy kedvenc lett ez a könyv és én csak ajánlani tudom.

A Móra Kiadó 0-3 éveseknek szóló kínálatát ITT találjátok!

Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon egy-egy babakönyvekre jellemző könyvkategória vagy alkategória betűit rejtettük el pl. Kézügyesség fejlesztése. A feladat az, hogy a bejegyzésekben található kiemelt betűket sorrendbe téve alkossátok meg a helyes szavakat, és ezeket írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagot.

A feladat során segítséget nyújthat a Kiadó oldala: https://mora.hu/konyvek/0-3

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

02.22 – Csak olvass! : Állatok a tanyán, Állatok a vadonban

02.24. – Veronika’s Reader Feeder : Játssz és mesélj! – Mese-ház, Sorakozó! – A fűben, Sorakozó! – Dinoszauruszok 

02.26. Csak olvass! : Játssz és mesélj! – Mese ház, Kukkants bele! – A kertben, Kukkants bele! – A tanyán

02.28. Veronika’s Reader Feeder : Hol vannak a csíkjaim?, Zsákbamacska, Hogyan gyógyította meg a vakond a kisegeret

03.02. Csak olvass! : Legyél a napsugaram!, Hol vannak a csíkjaim?

03.04. Veronika’s Reader Feeder : Állati kalandok, Irány az ágy, Mackó!, Tanyasi szökevények

03.06. Csak olvass! : Örökmozgók – Vár az építkezés, Örökmozgók – Vár a cirkusz

One thought on “Móra Kiadó babakönyvek blogturné (interaktív könyvek) + Nyereményjáték

Leave a Reply