Renee Ericson – More Than Water – Több mint víz – Blogturné + Nyereményjáték

A tudomány és művészet találkozik Renee Ericson romantikus könyvében. A több mint víz hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, és egy blogturné keretében mi is elmondjuk a véleményünket róla. Ha kíváncsiak vagytok Foster és Evelyn nem mindennapi párosának történetére, akkor tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Megjelenés: 2019. novembert 21.

Eredeti megjelenés: 2015

Oldalszám: 384

Fordító: Guti Eszter

ISBN: 9789634573722

Itt rendelhetitek meg a könyvet.

Fülszöveg

Nem érzem helyesnek. Nem érzem helytelennek.

Csak érzem.

E.J. Cunning művészettörténet szakra jár és egy rockzenésszel randizik. Foster Blake vegyészmérnöknek tanul és botfüle van. Egyáltalán nem egymás esetei, csak együtt dolgoznak. Aztán egy görbe éjszaka mégis szexhez vezet – barátokként -, ami után születik egy megállapodás közöttük. Olyan egyszerűnek tűnik az egész, pedig soha semmi nem az.

Sok réteg lapul az emberek külső álcája alatt. Alaposan mögé kell nézni, ha fel akarjuk tárni, amit a másik rejt. Több mint víz – egy egész történet, egy élő, lélegző anyag a mindent visszatükröző felszín alatt.

Csupa művészet, csupa tudomány.

Mélyedj el a titkaiban!

Véleményem a könyvről

Mindig is tudtam, hogy ez a könyv újraolvasós lesz, és el sem tudom mondani, hogy mennyire örülök annak, hogy a második olvasásom a magyar megjelenés apropóján történhetett. Három éve olvastam először ezt a történetet, de Foster és E.J. ismét képes volt levenni a lábamról, és minden kétséget kizáróan továbbra is ott van a helye ennek a könyvnek a kedvencek polcán. 🙂

Evie és Foster együtt dolgoznak az egyetemi könyvtárban. E.J. egy művészettörténet szakos, filterek nélküli, szókimondó lány, míg Foster egy kocka vegyészmérnöknek srác, őrült időbeosztással és az E.J.-éhez hasonló szarkasztikus humorral. Első pillantásra ők ketten teljesen különbözőnek tűnnek, de mégis működik közöttük a kémia, így talán nem is meglepő, hogy egy bárban töltött estén, a kelleténél picit több alkohol fogyasztása után, egy ágyban találják magukat. Mivel E.J.-nek nemrég ért véget elég csúnyán egy kapcsolata, Foster-nek nem lenne ideje egy barátnőre, így végül megegyeznek egy „barátság extrákkal” kapcsolatban. Azonban ha egy kémiai folyamat elindul, nincs, ami útjába álljon…

Ez a történet tökéletes elegye a humornak, forró jeleneteknek, művészetnek és a kémiának. Nem volt benne felesleges dráma, és a könyvben szereplő konfliktus jól eltalált volt. Imádtam E.J. és Foster szócsatáit, a csipkelődéseket és az édes pillanatokat is. Nagyon tetszett, ahogy a kémia és a művészet találkozott az oldalakon, és ahogy az írónő megmutatta, hogy ahogy olykor a tűz és a víz is, a művészet és a tudomány is képes egymás mellett, egymást kiegészítve létezni.  

Sajnos a fordítással nem volt teljesen megelégedve. Volt olyan mondat, ami konkrétan értelmetlen volt. Ennek ellenére azért élvezhető a könyv és második olvasásra is imádtam minden sorát.

Ez a könyv olyan, mint egy friss lélegzetvétel. Különleges a maga nemében a humorával, a hangulatával, és a mondanivalójával, miszerint merjünk kiállni önmagunkért és megvalósítani az álmainkat. Őszintén ajánlom!

 

Kedvenc idézeteim

“Foster lehúzza rólam a felsőt, az ágyra hajítja, és a hátam mögé nyúl. Felülök, hogy segédkezzek neki a vetkőztetésben. Megráncigálja néhányszor a melltartóm kapcsait.
– Rohadt lányruhák – morogja zavartan, tovább rángatva a fehérneműmet. – Nyomorult kapcsok.
– Tudnál hidrogénbombát készíteni, de nem tudsz kikapcsolni egy melltartót?
– Erről nincsenek órák az egyetemen.
– Majd panaszt teszek a dékánnál.”

“(…) a közöttünk lévő kémia tagadhatatlan.
Mi is olyan gyönyörűek vagyunk, mint a láng, amely kitört a korlátai közül, hogy a víz alatt is életben maradhasson.
Saját magunk által teremtett anyag vagyunk.
Több mint víz.
Több mint tűz.
Maga vagyunk a csoda, egy élő és lélegző egyesülés, és nincs olyan képlet, amelyik le tudná írni.”

“Minden fotónak többnek kell lennie, mint csupán egy képnek. Ha rendesen csinálja az ember, minden egyes beállításból egy apró kis történet bontakozik ki. A kompozíciónak az a dolga, hogy elgondolkoztassa az embereket, mi is a céljuk az életben, mi az élet meg a létezés célja úgy általában. A művészet képes arra, hogy kifejezzük vele, amit szavakkal nem tudunk. Nem egyszerű, ebben nincs igazad. Nem csak két rész hidrogén, egy rész oxigén. Több mint víz. Egy egész történet, egy élő, lélegző anyag a mindent visszatükröző felszín alatt. – Kattintok egyet, majd újra Fosterre pillantok, aki tűnődve bámulja a szökőkutat előttünk. – Persze az előbb viccelődtünk vele, de bizonyos értelemben tényleg az élet értelmét fedezem fel az objektív segítségével.”

“Nem szokatlan tőlem, hogy belevesszek a munkámba, de most majdnem olyan volt, mintha Fosterbe vesznék bele.
Vajon a két világ összeütközik, felolvasztja egymást, összemosódik és egyesül, áttörve a kimondott és ki nem mondott szólamokat arról, ami állításunk szerint vagyunk?”

Itt bele is olvashatsz a könyvbe. 

Extra

Az írónő oldalán megtalálható néhány jelenet Foster szemszögéből.

More Than Water Book Trailer

Korábbi értékeléseim

#1 More Than Water

#1.1 More Than Kisses (novella)

#1.2 More Than Us (novella)

Nyereményjáték

A mostani játékunkban egy kicsit mi is tudományosak leszünk, a kémia világába invitálunk titeket. Minden állomáson egy-egy kémiai elem jellemzőjének a leírását találjátok meg, a feladatotok pedig mindössze annyi, hogy kitaláljátok melyik elemről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter dobozba.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Elemi állapotban ezüstös színű, lágy, késsel vágható könnyűfém, vegyjele K.

a Rafflecopter giveaway

 

Állomások

11.20. Könyvvilág

11.22. Veronika’s Reader Feeder

11.24. Deszy könyvajánlója

11.26. Könyv és más

Leave a Reply