Sawyer Bennett: Uncivilized – A vadember – Blogturné + Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában debütál hazánkban Sawyer Bennett Uncivilized – A vadember című könyve, amely Tarzan és Jane történetének felnőtteknek szóló újramesélése. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Szerző: Sawyer Bennett

Fordító: Kádár Pál

ISBN: 9789634577935

Oldalszám: 384 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Nyers ​és erős. Talán veszélyes is?

Egy magányos harcos, egy vadember… egy ízig-vérig veszélyes férfi vagyok. Az esőerdő érintetlen vadonában éltem egy olyan közösségben, amelyben feltétel nélküli tisztelet övezett, és ahol minden nő ellenkezés nélkül behódolt nekem.

Most azonban felfedeztek. Arra kényszerítettek, hogy visszatérjek egy olyan világba, melyet már régen elfelejtettem, és egy olyan kultúrába, melyről már csak halvány emlékeim vannak.

Dr. Moira Reed antropológust kérték fel, hogy segítsen nekem visszailleszkedni a civilizációba. Az ő feladata lecsiszolni durva éleimet. Az ő feladata megtanítani engem, hogyan lavírozzak új életemben. Be akar törni.

De soha nem fog sikerülni neki.

Mert vad vagyok, szabad és nyers, és csak egyetlen dolgot akarok a gyönyörű Moira Reedtől….

Nemsokára én leszek a tanár és ő lesz a diák.

Zach méltó utóda Tarzannak és Krokodil Dundee-nak.

Egyedi és merész, szókimondóan erotikus, mégsem közönséges regény, mely a történetmesélésben is tud újat nyújtani.

Véleményem a könyvről

Az erotika egyáltalán nem a műfajom, és legtöbbször kerülni szoktam az ilyen típusú történeteket, de ez a könyv valahogy két alkalommal, két különböző helyről is megtalált.  Hogy őszinte legyek eleinte elég szkeptikus voltam ezzel a „Tarzan és Jane” történettel kapcsolatban, de utólag szerintem egyáltalán nem volt rossz.

Tizennyolc éve már, hogy Zack az Amazonas erdeiben él egy őslakos kolóniában. Zach szülei misszionáriusok voltak, és csupán hét éves volt, amikor először magukkal vitték egy brazíliai misszióra, ahol egy betegség következtében mindketten életüket vesztették. A kis Zach egyedül maradt a bennszülöttekkel, akik lassan befogadták őt maguk közé, és bár a kisfiú eleinte nagyon kitűnt közülük, – mind bőrszínében, mind kultúrájában-, az egyik Caraican férfi, Paraila, mégis felkarolta őt, és saját fiaként nevelte fel.

Miután Zach Amerikában elő keresztapja véletlenül tudomást szerez arról, hogy Zach életben van, megbíz egy antropológust, Moirat, hogy utazzon el Brazíliába, és hozza haza a keresztfiát. Amikor a nő megérkezik Amazóniába, Zach egyből nehéz feladat elé állítja, ugyanis egyáltalán nem akarja elhagyni az otthonát és a faluját, hogy visszatérjen egy olyan világba, amire már nem is emlékszik. Végül Zach és Paraila megegyeznek abban, hogy egy évet eltölt az Államokban, és utána visszatérhet Brazíliába.

Zach számára eleinte a modern világ igencsak sok kihívást tartogat, ugyanakkor sok emléke visszatér gyerekkorából. Moira feladata az, hogy „civilizálja” ezt a „civilizálatlan” embert, mielőtt visszaviszi keresztapjához. Mégis ami első pillanattól kezdve leginkább érdekli Zachet, az a két kultúra szexuális differenciái. A falujában mindenki meztelenül élte a mindennapjait, a férfiak vadásztak, míg a nők feladat csupán a gyerekek nevelése és az ételek elkészítése volt. Ahányszor egy Caraican férfi megkíván egy nőt, letérdelteti, és magáévá teszi, minden érzelmet és a monogámiát nélkülözve.

A vörös hajú, gyönyörű Moira annyira különbözik a sötét bőrű és sötét hajú Caraican asszonyoktól, hogy Zach gondolatait első pillanattól kezdve megőrjíti. Bár Moirat sem hagyja hidegen Zach, egy darabig ellenáll a csábításnak, azonban egy idő után utat enged a kísértésnek, és beadja a derekát a férfinak.

Zach folyamatos kontrollt akar a testi kapcsolatukban, és bár nagyjából ez végig így is marad, szépen lassan Moira hatására az érzelmei elkezdenek mélyülni a nő iránt, aki megmutat számára egy olyan típusú kapcsolatot is, amelyben a testi és a lelki érintkezés találkozni tud.

Bár jobban szeretem az olyan könyveket, amelyben a szex mellett helyet tud kapni valami mélyebb mondanivaló is, véleményem szerint erotikus műfajban ez nem volt rossz. Nekem őszintén szólva kicsit hiteltelen volt az, hogy mint a nyuszik, bárhol, bármikor, bármennyiszer nekiugrottak a dolognak, és gyakorlatilag a könyv 80%-a abból állt, hogy Zach megmutatta, hogy milyen „alfa-hím” is ő, de nyilvánvalóan aki a kezébe veszi ezt a könyvet ezt várja, és ezt is kapja.

Valamiért a szereplőkhöz nem igazán tudtam kötődni. Moira és Zach karaktere is számomra egy picit semleges maradt, továbbá nekem az is furcsa volt, hogy Zach tizennyolc évig az őserdőben lakik, de közel egy-két hét után már perfekt angol, egyedül jár könyvtárba, tökéletesen használja az internetet és még sorolhatnám, mégis szinte minden tekintetben az egyetlen, ami igazán érdekli az a szex, nagyjából, mint egy kamasz fiút.

Az írónő stílusa tetszett, és azóta olvastam tőle a The Hard Truth About Sunshine című (nem erotikus) regényt is, ami 2017 egyik legjobbja volt számomra! Összességében szerintem ez a könyve sem volt rossz, és a maga kategóriájában úgy gondolom, hogy megállja a helyét. A műfaj kedvelőinek mindenképpen ajánlom! 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az állomásokon egy-egy Tarzan történetét feldolgozó filmből találhattok fotókat. A Rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található film címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példányt a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

10/12 – Sorok Között

10/14 – Kelly és Lupi olvas

10/16 – Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply