Móra Kiadó babakönyvek blogturné (Kukucskálj, keresgélj!) + Nyereményjáték

Immár hagyománnyá vált, hogy év elején bemutatjuk nektek a Móra Kiadó babakönyves újdonságait. Ez alkalommal érzékszerv- és szókincsfejlesztő könyvekkel és interaktív lapozókkal is volt szerencsénk megismerkedni. Tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot. 

 

Interaktív könyvek

A Móra Kiadó babakönyves kínálata ismét egy nagyon szép, igényes és informatív sorozattal bővült, melynek címe Kukucskálj, keresgélj!. Már a cím is árulkodik arról, hogy kukucskálós könyveket vehet kezébe az olvasó, de ezek a kötetek mégis valami egészen újat képesek mutatni és úgy gondolom, hogy bizonyos szempontból kiemelkednek a hasonló elvre épülő társaik közül.

Kukucskálj, keresgélj! Erdő

Kukucskálj, keresgélj! - Erdő

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Fordító: Szarvas Szilvia

Kiadás éve: 2023

Oldalszám: 12 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Lesd meg az erdei állatokat a 12 kihajtható fül alatt!
Ismerd meg az erdő állatait! Meglepő felfedezések várnak rád! Vastag, könnyen kihajtható fülek

Véleményem a könyvről

Az Erdő című kötet az erdei állatokat mutatja be méghozzá a lakóhelyük alapján kategorizálva őket. A kötetben többek között találkozhatunk éjszakai, üregben lakó, folyóparti vagy fákon elő állatokkal is, a legismertebb erdei élőlényektől kezdve egészen különlegesekig. 

A könyv minden második oldala kihajtogatható, ráadásul ezek a kukucskálós oldalak nem csak további állatokat rejtenek, hanem néhány érdekes információt is olvashatunk rajtuk, ami sok esetben még a felnőttek számára is újdonságokat tartogathat. 

A kötet lapjai kémények és vastagok, így akár a legkisebbek számára is ideális lehet, nálunk például ezt a könyvet már a 1,5 éves kisfiamnak is bátran oda merem adni. Ő is imádja nézegetni és nagyon szeret ismerkedni a könyvben található állatokkal, de ugyanúgy a 4 évesem számára is érdekes és hasznos ez a könyv és sokszor előveszi, hogy olvassam el neki, hogy milyen állatok vannak benne. 

Nagyon tetszik, hogy számos olyan állat is szerepel a lapokon, amelyek nálunk nem őshonosak vagy kevésbé ismertek és szintén kiemelkedőnek tartom, hogy madarak tekintetében is egészen sokfélét felsorakoztat a kötet.

Összességében hatalmas siker lett nálunk ez a könyv, ahogy a másik kötet is és nagyon ajánlom kicsiknek és nagyoknak is!

Kukucskálj, keresgélj! Muú

Kukucskálj, keresgélj! - Muú

Fordító: Szarvas Szilvia

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2023

Oldalszám: 12 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Lesd meg a tanyasi állatokat a 12 kihajtható fül alatt!
Ismerd meg a tanyasi állatokat! Meglepő felfedezések várnak rád! Vastag, könnyen kihajtható fülek

Véleményem a könyvről

A Muú, akárcsak az előzőleg bemutatott kötet, szintén egy kukucskálós könyv, amely a tanyasi állatokat mutatja be, de az előző részhez hasonlóan ez a könyv sem ragad le a megszokott malac-tehén-tyúk háromszögnél, hanem általa olyan állatokat is megismerhetnek a gyerekek, mint a láma, a poszméh vagy a poszáta. 

Ez a könyv is aszerint az elv szerint épül fel, hogy egy-egy közös tulajdonság szerint próbálja meg csokorba gyűjteni az állatokat, mint például állatok, akik szeretnek úszni, szeretik a tisztaságit vagy akik az istállóban laknak, ami szerintem nagyon jó ötlet, mert ez arra ösztönzi a gyerekeket, hogy rendszerben gondolkozzanak és hogy meglássák a hasonlóságokat és összefüggéseket olyan állatok között is, amik első ránézésre nem is hasonlítanak.  

Ebben a kötetben is sok madárfaj is helyt kapott és szintén tetszett, hogy megtanítja a gyerekeket egy-egy állatfaj nemek szerinti és kicsinyeiknek neveire is, bár ebben jó lett volna, ha kicsit konzekvensebb a kötet, például a juhok esetén nem csak a kost és a kisbárányt nevezi meg, hanem a jerkét is (ez mondjuk konkrétan az erdős kötet egyik példája).

Szerintem ritka az olyan könyv, ami kisebb és nagyobb korosztály számára is érdekes és élvezetes, de ezt a könyvet Máté és Bence is egyformán imádja, sőt számomra is sok érdekességet tartogatott, csak azt sajnálom, hogy nem hosszabbak egy kicsit. 😊 

Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon olyan híres karakterekkel találkozhattok, akikkel a Móra Kiadó kínálatában ismerkedhettek meg. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található szereplő nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot!

A feladat során segítséget nyújthat a Kiadó oldala: https://mora.hu

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

02.01. – Könyv és más: Sophie – Jó éjszakát!, Sophie – Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.03. – Csak olvass!: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok
02.05. – Könyv és más: Kukucskálj, keresgélj! – Muú, Kukucskálj, keresgélj! – Erdő
02.07. – Csak olvass!: Sophie – Jó éjszakát!, Sophie – Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.09. – Veronika’ Reader Feeder: Kukucskálj, keresgélj! – Muú, Kukucskálj, keresgélj! – Erdő
02.11. – Könyv és más: Kalandok az erdőben,  Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok
02.13. – Veronika’ Reader Feeder: Sophie – Jó éjszakát!, Sophie – Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.16. – Csak olvass!: Kukucskálj, keresgélj! – Muú, Kukucskálj, keresgélj! – Erdő
02.17. – Veronika’ Reader Feeder: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok, Bili-buli

2 thoughts on “Móra Kiadó babakönyvek blogturné (Kukucskálj, keresgélj!) + Nyereményjáték

Leave a Reply