Schaudinn Jasmin: 3-5-8 perces mesék – izgő-mozgó ovisoknak – Blogturné + Nyereményjáték

Az óvoda számtalan kalandot tartogat a gyerekek számára, Schaudinn Jasmin mesekönyve pedig sok-sok aranyos, hosszabb-rövidebb történeten keresztül mutatja be ezeket. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Pagony, 2021

Oldalszám: 120

ISBN: 9789635870608

Fordította: Győri Hanna

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

– Légyszi, még egy utolsót!

– Na jó, egy rövidet…

Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt?

Akkor ezt a könyvet nektek találták ki!

Az oviban hol jó, hol rossz, de az biztos, hogy ahol egy kupacban ennyi gyerek van, ott mindig történik valami. Ezekben a történetekben minden gyerek magára ismerhet, legyen szó barátságról, örömről, bánatról, délutáni alvásról vagy kirándulásról.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Hihetetlen, de Bence novemberben kezdi az ovit, így talán nem is találhattunk volna most aktuálisabb olvasmányt a friss megjelenések között. Az óvodakezdés minden gyerek életében nagy változást jelent, így jól jöhet minden segítség, amivel felkészíthetjük a gyerkőcöket arra, hogy nagyjából mire is számíthatnak majd.

A 3-5-8 perces történetek izgő-mozgó ovisoknak egy számos nagyon aranyos, vicces, olykor tanulságos történteket magába foglaló mesegyűjtemény, amely betekintést enged az óvodások mindennapjaiba. Olvashatunk délutáni alvásról, kirándulásról, farsangról, mindenféle játékról, vidámságról, barátokról és olykor veszekedésekről.

Nagyon tetszett, hogy több mesében is az adta a történet fő gerincvonalát, hogy a szereplőknek valamilyen problémára kellett megoldást találniuk, ezzel azokat a gyerekeket is gondolkodásra késztetve, akik számára olvassuk a mesét.

Maguk a történetek nagyon sokszínűek, vannak vidámabbak, játékosabbak és vannak kicsit komolyabb szituációkat feldolgozók is, például, hogy beteg lesz a gyerek, hogy valakinek hiányzik az anyukája, vagy hogy az utolsó napon az oviban el kell búcsúznia mindenkitől.

Tetszett, hogy különböző hosszúságú mesékkel találkozhatunk a könyvben, így aszerint is tudunk választani közülük, hogy éppen milyen hosszú mesére van időnk, vagy akár, hogy milyen korosztálynak olvassuk azokat, hiszen a 3 perces mesék akar a bölcsisek számára is élvezetesek lehetnek.

Kiemelkedőnek találtam, hogy a kötet nemcsak arra készíti fel a gyerekeket, hogy milyen is az ovi, hogy milyen programok vannak, mik a szabályok, milyenek az óvó nénik és az óvó bácsik, hanem arra is, hogy milyen lesz a többi gyerek, ebbe beleértve azt is, hogy milyen sokszínű lehet egy csoport összetétele. A könyvben többféle nemzetiségű és bőrszínű szereplő kapott helyet, amivel egy belvárosi budapesti ovis is akár könnyedén találkozhat az oviscsoportjában, így a kötetet érzékenyítésre is alkalmas lehet. Például a mi ovinkban a gyerekeknek legalább negyede más nemzetiségű, és egy jó részük nem beszél magyarul sem.

Az illusztrációk aranyosak voltak, és a történetek is szinte maradéktalanul tetszettek, viszont a szöveggel itt-ott voltak problémáim, azonban ez semmit sem von le a kötet értékéből.

Bence már nagyon izgatott az ovikezdés miatt. Megvan, hogy napocska lesz a jele és látogatóba is elmentünk már, de azt hiszem, hogy igazán ezek a történetek segítettek neki megérteni valamennyire, hogy milyenek is lesznek a mindennapok az óvodában. Összességében mindkettőnknek nagyon tetszett ez a könyv, és őszintén ajánlom mindenkinek, akinek óvodáskorú gyerkőcei vannak, mert úgy gondolom, hogy mindegyikük meg fogja találni benne a kedvenc történetét. 😊

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Hallgass meg egy mesét a könyvből

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon olyan könyvek fülszövegeit találjátok, amelyekek az óvodába járás témáját dolgozzák fel. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Feladvány:

Az ovi közel van, de Kismackó egyáltalán nem örül, hogy közeledik az óvodába járás ideje. „Nem akarok oviba menni!” jelenti ki határozottan. Anna, a kishúga viszont nagyon szeretne végre bepakolni egy uzsonnástáskát, labdázni a barátaival, és hallgatni az óvó nénik meséit. „Milyen jó neki!” sóhajtja újra és újra. Kismackó édesanyja szelíden segíti eloszlatni az aggodalmakat, és sokat mesél arról, hogy milyen lesz az ovi. Mire véget ér a nyár, Kismackó biztos benne, hogy az óvoda jó hely, pont ilyen nagyfiúknak való, mint ő. Ez az új Kismackó-történet segít a gyerekeknek, hogy leküzdjék a félelmeiket az újtól és az ismeretlentől. A sorozat többi része is a gyerekkor meghatározó pillanatairól szól: Akkor is szeretnél? Elég nagy vagyok már?

Állomások:

10/26 – Veronika’s Reader Feeder

10/28 – Könyv és más

10/30 – Spirit Bliss – Sárga könyves út

Leave a Reply