Rácz-Stefán Tibor – Mikrofonpróba – Borítóleleplezés

 Sziasztok!

Remélem ti is nagyon-nagyon várjátok már Rácz-Stefán Tibor legújabb könyvét, a Mikrofonpróbát! Én személy szerint nagyon izgatott vagyok, és alig várom, hogy olvashassam ezt a történetet. 🙂

És hát nagy nap ez a mai, hiszen ez alkalommal saját tervezésű borítóm kerül leleplezésre. 🙂 Kicsit kettős érzések kavarognak bennem, a büszkeség és a csalódottság elegye az, ami között próbálom megtalálni az egyensúlyt. No de kezdjük az elején.

Már korábban megosztottam veletek a hírt, hogy az a hihetetlen megtiszteltetés ért, hogy 174 pályamű közül az én egyik borítótervem nyert a Mikrofonpróba borítóterv pályázatán. El sem tudom mondani, hogy ez milyen sokat jelent számomra. Végül amikor a Kiadó is rábólintott a tervekre, tényleg majd kibújtam a bőrömből. Ez az egyik legklasszabb dolog, ami eddig velem történt, hiszen minden könyvesbolt polcán ott lesz a tervem! 🙂

Ez volt az a terv, amivel megnyertem a pályázatot: 

 

Aztán sajnos kiderült, hogy bizonyos okok miatt újra kell csinálni a borítót, és a saját képeimen kívül felhasznált fotókat le kell cserélnem. (Saját fotó volt a mikrofon, a kábelek, a fehér cipő és a kották.) Természetesen az okokat megértettem, és igyekeztem minél hamarabb újraalkotni a borítótervemet. Próbáltam saját képekkel megoldani a cipőket, még a balett cipő is sikerült, pedig mindig is az volt a gyenge láncszem, mert egyszerűen nincs olyan kép az interneten, amikor ilyen szögből van fotózva egy balerina lába. (A nyertes borítóterven lévő lábat konkrétan egyetlen földön kinyújtott lábból hajlítgattam, tükrözgettem, amíg hihetőnek nem tűnt. :)) Végül egyik kolléganőm kérte meg egy balerina barátnőjét, és ő készítette nekem a képet, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! ♥

 

Ezeket voltak a munkaközi tervek, amelyek végül elvetésre kerültek:

   

 

És végül ez lett az utolsó általam készített verzió, ami elfogadásra került. 

Ez a végső kép, végül több hetes munka eredménye volt, és én igazán büszke vagyok az általam készült végső tervre. A kép összesen 38 rétegből tevődik össze, aminek jelentős részét teszik ki az árnyékolás, hiszen rengeteg réteg kell ahhoz, hogy minél realisztikusabbá válhasson egy kivágott kép. Innentől kezdve pedig a hivatalos grafikusé volt a szerep, aki egy másik programban újraalkotta az általam megálmodott ötletet. Sajnos attól a ponttól, hogy átadtam a fájlokat és a felhasznált képeket, semmilyen beleszólásom nem volt a végleges verzióba. 

*és most dobpergést kérek*

Ez lett a hivatalos borító, amellyel meg fog jelenni a könyv:

*UPDATE* Végül ez lett a végleges borító. 😍😍😍 Éljen-éljen! 

Én már nagyon várom ezt a megjelenést, remélem ti is! ♥

Itt rendelhetitek meg a könyvet:

 

Fülszöveg

Hanna, a magányos könyvmoly tragédiaként éli meg, amikor a tanár bátyjával egy vidéki kollégiumba költöznek. Ám ott két fiú is megdobogtatja a szívét.

Lehet-e választani álmaid pasija és életed legnagyobb meglepetése között?

Mátét a zene éltette, de egy szörnyű eset miatt vége mindennek. A fiú keserűségében másokat sebez, de amikor megismeri Hannát, a szócsatáik közben elfeledett érzések ragadják magukkal.

Bunkó srácból is lehet álompasi?

Dávid és Áron túléltek egy iskolai lövöldözést, és már két éve együtt vannak. A problémáik viszont egyre égetőbben törnek a felszínre, miközben elkeseredetten próbálják a kapcsolatukat egyben tartani.

Az első szerelem tényleg az utolsó marad?

A kínai származású Xiara egyetlen menedéke a tánc, ahol mindig békére lel a szülei vagy éppen a társai meggondolatlan szavai elől.

De vajon képes lesz valaha elfogadni önmagát?

