Nyulász Péter – Ritter Ottó: A Gemini-kód – Blogturné + Nyereményjáték

A BerGer Kiadó jóvoltából igazi űrkalandban és nyomozásban vehetünk részt, 2020-ban ugyanis megjelent náluk Nyulász Péter és Ritter Ottó könyve A Gemini-kód. Amely egyébként 2 in 1 kötet, ugyanis a címadó mese mellett még egy mesét találhatunk benne A képtelen képrablás címmel. Ezúttal három bloggerünk véleményezi a könyvet, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt.

Kiadó: BerGer Kiadó

Kiadási év: 2020

Oldalszám: 128

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A Gemini-kód, egy számítógépes vírus, ami miatt leállnak a Föld kommunikációs rendszerei, és megáll az élet. A hírszerzők felderítik, hogy a vírus a nemzetközi űrbázis központi szerveréről terjed. A gondot csak helyben lehet megoldani, ám az összes űrjármű használhatatlan, kivéve a Berger Szimat Szolgálat ódivatú ezermesterének, Szilas Bundinak a rakétáját, ami nincs összeköttetésben az internettel. Bugac Pongrác, és csapata a világűr peremén egy tehetetlenül sodródó marskutatóra bukkan, akit egy lézerszemű, robot bokszer ikerpár üldöz. Velük kell űrcsatát vívni, hogy ki lehessen iktatni a gemini kódot…

BÓNUSZ történet: Képtelen képrablás

Kutyafülű Aladár a Harap utca 3 alatt üresen találja a Kutyatár képgalériát. Minden jel arra utal, hogy az elkövető nem más, mint a szomszédos Berger Szimat Szolgálat titkárnője, Juli Puli! Bugac Pongrác így elképesztő módon, a saját munkatársai ellen kénytelen nyomozni.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Azóta szeretnék olvasni valamit Nyulász Pétertől, mióta az Amikor a kukák világgá mentek című mesegyűjteményben olvastam a szerző meséjét, ami mind a stílusa, mind a mondanivalója miatt kedvenccé vált. Éppen ezért nagyon örültem, amikor megakadt a szemem ezen a könyvön, és nem is kellett csalódnom, mert nagyon aranyos és izgalmas volt, és nagyon élveztem az olvasását.

A kötet két mesét tartalmaz. Az elsőben egy számítógépes vírus támadja meg a Földet, ami miatt leáll minden számítógép. Mint kiderül, a Gemini-vírus forrása a Nemzetközi Űrállomás központi processzorában és memóriaegységében keresendő, amit a Berger Szimat Szolgálatnak kell sürgősen kiiktatnia. Bugac Pongrác és barátai azonnal űrhajóra pattannak, ám utazásuk közel sem akadályoktól mentes. A második mese egy picit klasszikusabb nyomozós történet, amelyben Pongrácnak eltűnt festmények nyomába kell erednie, ám az ügyet bonyolítja, hogy a saját titkárnője a fő gyanúsított.

A Gemini-kód a BerGer Szimat Szolgálat sorozat ötödik kötete, de önállóan is olvasható. A sorozat egy kutyák által lakott alternatív Budapesten játszódik, a főszereplője pedig Bugac Pongrác, a Berger Szimat Szolgálat nyomozóiroda vezetője. Nagyon tetszik, hogy mennyi kreatív ötlet lapul a történetben, kezdve a számos vicces szófordulattól odáig, hogy a képrablós történetben megelevenedik Weöres Sándor klasszikus figurája, Kutyafülü Aladár, aki a nyomozóiroda szomszédságában lakik, a Harap utca 3. szám alatt, pont, mint a versben, és akinek a Kutyatár képtárából tűnnek el a megtalálásra váró képek. 😊

A könyv alsó tagozatosoknak akár önálló olvasás gyakorlására is ideális, mert könnyen olvasható, nagy betűtípussal íródott, sok kép van benne és rövid fejezetekből áll. A http://bergerszimat.hu/ oldalon ráadásul számos ingyenes foglakoztató is letölthető számukra, ami példátlanul nagyszerű lehetőség!

A kötetet Ritter Ottó illusztrációi gazdagítják, és úgy gondolom, hogy a rajzoknak nagyon sikerült eltalálniuk a könyv stílusát. Nagyon tetszett, hogy bár elég sok idegen szó szerepelt a könyvben, (talán olyanok is, amiket egy kisebb gyerek számára én magam túl bonyolultnak érzek), ezek oldalt kis rubrikákban mind meg vannak magyarázva, ráadásul ezekből sok érdekességet is megtudhatunk. Szintén kiemelném a könyv tipográfiáját, ami kicsit képregény-szerűbbé tette a kötetet és sokat tett a könyvélményhez.

Összességében nekem nagyon tetszett ez a könyv, ami alsó osztályos gyerekeknek garantáltan szuper kikapcsolódást tud nyújtani. Én őszintén ajánlom!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Könyvbemutató

Nyereményjáték

A Gemini-kód egy számítógépes vírus, épp ezért a mostani játékunkban olyan mesekönyvekről lesz szó, amelyeknek a számítástechnika a témája. Minden egyes állomáson találhattok egy fülszöveget, amely alapján ki kell találnotok, mely mesekönyvről van szó. A címét be kell írnotok a Rafflecopter dobozba, és máris esélyetek nyílik rá, hogy megnyerjétek a könyvet!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

Mi történik, ha a legjobb barátunk eltűnik?

Hát persze, hogy meg kell keresni. És ha veszélyes helyre keveredik? Világos, ki kell menteni onnan. De mi a helyzet akkor, ha eszében sincs hazatérni? Ha egyáltalán nem vágyik arra, hogy megmentsék?

Zizu és Anka mindhárom kérdéssel kénytelen szembenézni. Sőt, ahogy egyre messzebbre sodorják őket a kalandok az otthonuktól, egy még súlyosabb dologgal is. Azaz inkább személlyel. Magával az elveszett barátjukkal. Ha vissza akarják kapni Bátit, cserébe fel is kell áldozniuk valamit. Maguk sem lehetnek biztosak abban, hogy ez a valami nem a barátságuk lesz-e. Te mit tennél? És hogyan döntenek ők? Megtudhatod. Könyvben átélhető online játékvilág.

Filmszerű, pörgős, izgalmas történet, ami kiszakít a valóságból. Kísérd el Bátit, Ankát és Zizut a digitális világ határain túlra, és megtudsz még egyebeket is.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

10. 17. Spirit Bliss Sárga könyves út
10. 18. Utószó
10. 19. Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply