Shona Innes: Az ​élet olyan, mint a szél – Blogturné + Nyereményjáték

A Pagony Kiadó jóvoltából ismét a kezünkbe vehetjük Shona Innes hiánypótló gyermekkönyvét, mely a halálról és a gyászfeldolgozásról mesél úgy, hogy az a gyermekek számára is érthető és befogadható legyen. Az élet olyan, mint a szél Agócs Írisz illusztrációival jelent meg, és egy igazán különleges kötet lett, melyet most te is megnyerhetsz, ha velünk játszol!

Kiadó: Pagony, 2021

Oldalszám: 30

ISBN: 9789634107453

Fordította: Rét Viktória

Illusztrálta: Agócs Írisz

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

“A halál, az elmúlás társadalmi tabu. Félünk tőle és félünk beszélni róla. Félünk kicsit megállni, félünk gyászolni. Félünk elismerni és elfogadni, hogy mindez az élet velejárója. Tudjuk, értjük, de nem érezzük. A gyerekeink viszont nem tudják, nem értik. Ők érzik.”

Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Az élet és az elmúlás témája a felnőttek számára sem egy egyszerű kérdés, de gyerekszemmel ez egy kifejezetten megfoghatatlan és nehezen feldolgozható téma. Éppen ezért érzem nagyon hiánypótlónak Shona Innes kötetét, aki pszichológusként képes új megvilágításba helyezni ezt a területet, és szépséges metaforákkal és az elmúlásról alkotott különböző világnézetek bemutatásával a gyerekek számára is egy picit érthetőbbé tudja tenni ezeket a közel sem könnyen megmagyarázható fogalmakat.

A kötet fő kiinduló pontja az a gondolat, hogy az élet olyan, mint a szél, láthatatlan, mégis tudod, hogy ott van, de ha elillan, minden mozdulatlanná válik. Bár soha nem gondoltam bele ebbe mélyebben, de nagyon szépnek tartom ezt a hasonlatot. Szintén nagyon tetszett, hogy a szerző bemutatja, hogy mindenki mást gondol arról, hogy hová tűnik az élet. Van, aki a mennyben hisz, van, aki abban, hogy a lélek átszáll egy másik testbe, van, aki szerint a fáknak és a virágoknak ad életet vagy az is lehet, hogy felrepül az égbe a csillagok közé.

A kötetet Agócs Írisz szívmelengető illusztrációi gazdagítják, amely nagyon szép összhangban van a kötet hangulatával. Maga a könyv néha mosolyra fakasztja az embert, máskor pedig összeszorítja az olvasó szívét, de végig nagyon bájos tud maradni, ami a kötet hatalmas érdeme.

Ahogy cseperednek a gyerekek egyre több dologgal találkoznak, ami az élet része és egyre több kérdést tesznek fel a világról. Szülőként nem mindig egyszerű feladat ezeket megválaszolni és átsegíteni őket akár egy olyan nehéz időszakon, mint a gyász, de ez a könyv jó támasz lehet minden család számára, ha úgy hozza az élet.

A Kiadó 3-6 éves kor között ajánlja a kötetet, amit reálisnak érzek, hiszen Bencének (2.5) már most nagyon tetszik, de úgy gondolom, hogy ő még nem sokat ért ebből.

Összességében ez tényleg egy nagyon szép és hiánypótló könyv, amit őszintén ajánlok!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Az élet olyan, mint a szél igazán nehéz témához nyúl, hiszen a halállal és a gyásszal foglalkozik, ezért mostani játékunkban olyan gyermek- és ifjúsági könyveket gyűjtöttünk össze, melyekben szintén fontos szerepet kap a gyász és annak feldolgozása. Minden állomáson egy-egy ilyen kötet borítóját találjátok meg, ám kissé elhomályosítva, a feladatotok pedig az lesz, hogy felismerjétek az adott könyvet, és beírjátok a címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Feladvány:

Állomások:

05. 23. Utószó

05. 26. Csak olvass!

05. 29. Hagyjatok! Olvasok!

06. 01. Veronika’s Reader Feeder

06. 04. Könyv és más

06. 07. Nem félünk a könyvektől

2 thoughts on “Shona Innes: Az ​élet olyan, mint a szél – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply