Sárközi Judit: Postás Palkó – Blogturné + Nyereményjáték

A Kalliopé Kiadónak köszönhetően nemrég megjelent Sárközi Judit Postás Palkó című mesekönyve, amely bepillantást enged a postások munkásságába, életébe, hétköznapjaikba. Ezúttal három bloggerünk mondja el a véleményét a könyvről, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.

 

Kiadó: Kalliopé Kiadó

Megjelenés éve: 2020

Oldalszám: 211 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Csatlakozzatok Palkóhoz, és fedezzétek fel a postáskodás örömeit! Ismerkedjetek meg barátaival, Mentős Misivel, Rendőr Robival, Tűzoltó Tomival és a kis Misuval, aki temperamentumával mozgásban tartja főhőseinket és számtalan kalandot élnek át együtt. Tudjátok, hogy mi a Postagalamb Olimpia? Van valami törvény arra, hogy a kutyáknak utálniuk kell a postásokat? Kényelmes az egyenruha? Menthet életet egy figyelmes postás? A válaszokat megtudhatjátok Sárközi Judit maga illusztrálta bűbájos meséiből.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Sárközi Judit első mesekönyvében a postások mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást Postás Palkó kalandjain keresztül. Valamikor az én nagypapám is postásként dolgozott, így izgatottan vártam, hogy olvashassak erről a szakmáról. Ebben az egészen vastag, színes illusztrációkkal gazdagított kötetben összesen tizenöt mese kapott helyet, melyek mind egy-egy Palkóval történt eseményt mesélnek el.

Palkó már gyerekként is postás szeretett volna lenni, így hatalmas boldogság számára, amikor végre teljesül az álma, és felvételt nyer a Budaörsi Postahivatalhoz. Hatalmas lelkesedéssel vág bele a postás szakmába, és nagy örömmel és lelkiismerettel végzi ezt a munkát. Palkó kalandjai azonban nem csak a postához köthetőek, olvashatunk arról is, hogyan vásárolta meg az első autóját, milyen tűzeset történt a nagypapájával, vagy hogyan okozott közúti balesetet egy sms-ező autós.

Nagyon tetszett Palkó karaktere, hogy milyen kedves mindenkivel, milyen segítőkész, őszinte és lelkes, és ez minden mesében nagy szerepet kapott. Jó volt, hogy a szerző a történetekbe belefűzte Palkó barátait is: Tűzoltó Tomit, Rendőr Robit, Mentős Misit és Szerelő Szilárdot, így egy-egy történet által az ő szakmáikba is bepillantást nyerhettünk.

A meséken keresztül számos olyan dolgot is megtudhatunk a postás foglalkozásról, amit esetleg korábban nem tudtunk, például olvashatunk a postagalamb olimpiáról és a különböző bélyegtípusokról is.

Nagyon örültem volna, ha olvashatok egy kis utószót arról, hogy mi a kötet háttere, és hogy a szerző miért pont a postás szakmát választotta történeteinek középpontjának, mert van egy olyan érzésem, hogy erre volt valamilyen személyes oka. A kötetet egyébként a szerző rajzai gazdagítják, minden második oldalon egész oldalas illusztrációkkal. Maguk a rajzok nem igazán az én világom, de szerintem a gyerekeknek nagyon fog tetszeni.

A kötetben található történetek nem csak érdekesek, de sokszor tanulságosak is, így mindenképpen ajánlom minden kisfiúnak és kilánynak, leginkább alsó osztályos kortól.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mivel a mesekönyv a postáséletről szól, ezért ezúttal olyan fogalmakat kell kitalálnotok, amelyek a postához kapcsolódnak. A turné minden állomásán találhattok egy rövid leírást, ki kell találnotok, hogy milyen fogalomhoz kapcsolódik, és ezt beírnotok a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:

Akkor adjuk fel így a levelet, ha fontos, hogy a lehető leggyorsabban, határidőre odaérjen a levél.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

12. 03. Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply