Rácz-Stefán Tibor – Élni akarok!

Fülszöveg

Mernél szeretni, ha az időd lejárt?

Lilla már évek óta a halál árnyékában él.

Beteg, és tudja, hogy csak hetek vannak hátra számára. Hazatér a kórházból, hogy teljesítse a bakancslistáját, segítsen szeretteinek az álmaik elérésében, és még utoljára átélje a hétköznapok egyszerű csodáit.

Nem is vágyik ennél többre, ám ekkor megismeri a szomszéd srácot, aki az összes tervét felforgatja…

Noel egy pimasz, irritálóan vonzó, de közben érzékeny fiú, akinek mindene a fotózás, és az az álma, hogy bejárja a világot.

Nem is sejti Lilla sorsát.

A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, de Lilla nem akar szerelembe esni. Nem vágyik másra, csak hogy a fiúval lehessen, de retteg attól, hogy Noel viszonozza az érzelmeit.

Mi a jobb?

Ha az ő érdekében eltaszítod magadtól azt, akit szeretsz, vagy ha esélyt adsz a boldogságnak, bármilyen röpke legyen is?

Éld meg a csodákat!

Véleményem a könyvről

Könnyeimtől alig látva fejeztem be a könyvet, amely bár nehéz témát dolgoz fel, úgy gondolom, hogy mégsem a halálról, inkább az életről szól. Ez egy csodálatos, és nagyon egyedi történet volt, amelyben folyamatosan váltakoztak az aranyos és a szívszaggató pillanatok. Igazi érzelmi hullámvasút volt, és egyértelműen az eddigi kedvencem Rácz-Stefán Tibortól.

Lilla évek óta súlyos betegséggel küzd, 18. születésnapján azonban végre valamennyire a kezébe veheti a sorsát, és ő dönthet az életéről. Hatalmas küzdelem áll mögötte, de sajnos nincs tovább, és ő élni akar, bármennyi idő is adatott neki. Van egy lehetőség, ami átmenetileg teljesítheti számára ezt a kívánságot, de ha ezt választja, többé már nincs visszaút. De élhet, igazán élhet még egy picit, úgy ahogy ő szeretné. 

Lilla évek óta először hazatérhet otthonába, hogy újra a családjával és a barátaival lehessen. Újra érezheti a friss levegőt az arcán, olykor néhány órára újra gondtalan gyerek lehet, és otthonléte alatt új barátra és szerelemre is talál a kócos hajú, mosolygós szomszéd srácban, akinek a legnagyobb szenvedélye a fotózás. De Lilla ideje fogyóban van, és rengeteg feladat vár még rá az utolsó óráig…

Bár a fülszöveg nem árulkodik erről, így én is igyekeztem kicsit homályosan fogalmazni, de a könyv egy igazán egyedi ötleten alapul, ami nagyon tetszett, és úgy gondolom, hogy a szerző nagyon szépen végig is tudta vinni a koncepciót a történeten. A szereplőket nagyon megszerettem. Lilla nagyon jó karakter volt, aki élete egyetlen önző döntése közben is csak azon dolgozott, hogy végül másoknak jó legyen. Noel szála kiemelkedően jó volt. A szerző rövid idő alatt el tudta érni, hogy egy kicsit én is belezúgjak a srácba, miközben nagyon ügyesen gondoskodott arról, hogy ne egy újabb Sparks könyvet kapjunk. Tényleg nagyon tetszett! Talán az egyik legkiemelkedőbb szereplőnek mégis az apukát érzem. Bevallom, eleinte nem igazán kedveltem őt, de utólag visszagondolva nagyon jól volt felépítve a karaktere, ami a történet során rétegről rétegre bontakozott.

A regény két idősíkon játszódik. A jelen fejezeteit Lilla múltbeli naplóbejegyzései szakítják meg, amelyek úgy érzem, igazi mélységet tudtak adni a történetnek. Le a kalappal a szerző előtt, mert biztos vagyok benne, hogy nem volt egyszerű feladat az a kutatómunka, ami ezek mögött áll. 

Összességében nem is adhatnék kevesebbet 5 csillagnál erre a könyvre. Egyszerre volt szívmelengető és szívfájdító ez a regény, ami ismét képes volt könnyekre fakasztani. Egy történet apró csodákról, családról, barátokról, első szerelemről és magáról az életről. Őszintén ajánlom!

Kedvenc idézeteim

“Azt szeretném, ha a halálom után a szeretteim bejönnének a szobámba, és látnák ezt a sok képet. Látnák, hogy éltem, emlékeket gyűjtöttem, szerettem és engem is szerettek.
Itt voltam! Bármeddig tartott is…”

“A remény egy olyan luxus, amit nem mindenki engedhet meg magának.”

Élni akarok! Élni, nevetni, boldog lenni.
Amíg ki nem huny a szememben a fény.”

“– Az élet túl rövid ahhoz, hogy küzdjünk a szerelem ellen – jelentettem ki, és újra fekvő pozícióba helyezkedtem. – Szerintem ti se tegyétek.
– Bírom a húgodat – hallottam Gabi hangját.
– Néha vannak jó pillanatai – erősítette meg Edina, aztán suttogva tette hozzá. – Ezért is imádom annyira.”

“Noel elnevette magát, a mosolyában pedig varázslat lakozott, mert nem akartam mást, csak azt bámulni, és élvezni, ahogy beragyogja a szívemet.”

Október 2-án érkezik!

Itt akár bele is olvashatsz a könyvbe.

Rendeld elő 21% kedvezménnyel! –>

 

 

 Limitált lehetőség

A Bubble Book jóvoltából most meglepetésdobozban is megrendelhető az Élni akarok! 

Hogy ez mit takar pontosan?
Ha így szerzed be, a könyv mellé különleges ajándékok járnak, amik kapcsolódnak a történethez, és amellett, hogy minden regény névre szólóan lesz dedikálva, a kötetben exkluzív írói jegyzetek is lesznek!

A doboz szeptember 30-ig (vagy a készlet erejéig) rendelhető a Bubble Book oldalán, a szállítás október második fele:
https://www.bubblebook.hu/irob_01

További részletekért kattints ide

A könyvhöz készült borítóterveim

Szerintem gyönyörű lett az Élni akarok! végleges borítója, és bár végül nem az én tervem lett a győztes a borítóterv pályázaton, de azért gondoltam, megmutatom nektek, milyen pályaművekkel indultam. 🙂

#1 A szívem csücske egyértelműen ez a változat volt, amelyet a könyvben szereplő egyik jelenet ihletett. Amikor január környékén először olvastam a regényt, már akkor láttam a lelki szemeim előtt, és aztán hónapokon keresztül ott motoszkált a fejemben ez a kép. Először én magam sem rajzolt változatot képzeltem el, de sajnos nem találtam igazán jó fotót, ami visszaadta volna az alapötletemet, végül ezért döntöttem emellett. Az üstökösre pedig borzasztóan büszke vagyok, mert akár hiszitek, akár sem, nem volt egyszerű feladat megcsinálni. 🙂 

#2 Végül nem adtam fel, és addig keresgéltem, amíg nem találtam egy valódi fotót is, így készült el a második borítótervem. 

#3 #4 A hármas és a négyes számú tervek már mást ragadnak ki a történetből. Ezeken a főszerepet a történet egy-egy eleme kapja, úgy mint a napló, a fotók, vagy a gyógyszer.  Ebből két verzió is készült, az egyik hátteréül Lilla asztala, a másiknak az ágya szolgál.  

    

Bár kicsit sajnálom, hogy ez a csodálatos történet nem az általam tervezett borítóval fog megjelenni, de imádtam a tervezés minden percét, és tényleg nagyon szép lett a nyertes borító végleges változata. Arról nem is beszélve, hogy a Mikrofonpróba után, a Kapcsolatpróba borítója is elkészült, és a Kiadó már el is fogadta. Már alig várom, hogy Ti is láthassátok! ❤  

Többet is megtudhatsz a szerzőről a weboldalán, vagy az alábbi helyeken: 

FACEBOOK
BLOG
INSTAGRAM
SOROK KÖZÖTT KÖNYVES BLOG
MEDIA-ADDICT

One thought on “Rácz-Stefán Tibor – Élni akarok!

Leave a Reply