Móra Kiadó babakönyvek blogturné (Interaktív, szókincsfejlesztő, böngészős könyvek) + Nyereményjáték

Idén második alkalommal van lehetőségünk sorra venni a Móra Kiadó legújabb, gyönyörű babáknak készült kiadványait. Ez alkalommal interaktív, érzékszerv- és szókincsfejlesztő könyvekkel és mesés-verses kötetekkel is volt szerencsénk megismerkedni. Tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagot, amely az Irány az ágy, Mackó! és a Hol vannak a csíkjaim? című könyveket tartalmazza.

Interaktív, szókincsfejlesztő, böngészős könyvek

 

Sorakozó! sorozat

Sorakozó! – A fűben

Fordító: Szlukovényi Katalin

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2021

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Nézd, milyen gazdag itt a természet! A fűben csak úgy nyüzsög az élet.
Sorba tudod rakni a mező apró állatait?
A különleges lapozó oldalain a kisgyerekek megismerkedhetnek néhány apró állattal: méhecske, pók, szöcske, pillangó. A 10 oldalas lapozó 5 oldalán található 1-1 puzzledarabot össze lehet kapcsolni, rengeteg kedves történet eljátszható velük. A körülöttünk élő állatok sokféleképpen felsorakozhatnak, ahogyan az épp kitalált meséhez a legjobb.
Mese és játék együtt – kell ennél jobb?

Sorakozó! – Dinoszauruszok

Fordító: Szlukovényi Katalin

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2021

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Dinóvölgyben jártamban micsoda tojásra bukkantam?
Sorba tudod rakni a dinókat?
A különleges lapozó oldalain a kisgyerekek megismerkedhetnek néhány dinoszaurusszal: SZTEGOSZAURUSZ, TRICERATOPSZ, PTEROSZAURUSZ, T-REX. A 10 oldalas lapozó 5 oldalán található 1-1 puzzledarabot össze lehet kapcsolni, rengeteg kedves történet eljátszható velük. A dínók sokféleképpen felsorakozhatnak, ahogyan az épp kitalált meséhez a legjobb.
Mese és játék együtt – kell ennél jobb?

Véleményem a könyvekről

Sorakozó! egy nagyon aranyos babáknak készült sorozat, aminek minden részében más-más állatokkal ismerkedhetnek meg a gyerkőcök. Ezeknek a játékos kis könyveknek az a különlegessége, hogy minden második oldalon található egy-egy kivehető állat vagy rovar, ami aztán puzzle-szerűen összeilleszthető egy hosszú lánccá.

Sorakozó! – A fűben című könyvecskében egy méhecske, egy pillangó, egy szöcske, egy pók és egy katica kerül főszerepbe, míg a Sorakozó! – Dinoszauruszokban különböző dinoszauruszokkal ismerkedhetünk meg miközben keressük, hogy kié lehet egy megtalált dínótojás. A sorozatnak megjelent egy harmadik kötete is, a Sorakozó! – Az erdőben, amelyben különböző az erdei állatok jutnak szerephez.

A könyvekben található rajzok aranyosak és színesek, az oldalak masszívak és a kirakósdarabok is egészen nagyok, ezzel valóban ideálissá téve őket babák számára. Bár mindegyik könyvnek van egy kis saját története is, ráadásul mindez rímekbe szedve, a könyv igazi értéke az, hogy a kivehető állatkákkal ezernyi mesét el lehet játszani, ezzel is fejlesztve a gyerekek képzelőerejét, kreativitását és szókincsét. Nálunk a hároméves kisfiamnak és a félévesemnek is nagyon tetszik ez a két könyv. Máténak (6 hó) főleg amiatt, mert színes és elkerekedett szemekkel nézi a “varázslatot”, ahogy ki lehet venni a képeket. Bár ha rajta múlna főleg rágcsálgatná őket, így ekkora gyereknél ez határozottan szülői felügyeletet igényel a könyv szétszedett állapotban, de ezzel is folyamatosan tanul, gyakorolja a fogást, később 1-2 évesen taníthatjuk vele a szavakat, a színeket és a formák illesztését. Bencénél (3) pedig most hatalmas dínóimádat van, van hogy egész nap azt játssza, hogy ő a kisdínó, így nála nem is volt kérdés, hogy telitalálat lesz a könyvecske. 🙂 Ő már nagyon aranyosan játszik a figurákkal, együtt meséket is találunk ki, de ő maga főleg azt játssza, hogy az állatok mindenféle hétköznapi dolgokat csinálnak, például megfürödnek, lefekszenek, elmennek a Mamékhoz vagy éppen a Balatonra. 🙂 

Összességében nagyon ajánlom ezt a sorozatot már egészen kicsi kortól akár óvodás korig is, mert egy-egy korosztály más-más módon tudja élvezni ezeket a könyveket, így hosszú ideig használatban tudnak maradni. 

Játssz és mesélj! – Mese-ház

Játssz és mesélj! - Mese-ház

Fordító: Liszkay Szilvia

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2021

Oldalszám: 8 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Olvass, böngéssz, játssz, mesélj! 4 az 1-ben könyv! Ez ám a különleges könyv! Rengeteg benne az olvasnivaló, nézegetnivaló és tennivaló! És ha kinyitod, varázslatos játék házzá változik. Nézd, milyen kedves állatok laknak benne! Olvasd el, mivel töltik a napot! Ugye, hasonlítanak kicsit rád és a barátaidra?

Véleményem a könyvről

A Mese-ház egy nagyon kreatív és különleges böngészős könyv, amely egy mindenféle állat által lakott otthon mindennapjaiba enged bepillantást. A könyv különlegessége, hogy valóban egy házikóvá alakítható, kívülről be lehet kukucskálni az ablakokon vagy akár kinyitni az ajtót, kihajtogatva pedig láthatjuk a ház elrendezését, és hogy egy-egy szobában  ki mit csinál éppen. Mind a koncepció, a grafika és a szereplők is rettenetesen aranyosak és ez a könyv is hatalmas kedvenccé vált a fiúknál.

Bence sokszor kéri, hogy olvassam fel a könyvben lévő apró szövegeket, meg összebújva átnézzük és elmeséljük a könyvben lévő apró történéseket, de sokszor csak felállítja a házikót a szoba közepén és játszik vele. Vagy arról magyaráz, hogy melyik állat mit csinál, vagy hozza a plüsseit és a “fürdőszobában megfürdeti őket” vagy a “konyhában megeteti őket”, vagy ő sokszor extra cuki módon ő maga fekszik oda és azt kell játszani, hogy például felmegy az emeletre. Ilyenkor szokott Máté a másik oldalról odakúszni és bekukucskálni az ablakon vagy nézni a színes rajzokat de főleg persze Bencét figyeli. 🙂

Azt kell, hogy mondjam, hogy a lehető legjobb időpontban érkezett meg hozzánk ez a könyv, mert Bence pont a “babázós” és szerepjátékos időszakát éli, és mivel babaháza nincs, ez valamennyire helyettesíteni tudja azt. Amióta megérkezett, nagyon sokat játszik ezzel a könyvvel,  így tényleg őszintén mondhatom, hogy telitalálat egy három éves számára.

Mivel maga a ház nagy, sok helyiséggel és szereplővel, így rengeteg lehetőség nyílik a játékra, hiszen sok történést lehet eljátszani, elmesélni, továbbgondolni.  A könyvben szereplő kis feliratok sokszor egészen viccesek, főleg egy három éves számára, így a könyv ezen része is nagyon jól sikerült.

Összességében tényleg nagy kedvenc lett ez a könyv és nagyon-nagyon ajánlom főleg az ovis korosztálynak, de akár már egy-két éves kortól is.

A Móra Kiadó 0-3 éveseknek szóló kínálatát ITT találjátok!

Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon egy-egy babakönyvekre jellemző könyvkategória vagy alkategória betűit rejtettük el pl. Kézügyesség fejlesztése. A feladat az, hogy a bejegyzésekben található kiemelt betűket sorrendbe téve alkossátok meg a helyes szavakat, és ezeket írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagot.

A feladat során segítséget nyújthat a Kiadó oldala: https://mora.hu/konyvek/0-3

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

02.22 – Csak olvass! : Állatok a tanyán, Állatok a vadonban

02.24. – Veronika’s Reader Feeder : Játssz és mesélj! – Mese ház, Sorakozó! – A fűben, Sorakozó! – Dinoszauruszok 

02.26. Csak olvass! : Játssz és mesélj! – Mese ház, Kukkants bele! – A kertben, Kukkants bele! – A tanyán

02.28. Veronika’s Reader Feeder : Hol vannak a csíkjaim?, Zsákbamacska, Hogyan gyógyította meg a vakond a kisegeret

03.02. Csak olvass! : Legyél a napsugaram!, Hol vannak a csíkjaim?

03.04. Veronika’s Reader Feeder : Állati kalandok, Irány az ágy, Mackó!, Tanyasi szökevények

03.06. Csak olvass! : Örökmozgók – Vár az építkezés, Örökmozgók – Vár a cirkusz

One thought on “Móra Kiadó babakönyvek blogturné (Interaktív, szókincsfejlesztő, böngészős könyvek) + Nyereményjáték

Leave a Reply