Az öt barát összefogva, egymást támogatva küzd a démonaival, és összefognak, amikor szeretett kollégiumukat a bezárás fenyegeti.

Van egy pont, amikor a zene lehet az egyetlen megoldás…

A többi tervem, ami indult a pályázaton

A két színes borítónál főként Mátéra és Hannára koncentráltam, itt a koncepció a “könyvmoly lány és zenész fiú = könyvek és a zene találkozása” volt. 🙂 Igyekeztem egy ifjúsági könyvhöz illő színvilágot és hangulatot megfogni, de ezt gyakorlatilag bármilyen színben el lehet készíteni.

Idézetek

#1

„– Oda a hamburgerünk, Nyuszi. Miattad várhatunk.

Talált, süllyedt. Egészen férfias a hangja, annak ellenére, hogy vele egykorú lehet. Bugyiszaggató az orgánuma, és ezzel valószínűleg tisztában is van, mert van képe felnevetni, hogy újra megvillantsa.

Ültében is látszik, hogy langaléta alkat. Elég soványnak tűnik, vélhetően nem tart a haverjával kondizni, bár semmi szüksége rá. Nem minden az izmos test, az arca, a hangja, a magabiztossága is éppen elég veszélyessé tehet egy fiút.”

#2

„Túlontúl nehéz a banángeneráció tagjának lenni.

Kívül sárga, belül fehér.

Az emberek kínainak látják, hiszen kívülről az is. Elvárják, hogy ugyanolyanok legyenek a szokásai, feleljen meg a sztereotípiáknak. Nem veszik figyelembe, hogy ő magyar.

Az országban született, egy magyar asszony nevelte fel, csak magyar barátai és haverjai vannak, magyarul álmodik és gondolkodik. Csak a külseje más. Ha bántják, leginkább ezért teszik.

Talán ezért is utálom a szüleimet. Az átkozott génjeik – gondolja Xiara, és keserű epeként tör fel benne a harag.”

#3

„Áron atlétája nem sok teret hagy a képzeletnek, pontosan látszik a konditeremben töltött órák végeredménye. Dávid kissé elpirul, mire Áron gőgösen elmosolyodik.

– Ezt soha nem fogom megunni. Imádom, hogy majd megdöglesz értem – súgja olyan halkan, hogy csak ő hallhassa.

Dávid szíve hevesebben ver, Áron hangja, a pimaszsága mögött megbúvó kedvesség, a látványa, az illata, a tudat, hogy mellette ülhet, minden mást elnyom. A félelmet, a fájdalmat, az éhséget, a lelkiismeret-furdalást.

Nem marad más, csak a lángoló szerelem és az a pár, felemelő pillanat, amíg elhiheti, hogy az élet csodaszép is lehet.”

Rácz-Stefán Tiborról

Rácz-Stefán Tibor 1988-ban született, foglalkozása szerint marketing asszisztens.

Első regénye “Fogadj el!” címmel 2014-ben látott napvilágot a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A könyv többek között az iskolai terror és a közösségi média veszélyeire kívánja felhívni a figyelmet. 2015-ben jelent meg a Rubin Pöttyös könyvek között második műve, a Túl szép, amiben két fiú szerelmének a történetét meséli el.

A Mikrofonpróba a szerző első Vörös Pöttyös regénye, részben folytatása a Fogadj el!-nek, részben új történet, önmagában is tökéletesen érthető.

A szerző szabadidejében rengeteget olvas és szereti a sorozatokat is, amikről szívesen értekezik a blogjain.

 

Elérhetőségek

– Szerzői weboldal: http://racz-stefan-tibor.hu

– Facebook: https://www.facebook.com/racz.stefan.tibor

– Instagram: https://instagram.com/racz.stefan.tibor

– Könyvmolyképző Márkabolt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/racz-stefan-tibor

 

5 thoughts on “Rácz-Stefán Tibor – Mikrofonpróba – Borítóleleplezés

  1. Nem akarok bunkó lenni, de a Te végső terved sokkal-sokkal jobban néz ki, mint a grafikus által véglegesített verzió. A tiéden jobb a szöveg elrendezése (az író neve jobb úgy középtájon, mint lent), sokkal realisztikusabb a fapadló is, ráadásul a véglegesen valószerűtlenek a balerinacipők / balerinalábak, és zavaróan világos az egész. :\ 🙁 Nem lehangolni akarlak, vagy ilyesmi, sőt, ettől függetlenül szuper, hogy a Te terved nyert, csak……. szerintem a grafikus rontott rajta, sajnos. 🙁

Leave a Reply