R. S. Grey: Not ​So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác – Blogturné + Nyereményjáték

Újabb könyv jelent meg R. S. Grey tollából a Könyvmolyképző Kiadónál idén ősszel. A Nem is olyan rendes srác történetének középpontjában ezúttal egy barátságból kialakuló szerelem áll, mindez egy gimnáziumban, ám ezúttal nem diákok, hanem két tanár között – ráadásul rendkívül humorosan tálalva. Ha kíváncsiak vagytok Sam és Ian történetére, tartsatok velünk, és játszatok a kiadó által felajánlott példányért.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó:

Megjelenés: 2020. augusztus 26. 

Eredeti megjelenés: 2018

Oldalszám: 280

Fordító: Sárai Vanda

ISBN: 9789635613472

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

– Úristen! Hát ő meg kicsoda? – Gyakran kapom meg ezt a kérdést.
– Ja, hogy ő? – válaszolom. – Ő csak Ian.
„Csak Ian.” A „Csak Ian” az évszázad legbénább jellemzése.
Csak a Mona Lisa. Csak a Taj Mahal. Csak Ian, az unalmas kockahasával
és a sablon gödröcskés mosolyával, mi?
Csak Ian… csak a legjobb barátom.

Elképesztően közel állunk egymáshoz, olyan mélyre jutva a barátzóna állapotába, hogy a munkahelyünkön mindenki azt gondolja, egy párt alkotunk – egészen addig, amíg egy nap ki nem pattan a hír a tanáriban, hogy Ian egyedülálló. Szabad préda.

Az újdonsült népszerűségében lubickolnia kellene, de mindkettőnk legnagyobb meglepetésére, az egyetlen figyelem, amire látszólag vágyik, az enyém. A korábban ártatlan éjszakai csevegéseinkből korhatáros telefonhívások lesznek. A játékos évődésünk egy új, kockázatos élt kap. Azt gondolom, hogy csak cukkol, de amikor az osztályteremben felültet az asztalra, a kezeit pedig becsúsztatja a szoknyám alá, nem marad tér a bizonytalanságnak.

Kicsit félek attól, hogy a dolgok rosszul alakulnak, és elveszítem a legjobb barátomat, szóval, a legjobb lesz, ha kihátrálok és nem viszonzom ezt az eget rengető csókot.
De, kit is akarok áltatni ezzel?

Véleményem a könyvről

R. S. Grey az egyik kedvenc szerzőm. Ha rossz napom van, ha nem jön össze valami vagy ha szimplán csak valami könnyed kikapcsolódásra vágyok, akkor tudom, hogy az ő könyveivel néhány órára biztosan elfelejtkezhetek a világról.

Ian és Samantha már három éve legjobb barátok, mióta az Oak Hill gimnáziumban töltött első munkanapjukon találkoztak az új tanároknak tartott eligazításon. Azóta szinte minden percet együtt töltenek, befejezik egymás mondatait, és titokban mindketten bele vannak zúgva a másikba, azonban egyikük sem mer lépni az ügyben, mert mindketten félnek átlépni azt a bizonyos határt. De egy nap minden megváltozik, és mindketten olyan helyzetbe kerülnek, amikor lépniük kell, különben örökre elveszíthetik a lehetőséget valami többre…

Maga történet nem újdonság, de imádom az írónő stílusát és nagyon sokat nevettem ezen a könyvön. Ahogy az egy romkomtól elvárható, tele volt lehetetlen szituációkkal, vicces jelenetekkel és mindenféle őrültséggel, de nekem nagyon tetszett, ráadásul a humor mellett egy csipetnyi cukiságot és néhány forró jelenetet is tartogat számunkra a történet. A szereplőket is megkedveltem, főleg persze Ian-t, de Sam is aranyos volt a sok őrült gondolatával.

Bár hazánkban az írónő egy New Adult és egy komolyabb Young Adult könyvvel debütált (egyébként a With This Heart azóta is a kedvenc könyvem az írónőtől <3), azt azért érdemes tudni, hogy R.S. Grey alapvetően egy Rom-Com írónő. Huszonnégy eddig megjelent regényéből csupán hét könyv van, ami nem romantikus komédia. Ezt most csak azért írom le, mert nagyon meglepett a könyv magyarországi fogadtatása, és hogy bizonyos platformokon nem igazán aratott osztatlan sikert, pedig a saját műfajában szerintem megállja a helyét. Talán nem volt tökéletes ez a regény, de se több, se kevesebb, mint az, amit egy romkom ígérni tud. Ahogy láttam, a legtöbb negatív kritika viszont annak szólt, hogy az olvasók „nem erre számítottak”, mert nem volt benne tragédia, meg komoly szál, de én őszintén értetlenül állok az ilyen csillagozások előtt, mert ott van rajta a kategória jelölés, és nagyon helyes döntéssel még a borító leglejére is felkerült egy idézet, hogy „R.S. Grey a ROMKOMOK KIRÁLYNŐJE”. (Kifakadásom legfőbb oka egyébként nem is kifejezetten erre a könyvre irányul, hanem egy nagyon negatív trendre, amit mostanában látok, hogy divat lett lehúzni a könyveket, de ez megérne egy külön bejegyzést.)

Összességében szerintem ez egy igazán szórakozható, humoros könyv, amit őszintén ajánlok mindenkinek, aki egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyik. 😊

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

A nyereményjátékban – hasonlóan Ianhez és Samhez – olyan párosok kapnak főszerepet, akik barátokból lettek szerelmesek. Minden állomáson egy könyv fülszöveg-részletét olvashatjátok, a feladat, hogy kitaláljátok melyik könyvről van szó. A Rafflecopter doboz megfelelő sorába azonban nem a könyv címét, hanem a főszereplőinek keresztnevét várjuk! 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

Mindenük megvan, amire vágyhatnak. Csak egyetlen űr tátong az életükben, a közös gyerek hiánya. Ám egy ártatlan baleset mindent megváltoztat. 

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

09.30. – Könyvvilág

10.02. – Sorok Között extra állomás

10.04. – Hagyjatok! Olvasok! extra állomás

10.06. – Fanni’s Library

10.08. – Veronika’s Reader Feeder

10.10. – Hagyjatok! Olvasok! 

10.12. – Dreamworld

 

Leave a Reply