Rácz-Stefán Tibor – Pokolba a jópasikkal! – Blogturné + Nyereményjáték

Nemrég jelent meg Rácz-Stefán Tibor legújabb, Pokolba a jópasikkal! című regénye, amelyben egy 18 éves, érettségi előtt álló fiúnak nem csak a jövőjét illetően kell nagy döntéseket hoznia, de ezalatt a szívét is kockára kell tennie. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három könyvpéldány egyikét!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Szerző: Rácz-Stefán Tibor

ISBN: 9789634577492

Oldalszám: 320 oldal

Megjelenés: 2019.11.29.

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A világ végére is követnéd azt, akit szeretsz?

Hunor igazi álmodozó. Egyetemre készülés helyett inkább szakácsnak tanulna, és a saját útját járná, ha túlféltő anyja és bátyja végre elengednék. Viszont másra is vágyik: bátyja legjobb barátjára, a pokolian jóképű Gergőre, akibe már évek óta szerelmes.

Gergő kedves, vicces és figyelmes is, az a típusú srác, akivel minden tökéletes lehetne, ha nem vágyódna el annyira Magyarországról…

Ahogy beköszönt a forró nyár és az érzelmek is túlhevülnek, Hunor döntéshelyzetbe kerül:

Menjen, vagy maradjon? Budapesten tartaná a családja és a főnöke, a morcos, de segítőkész Michelin-díjas séf, akitől sokat tanulhat. London mellett is szólnak érvek, ezek közül a legerősebb a szerelem és az új kalandok ígérete.

Bármikor újrakezdheted az életed? Hunor egyre jobban hinni akar ebben, csak azt nem tudja, hogy Budapesten vagy Londonban találhat rá a boldogságra…

„Akárcsak egy jó séf, Rácz-Stefán Tibor is gondos aprólékossággal válogatta össze legújabb regényének tökéletes hozzávalóit: Fiatalkori útkeresés, reménytelennek tűnő szerelem, a felnőtté válás nehézségei, finom ételek és egy minden szívet megdobogtató jópasi. Kell ennél több?” – Veronika’s Reader Feeder blog

Az év legszexibb és legérzelmesebb LMBT története.

Találj válaszokat a főhősökkel!

Véleményem a könyvről

Akár csak egy jó séf, Rácz-Stefán Tibor is gondos aprólékossággal válogatta össze legújabb regényének tökéletes hozzávalóit: Fiatalkori útkeresés, reménytelennek tűnő szerelem, a felnőtté válás nehézségei, finom ételek és egy minden szívet megdobogtató jópasi.

A főszereplő, Hunor régóta bele van zúgva bátyja legjobb barátjába, Gergőbe, aki úgy alakul, hogy ideiglenesen hozzájuk költözik. Hunor így elég nehéz helyzetbe kerül, főleg hogy Gergő pofátlanul rendes srác és pofátlanul jópasi. Hunornak azonban a szerelem mellett sok más problémával is meg kell küzdenie a felnőtté válás határán. Édesanyja mindenképpen a felsőfokú továbbtanulás irányába szeretné őt terelni, de Hunor szenvedélye a főzés. Nagyon nehéz döntés számára az, hogy szeretne megfelelni édesanyjának, akinek annyi mindent köszönhet, de közben az álmait is szeretné követni. Ugyanakkor egy másik kisördög is ott csücsül a vállán, és felmerül benne az is, hogy esetleg el kellene hagynia Magyarországot.

Az embernek rengeteg fontos döntést kell meghoznia az életével kapcsolatban 18 évesen. Mintha a világ úgy gondolná, hogy ebbe a korba lépve mágikusan hirtelen tudnánk az összes választ a kérdéseinkre, pedig nagyon sok fiatalnak nem tudja eldönteni, hogy a középiskola által nyújtott kitaposott, biztonságos út végéhez érve, melyik irányba induljon tovább. Kicsit ijesztő a választás, bármelyik ösvényt is választjuk, hiszen valójában senki sem tudja előre, hogy pontosan mi is vár majd rá az út végén, és hogy hová is jut majd az évek során.

Azt szeretem a szerző könyveiben, hogy bár alapvetően romantikus regényeket ír, úgy érzem, hogy mégsem ez a könyveinek legerőteljesebb vonala, hanem azok a nagyon fontos és aktuális témák, amiket a történetei érintenek. Úgy gondolom, hogy sok fiatal tud majd azonosulni a főszereplő dilemmáival, hiszen a menni vagy maradni kérdés sok mindenkiben felmerül egy-egy ponton az élete során, ahogy a továbbtanulásról és a jövőről való döntés kényszere is.

Mégis úgy éreztem, hogy egyszerre volt élesen realista ez a könyv, és valahol mégis kicsit naiv. Számos témával érintette Magyarország jelenlegi helyzetét, viszont kicsit elszomorodtam a könyv konklúzióján. SPOILER>{Végül mindenki elhagyta az országot, Hunor, Gergő és még Szilveszter is, de a könyvtől függetlenül bármi legyen is itthon a helyzet, ha mindenki elmegy, akkor ki marad itt, hogy valaha jobbá tegye Magyarországot? Már tényleg ott tartunk, hogy „az utolsó kapcsolja le a villanyt.” Egyébként nagyon érdekes volt, amit a szerző az angliai helyzetről írt, bár én nem gondolom, hogy bármi ilyen fekete-fehér lenne, és külföldön minden szivárvány és csillámpóni.}

Nagyon tetszett, hogy a történetben nagy szerepet kap a főzés. Számomra nagyon jól átjött, hogy Hunor milyen szenvedéllyel szeret ételeket készíteni. A szereplők jól eltaláltak voltak, még a mellékszereplők is. Egyedül Szilvesztert éreztem egy kicsit elképzelhetetlen karakternek, bár végül is a történetből kiderül, hogy miért is dolgozik egy Michelin-csillagos séf egy kifőzdében, bár számomra ez kicsit továbbra is nehezen elképzelhető. Szintén kicsit zavart, hogy az én ízlésemnek picit túl vulgáris volt a könyv, de lehet, hogy a fiúk tényleg így beszélnek egymással, és hát ízlések és pofonok.

Összességében tetszett ez a könyv, ami ismét mert egy kicsit túlmutatni egy romantikus regényen, és igazán fontos témákat érinteni. Remélem, hogy sok fiatal talál majd válaszokra ebben a történetben. Én mindenképpen ajánlom!

Kedvenc idézeteim a könyvből

“Egyik álom sem rosszabb a másiknál.”

“– Még mindig szerelmes vagy belé, igaz?
Ekkor csap belém a felismerés: az ilyen csak úgy elmúlik? Másoknál netán így van? Szeretsz valakit, aztán már hirtelen nem? Ha igen, akkor a fene belém, hogy nem ismerem a trükköt!”

“Ha a szív szárnyalni akar,akkor erről nem a józan ész dönt.”

“A szerelem nem lehet mindig szárnyalás, néha az emberek hibákat követnek el, de amíg hajlandóak vagyunk jóvá tenni őket, addig érdemes kinyitni a szívünket.”

“Azt mondja, harcos vagyok.
A fiú, aki jobbá akarja tenni a társadalmát.
De ahogy elhúzódom tőle, és az arcára nézek, akkor tudatosul bennem az igazság: az is harcos, aki úgy dönt, elhagyja az otthonát azért, akit szeret.
Ha harcos vagyok, vajon melyik?
Aki marad, mert ide húzza a családja, az élete és a munkája?
Vagy az, aki útra kel, hogy együtt legyen a sráccal, akit szeret…”

“Csak azért, mert valaki tizennyolc éves, még nem hülye. Tudja, mit akar, és nem szabad az útjába állni. Ha hibázik, hát úgy járt, tanul belőle, és feláll, de sosem lesz felnőtt, ha engedi, hogy mások irányítsák a sorsát.”

Itt bele is olvashatsz a könyvbe.

Nyereményjáték

A könyvben központi szerepet kap a főzés. A turné állomásain egy-egy főzési alapanyag leÍrását találjátok meg, a feladat pedig az, hogy a rafflecopter dobozba beírjátok az adott blogon található hozzávaló nevét. A játék végén a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően három példányt sorsolunk ki a könyvből.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kis-Ázsiában, a Földközi-tenger vidékén és az Atlanti-óceán mediterrán éghajlatú szigetein vadon is termő örökzöld cserje vagy fa egészben használt levele (Lauri folium). Régen a harcban kivívott dicsőség, hírnév, a győzelem, a halhatatlanság és a művészi nagyság jelképe volt; ágaiból font koszorúval jutalmazták az arra érdemeseket. 

a Rafflecopter giveaway

Állomások

01/18. – Veronika’s Reader Feeder

01/20. – Könyvvilág

01/22. – Csak olvass!

01/24. – Könyv és más

01/26. – Hagyjatok! Olvasok!

01/28. – Hagyjatok! Olvasok! (Extra)

01/30. – Spirit Bliss Sárga könyves út (Extra)

02/01. – Spirit Bliss Sárga könyves út 

Leave a Reply