Rácz-Stefán Tibor: Nincs hozzád hasonló – Blogturné + Nyereményjáték

Turnénk kezdetével egy időben jelent meg Rácz-Stefán Tibor legújabb romantikus, erotikus regénye, amely Kristóf és Csongor megható és elgondolkodtató történetét meséli el! A turné végén Könyvmolyképző kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a Nincs hozzád hasonló egy példányát! Tartsatok velünk!

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Rubin Pöttyös könyvek)

Téma/műfaj: LMBTQ, erotikus, romantikus, New Adult

Terjedelem: 296 oldal

ISBN: 9789635613946

Eredeti megjelenés éve: 2021

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Mit áldoznál fel a szerelemért?

Egész életemben csak egy dologra vágytam: egy kedves, vicces és helyes srácra, aki meglátja az embert a plusz kilók mögött, és úgy szeret, ahogy vagyok.

Most belépett az életembe ez a srác: Kristófnak hívják. Ő az, akiről mindig is álmodoztam. Órákon át tudok vele beszélgetni, úgy csókol meg, hogy attól megőrülök, és mindig képes mosolyt csalni az arcomra. Mellette keltem életre igazán.

A könyvekben, amiket fordítok, itt jönne el a happy end. Hát, az én életemben a szerelem egy lehetetlen döntéshelyzettel párosul, amiben az egészségem a tét…

Szívszorítóan őszinte történet arról, hogy mi történik, ha a szív harcba száll az ésszel.

Mélyedj el benne!

Véleményem a könyvről

Bár nem ez az eddigi kedvenc Rácz-Stefán Tibor regényem (ezt a helyet továbbra is az Élni akarok! és az Éld át a pillanatot! birtokolja holtversenyben. :)), de úgy érzem, hogy talán ez az egyik legerősebb. A szerzőnek ismét sikerült egy olyan témát megfognia, amit senki másnak. Nem tudom, hogy mennyi az, amit a saját életéből merített, de bármennyi is, hihetetlenül bátor, őszinte és elgondolkodtató ez a könyv, és nagyon örülök, hogy elolvashattam.

A történet főszereplője Csongor, aki egy kávézóban ismerkedik meg Kristóffal, a helyes baristával. Csongor nem kis túlsúllyal küzd, de Kristóf egy úgynevezett chaser, akinek pont az ilyen alkatú srácok jönnek be. Azonban Csongornak túlsúlya miatt egy veszélyes sérv és egy esetleges cukorbetegség is Damoklész kardjaként lebeg a feje felett, és mint kiderül, sürgősen életmódváltásra lenne szüksége, hogy le tudjon fogyni a műtéthez. Csongor választás elé kerül: az egészségét és az életét választja egy nagyon nehéz út során vagy álmai férfiját?

A szerző ez alkalommal sem félt nehéz témákhoz nyúlni. A regény nem csak Csongor kapcsán foglalkozik komoly kérdésekkel, hanem a fiú két legjobb barátja, Lia és Rebeka szála is nagyon elgondolkodtató, bár az előbbit bevallom, picit erősebbnek éreztem. Mindhárom karakter története külön-külön is nagyon inspiráló, és bízom benne, hogy lesz, akinek pont ez a történet adja majd meg a lökést egy jobb, teljesebb élet felé.

Csongor egy igazán komplex karakter. Nagyon tetszett, ahogy a szerző a belső vívódását ábrázolta. Ő egy nagyon okos, figyelmes, önzetlen srác, aki bár hihetetlenül nehéz, megpróbál őszinte lenni önmagával, és aki az idő haladtával egy igazi harcossá válik. Azt pedig külön kiemelném, hogy nagyon tetszett, ahogy Lia problémájához viszonyult, bárcsak mindenkinek lenne egy ilyen barátja!  Úgy éreztem, hogy talán Kristóf karaktere egy kicsit túl tökéletes, ugyanakkor valahol nagyon felszínes is a srác, ami miatt nagyon sok pontot veszített nálam. Egyébként még sohasem hallottam chaserekről, de igazából örülök, hogy sikerült valami újat tanulnom a regény által.

Összességében nekem nagyon tetszett ez a könyv, és őszintén úgy gondolom, hogy témájában ez volt talán a legerősebb regény, amit eddig a szerzőtől olvastam. Én őszintén ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy romantikával tűzdelt, komoly témájú történetet olvasni.

Kedvenc idézeteim a könyvből

“Ez a baj a reménnyel, nem igaz? Mindegy mennyire lehetetlen az, amire vágyunk, akkor is ott pislákol bennünk mélyen, odabent, és lehetetlen elnyomni. Akkor is, ha az agyunk tudja, esélytelen, amire vágyunk.”

“Az élet a harcról szól, az álmokról, amiket valóra akarunk váltani, a boldogságról, amit elérhetünk, ha teszünk érte. Ne add fel, csak mert túl nehéz megmászni a lépcsőfokokat! Így sosem tudod meg, milyen szép a kilátás odafent!”

“Nem építhetünk egy kapcsolatot hazugságokra, mert előbb-utóbb ránk szakad az ég. Hiszen ez a hazugság alapvető természete: mindig kiderül, és csak pusztítást, kínt hagy maga után. Én ezért játszom nyílt lapokkal. Azt akarom, hogy a hibáimmal és a rossz döntéseimmel együtt szeress belém, ne pedig abba az idealizált Kristófba, akinek talán látni akarsz.”

“Akadnak olyan igazságok, amiket nem lehet díszdobozba csomagolva átadni. Néha csak a kemény, valós szavak segítenek.”

*Itt a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

A regény főszereplője, Csongor túlsúlyos, de nem ő az egyetlen, akinek a Könyvmolyképzőnél megjelent regények közül feleslege van. Minden állomáson találtok egy súllyal kapcsolatos idézetet, és az a feladatotok, hogy kitaláljátok, mely regényből származik! Jó keresgélést!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:

“Szerintem nem a kövérségem határozza meg, ki vagyok. A zsírréteg rejti el az igazi énemet a külvilág és még magam elől is. Elrejti az érzelmeimet és az igazságot.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

12.15 – Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)

12.17 – Veronika’s Reader Feeder 

12.19 – Hagyjatok! Olvasok! (Kedvcsináló idézetek)

12.21 – Hagyjatok! Olvasok! 

12.23 – Spirit Bliss Sárga könyves út 

12.27 – Spirit Bliss Sárga könyves út (Interjú)

Leave a Reply